[php] curl ograniczenie odpowiedzi

0

Witam

Czy da sie w CURL'u ograniczyć odpowiedź z serwera np do 10 000 bajtów?

Potrzebuje odebrać mniejszą ilość danych, bo tylko góre strony, a reszta jest nie potrzebna i skrypt mi zamula.

0

Próbowałem na wiele sposobów:

  1. Sprawdzałem opcje CURLOPT_RANGE, jednak nie działała w ogole
  2. W HTTPHEADER ustawialem Range, takze nie działało
  3. próbowalem opcją CURLOPT_READFUNCTION oraz WRITEFUNCTION, to w ogole nie wchodzilo do tego CALLBACKA

Jedyne co dzialalo to fread()

Nie wiem czy robie coś zle, czy po prostu te opcje raz działają raz nie.

0
JimMorrison napisał(a)
  1. próbowalem opcją CURLOPT_READFUNCTION oraz WRITEFUNCTION, to w ogole nie wchodzilo do tego CALLBACKA

a zarejestrowałeś go?

0

Nie wiem czy zarejestrowalem czy nie bo nie znam pojęcia. Pokazuje kopie kodu:

    function read_function($ch,$string)
    {
        $length = strlen($string);
        echo "Received $length bytes<br />\n";
        return $length;
    }
    
    function GetContentbyCurl($url,$cookie=false)
    {
        $handle   = curl_init($url);
        if (false === $handle)
        {
            return false;
        }
        curl_setopt($handle, CURLOPT_HEADER, false);
        curl_setopt($handle, CURLOPT_FAILONERROR, true);  // this works
        curl_setopt($handle, CURLOPT_HTTPHEADER, Array("User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.15) Gecko/20080623 Firefox/2.0.0.15") ); // request as if Firefox    
        curl_setopt($handle, CURLOPT_NOBODY, false);
        curl_setopt($handle, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, true);
        curl_setopt($handle, CURLOPT_READFUNCTION, "read_function");
        
        if($cookie!==false)
            curl_setopt($handle, CURLOPT_COOKIE, $cookie);
            
        curl_setopt($handle, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
        $connectable = curl_exec($handle);
        curl_close($handle); 
        
        return $connectable;
    }   
0

Skoro nie wchodzi do callbacka to zmień "CURLOPT_READFUNCTION" na "CURLOPT_WRITEFUNCTION".

0

Dalej nic..

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1