analiza SQL w PHP

0

Witam

Czy istnieje w PHP mechanizm umożliwiający analizę czystego kodu SQL? Konkretnie mam plik z bazą MySQL, chciałbym go zaczytać skryptem w PHP i zastosować coś w rodzaju refleksji do zwrócenia struktury bazy danych, czy typów danych, tak aby zgromadzone dane wykorzystać z danymi pozyskanymi z innego pliku, w celu na przykład połączenia owych baz w jedną.

Pozdrawiam

0
explode(' ', $zapytanie);

I analizujesz kolejne ciągi...

0

Tak jak napisałem wcześniej, pytam o np. jakąś dedykowaną klasę, jako że metoda łopatologiczna jest mało przyjemna:|

0

W pliku nie masz kontroli typów, więc jak chcesz poprawnie czytać typy danych? Można to tylko zrobić w sposób uproszczony - bo tak na prawdę nigdy nie można mieć pewności czy odczytywany znak "1" jest stringiem czy intem.

0

Zdaję sobie z tego sprawę, podobnie jak z faktu, że rozwiązanie o które pytam raczej nie istnieje, ale jako że działam w sposób niemal identyczny jak opisał Demonical Monk, stwierdziłem że przy okazji warto zapytać. A nóż widelec ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1