facebook, share oraz pobieranie zmiennych

0

Witam, tworzę stronkę typu kwejk.pl. Posiadam zainstalowane na stronce przyciski udostępnij z licznikami lecz chciałbym wyświetlać obrazki rosnąco na sam początek obrazki które mają największą liczbę osób które je udostępniły a na końcu najmniejszą. I pytanie jak pobrać dla każdego obrazka odpowiednią zmienną? Jak to w ogóle zrobić ?

0

W Open Graph możesz to wszystko zrobić.

0

W roboczej stronce http://graph.facebook.com/http://www.lukash88.webd.pl/wymiot/wymiot-4 wyświetla mi :
{
"id": "http://www.lukash88.webd.pl/wymiot/wymiot-4",
"shares": 6
}

a jak sprawić by tą zmienna 6 wrzucić do bazy To jest chyba JSON i nie za bardzo wiem jak lub w ogóle sprawić by sortowało mi obrazki według liczby shares

0

Co jakiś czas musisz z Facebooka pobierać informacje o każdym wrzuconym obrazku.
Zwykłe file_get_contents chyba powinno zaskoczyć, jeśli nie działa to trzeba będzie użyć cURL.

$data = file_get_contents('http://graph.facebook.com/http://www.lukash88.webd.pl/wymiot/wymiot-4');
$stats = json_decode($data, true);

echo $stats;
0

Pierwsze linijka nie stwarza problemu, natomiast po wpisaniu drugiej wystąpił błąd: Fatal error: Call to undefined function: json_decode()

0

To przestań używać przedpotopowej wersji PHP.

0

Posiadam tą stronę na serwerze webd.pl i tam jest wersja PHP 5.2.9

0

To w takim razie użyj PEAR oraz takiej funkcji: http://my.php.net/manual/en/function.json-decode.php#80606

0
lukasheek88 napisał(a)

Posiadam tą stronę na serwerze webd.pl i tam jest wersja PHP 5.2.9

To cię chyba w konia robią...

As of PHP 5.2.0, the JSON extension is bundled and compiled into PHP by default.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1