[PHP] Problem z mailami

0

Witam mam plik wniosek.php , w ktorym jest zamieszczone troche pol tak zbudowanych:

 <span class="style1">*</span>Imię:<br />
                    <input class="in" type="text" name="forename"<? if ($war == 1) print "value=\"".$_POST['forename']."\" readonly" ?>>
                </div>

Te dane przekazywane są na samym końcu do maila ktory powienien zostać do mnie wysłany

<? 
        {
        
    /* adresaci */
                $adres = $email_potw;                                                                                                                                
    /* temat */
        $temat = "Transakcja";
                                        
    /* wiadomosc */
        $wiadomosc = '
        
    INFORMACJE O KLIENCIE:
    IMIĘ = '.$_POST[forename].'
    NAZWISKO = '.$_POST[surname].'
    ';
    
    
    /* dodatkowe naglowki */
    $naglowki .= "From: Dotpay <[email protected]>\r\n";
    
    /* wysylanie maila */
   
    mail($adres, $temat, $wiadomosc, $naglowki);
    
     
                                            }    
?>

Skrypt działa ponieważ kiedy wysyłam przez krasnala, localhost port 25 itp to wysyla potwierdzenie, jednak gdy wrzucam strone na serwer (home.pl) to nic się nie wysyla.

Czy w tym skrypcie musze gdzies jakos jeszcze dopisac adres serwera smtp,port,login,haslo ?? Jezeli tak to jak ? i najlepiej by bylo jakby to zrobic tak aby te dane byly odczytywane z pliku zewnetrznego, poniewaz nie usmiecha mi sie aby login i haslo byly podane w źródle

0

Nie mam do końca pomysłu ale...
Wywołaj sobie funkcję mail(...) z konkretnymi danymi na sztywno.
Jeśli mail dotrze to znaczy, że robisz gdzieś błędy po drodze w zmiennych.
W przeciwnym przypadku daj znać pisząc posta ;)

Edit:
Co do samej funkcji to wszystko masz na http://php.net/manual/en/function.mail.php

0
bubolski napisał(a)
    /* dodatkowe naglowki */
    $naglowki .= "From: Dotpay <[email protected]>\r\n";

Phishing? :-O

0

Phishing?

Spoko zmienie i to. Ale jutro sie tym zajme i dam znac , bo dzis juz caly dzien przy stronie przesiedzialem zeby cala zrobic =d tylko mail mi zostal.</quote>

0

Najprawdopodobniej przez to nie działają ci maile.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1