[PHP]Magic quotes

0

Witam,
czy istnieje jakiś sposób wyłączenia magic quotes z poziomy skryptu? Próbowałem ini_set ale to nic nie dało... Na upartego można by tworzyć tablice _GET i _POST ręcznie z żądania od serwera, tyle że nie mogę znaleźć tej części _POST w żadnej predefiniowanej tablicy.

Z góry dziękuję za odpowiedź,
Snowak

0

Zanim zacznie działać skrypt, dane są już przemielone przez magic_quotes. Więc w skrypcie tego nie zrobisz.

A magic_quotes nie mają nic do tworzenia globalnych $_POST/$_GET. One odpowiadają tylko za zamianę "(odp ' ) na " ( ' ).

Możesz zawsze zmienić ustawienia w .htaccess
php_flag magic_quotes off

0

set_magic_quotes_runtime(0);

0
Coldpeer napisał(a)

set_magic_quotes_runtime(0);

Toz to co innego.

Jedyna pewno metoda bez grzebania w serwerze to get_magic_quotes_gpc i ew stripslashes.

0

Dzięki, to po prostu przetworzę te tablice jeżeli MQ będą włączone

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1