Vaadin - do czego właściwie się tego używa?

Odpowiedz Nowy wątek
2017-07-24 21:52

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

Cześć, od roku programuje z wykorzystaniem Vaadina, co nieco już o nim wiem. Ale nadal nie widzę jasnego zastosowania dla tego frameworka. W firmie piszemy dosyć dużą kobyłę w tym i czasem mam wątpliwości nad sensem używania tego.
W jakie typu aplikacjach tego można używać? Jak duże ma to zastosowanie na rynku? Możecie coś o tym powiedzieć na podstawie swoich doświadczeń?

Pozostało 580 znaków

2017-07-24 22:19
Moderator

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 9 godzin temu

0

do czego właściwie się tego używa?

Nie używa sie. Używało się kilka lat temu, kiedy na topie było GWT, GXT, Vaadin i Wicket. Dzisiaj poza utrzymaniem jakichś wewnętrznych tooli w tym napisanych to chyba już tego nigdzie nie znajdziesz.


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2017-07-24 22:25

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

Ale zastanawia mnie w takim razie dlaczego Vaadin wygląda jak by ciągle piął się ku górze. Niedawno przecież wyszła kolejna, 8 wersja Vaadina.
Pracując z tym mam wrażenie czasem że próbuję wystrugać wykałaczkę siekierą. A jednak niecały rok temu rozpoczęliśmy pisanie całkiem nowego toola właśnie w Vaadinie. Fakt, pisanie UI w Javie jest nawet fajne, ale czasem potrafi dać się we znaki.

Pozostało 580 znaków

2017-07-24 22:26

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 tydzień temu

Lokalizacja: Rzeszów

0

Obiło mi się o uszy, że w Asseco, poprawcie mnie jeśli ktoś ma pewniejsze informacje, używają Vaadina, może ktoś będzie w stanie napisać do czego :)

edytowany 2x, ostatnio: a_s_f, 2017-07-24 22:27

Pozostało 580 znaków

2017-07-24 22:48
Moderator

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 9 godzin temu

0

@kudlaty9102 jedno z drugim niewiele ma wspólnego. JSF też ma nowe wersje, CORBA pewnie też, a jednak są to technologie które powoli umierają.
Na jakiś wewnętrzny tool moze się nada jak ktoś bardzo chce, ale raczej nic poza tym.


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

🇪 🇰 🇸 🇵 🇪 🇷 🇹
2017-07-25 01:40
🇪 🇰 🇸 🇵 🇪 🇷 🇹
0

Delphi też ma przecież nowe wersje. I co z tego

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0