Generowanie ścieżek do CSS w CodeIgniter

0

Witam. Korzystam z tego kursu http://www.php.rk.edu.pl/ i zatrzymałem się dokładnie na tym paragrafie: http://www.php.rk.edu.pl/w/p/generowanie-cieek-w-ci/ Chodzi o to generowanie ścieżek. Tam jest chyba na jakiejś starej wersji CI bo jak robię w sposób tam podany i dodaje plik css to wywala mi

Unable to load the requested file: helpers/http://localhost/ci/_helper.php
i szczerze z żadnej strony nie mogę sobie z tym poradzić :/ Mam najnowszą wersję CI ściągniętą z ich strony. Jakby ktoś był na tyle miły i powiedział jak poprawnie dodać zewnętrzny arkusz styli byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam

0

Uzywasz funkcji base_url()?

0
lukasz napisał(a)

Uzywasz funkcji base_url()?

Robie dokładnie tak jak w 2 linku czyli używam i wyskakuje ten komunikat co podałem.

Pozdrawiam

0

zobacz w pliku config.php w mejscu $config['base_url'] jaki masz tam przpisany adres. Moze po prostu sciezka jest zla.

0

Mam

http://localhost/ci/
gdzie "ci" to nazwa folderu z projektem. Czyli chyba ok?

Pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1