przekazanie długiej zmiennej do formularza

0

dlaczego podczas przekazywania zmiennej $zmienna do pola value formularza, jest przekazywane tylko pierwsze słowo?

$zm='abc def ghj';
echo '

<form action="xxx.php" method="post"> <input type="hidden" name="nejm" value=".$zm."> //inne type'y - to samo </form> ';

w tym przypadku w formularzu zamiast całego "abc def ghj" pokaże się tylko "abc"
Dlaczego?

Jak wysłać dłuższą zmienną? zasadniczo jest to formularz przekazujący dane do strony, która te dane sprawdza i odsyła do poprawienia, albo na serwer. jak wysłać zmienną nie używając formularza, abo jak go zmusić by przekazał cały tekst?

Uprzedzając nietrafne odpowiedzi: innych błędów nie ma, chodzi mi tylko o to co napisałem, a nie poprawianie przecinków ;)

0

znalazłem. dodałem cudzysłowy. działa

ALE NIE DZIAŁA kiedy zmiena $zm pochodzi z pola TEXTAREA i przez pole hidden ma wrócić do TEXTAREA....

0

daj przyklad

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1