Jak napisać bota?

Odpowiedz Nowy wątek
2015-12-10 13:16
DAx
0

Cześć, mam do Was wielką prośbę. Jeśli założyłem temat w złym dziale to proszę o przeniesienie. Jak już zauważyliście (a może i nie) dopiero zarejestrowałem się na tym forum. Wczoraj naszła mnie myśl, by napisać (zaprogramować?) bota na stronkę csgodouble.com . Jakieś tam pojęcie o tym mam, swego czasu pisałem pluginy do cs 1.6 na poziomie średniozaawansowanym, do tego bodajże w pierwszej i drugiej klasie liceum pisaliśmy programy w c++. Ale już tłumaczę o co mi chodzi. Ta strona to typowa ruletka - stawiasz czarne, czerwone bądź zielone. I naszła mnie taka myśl, by napisać bota, który stawiał by tylko na jeden kolorek, załóżmy, że to będzie czerwony. Taki bot stawia przykładowo 10 jednostek na czerwony. Jeśli wylosowany zostanie kolor czerwony - stawia dalej 10 na ten sam kolor, natomiast jeżeli zostanie wylosowany inny kolor - podwaja stawkę na kolor czerwony. Chciałbym się zapytać, czy ja, jako osoba jednak małoobeznana w temacie programowania, przy pomocy poradników i google dałbym radę coś takiego napisać? I w zasadzie w czym miałbym takie cudo napisać? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Pozostało 580 znaków

2015-12-10 13:47
0

tak moglbys takie cos napisac

jezeli maja API do tego to sprawa jest banalnie prosta, jezeli nie ma to mozesz sprawdzac co zostalo wyswietlone na ekranie (przy pomocy porownywaniu obrazow) i przesuwac myszke w dane pozycje x,y i automatycznie wpisywac z klawiatury co potrzebujesz.

Pozostało 580 znaków

2015-12-10 14:00
DAx
0

A jak mogę sprawdzić czy takowa strona api posiada? :D Jeśli nie ma, to raczej trzeba będzie obyć się smakiem, bo nie po to chciałem takiego bota stworzyć, by ręcznie wpisywać wartości :D Właśnie głównie to chciałem ominąć ^^

No i kwestia, w czym mam to napisać - c++?

Słyszałem jeszcze, że można zrobić coś takiego. Otwierasz konsolę przeglądarki, wklejasz tam specjalny kod, i działa to na zasadzie bota. Podobno ludzie takie coś sprzedają, ile w tym prawdy - nie wiem.

przeciez napisalem AUTOMATYCZNIE. Czyli nic nie musialbys wpisywac... - fasadin 2015-12-10 14:43

Pozostało 580 znaków

2015-12-10 14:04
Leniwy Kot
0

Takie coś można by napisać choćby w AutoIT. Chociaż za darmo to mi sie nie chce.

Pozostało 580 znaków

2015-12-10 14:05
DAx
0

Ja nie chcę płacić i mieć, chcę zrobić to sam i umieć.

Pozostało 580 znaków

2015-12-10 14:47
1

A jak mogę sprawdzić czy takowa strona api posiada?

google -> nazwa strony + API
wejdz na strone i szukaj cos takiego jak API (ctrl+f)
wyslij maila do autora strona czy ma jakies API strona

No i kwestia, w czym mam to napisać - c++?

Jezyk programowania nie ma znaczenia. Sadze ze najszybciej bedzie w AutoIT, bo zapewne duzo przykladow mozna znalezc na internecie jak takie boty w autoit zrobic. w pythonie tez latwo i przyjemnie to mozna zrobic

Słyszałem jeszcze, że można zrobić coś takiego. Otwierasz konsolę przeglądarki, wklejasz tam specjalny kod, i działa to na zasadzie bota. Podobno ludzie takie coś sprzedają, ile w tym prawdy - nie wiem.

Nie znam na tyle JavaScriptu i tej strony zeby potwierdzic lub zaprzeczyc tej informacji. Ale zapewne znajac zycie to da sie tak zrobic.

Pozostało 580 znaków

2015-12-10 15:25
0

Możesz zautomatyzować proces za pomocą sikuli http://www.sikuli.org/ looknij video instruktażowe jak to działa.

Pozostało 580 znaków

2015-12-10 15:28
0
Leniwy Kot napisał(a):

Takie coś można by napisać choćby w AutoIT. Chociaż za darmo to mi sie nie chce.

Podpinam się pod tą odpowiedź. Bardzo fajną opcją jest AutoHotKey, swoista ewolucja AutoIt.

edytowany 2x, ostatnio: EroSanin, 2015-12-10 15:29

Pozostało 580 znaków

2015-12-10 15:35
0

.

edytowany 1x, ostatnio: J0ras, 2017-02-28 16:24

Pozostało 580 znaków

2015-12-10 19:40
DAx
0

Okej, doszedłem do wniosku, że najlepiej będzie to chyba zrobić właśnie Javą, by móc później wklepać to do konsoli. Zobaczymy jak mi to wyjdzie, jak napotkam większe problemy będę pytał ;)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0