WebService in php

0

WItam, mam problem z webserwisami w php. Nie chce mi się nic łączyć - czy mógłby mi ktoś napisać wzór - dalej już pójdzie. Próbowałem nuSOAP itd i nic :( .

POST /api.asmx HTTP/1.1
Host: xxxxx.xxx.pl
Content-Type: application/soap+xml; charset=utf-8
Content-Length: length

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<soap12:Envelope xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:soap12="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope">
soap12:Body
<ListPeople xmlns="??????">
<MyNumber>54364364463</MyNumber>
<PINCode>1111</PINCode>
<RoadNumber>string</RoadNumber>
<RideDate>dateTime</RideDate>
</ListPeople>
</soap12:Body>
</soap12:Envelope>

Jak zrobić by zróciło mi pożądaną listę ludzi ?

Z góry dzięki za szybką odpowiedź bo potrzebuję to do egzaminu.

0
  1. To jest request serwera czy klienta ? Może powinienem poznać, ale lepiej żebyś to zaznaczył
  2. Rozumiem że chcesz jako klient połączyć się z serwerem (nie napisałeś tego jasno)?

Powinieneś może opisać jakie metody obsluguje serwer i jakie zwraca odpowiedzi, podać też swoje zapytanie, a także co w ogóle Ci nie działa i czy wyskakuje jakiś error.

A jak już pytasz o wzór to wystarczy jedno zapytanie do googli:
http://www.google.com/search?hl=pl&q=nuSOAP+example

Pierwszy wynik daje:
http://www.scottnichol.com/nusoapprogwsdl.htm

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1