Własny system hostingowy

1

Właśnie rozpoczynam prace nad własnym systemmem hostingowym, pisany w C i javascriptBez tytułu.jpg, oto pierwsze rezultaty xD

0

wygląda bardziej jak interfejs webowy do ftp, co to ma wspólnego z systemem hostingowym? Już chyba nikt w ten sposób nie deployuje apek

0
obscurity napisał(a):

wygląda bardziej jak interfejs webowy do ftp, co to ma wspólnego z systemem hostingowym? Już chyba nikt w ten sposób nie deployuje apek

A ja wygląda system hostingowy na samym początku? Od czego się zaczyna?

1

Nie masz pojęcia czym jest system hostingowy ale ok. Kiedy miałem 15 lat, podobne rzeczy robiłem.
Dzięki Ci za tą sentymentalna podróż w przeszłość.

2
johnny_Be_good napisał(a):

A ja wygląda system hostingowy na samym początku? Od czego się zaczyna?

Pewnie od apache z vhostami + serwer ftp/ssh + userzy unixowi + jakiś panel do zarządzania nimi albo nawet nie. To załatwia 99% funkcji hostingu WWW.

0
kelog napisał(a):
johnny_Be_good napisał(a):

A ja wygląda system hostingowy na samym początku? Od czego się zaczyna?

Pewnie od apache z vhostami + serwer ftp/ssh + userzy unixowi + jakiś panel do zarządzania nimi albo nawet nie. To załatwia 99% funkcji hostingu WWW.

I to potem danymi z tych hostingów ludzie handlują w necie? To co, nie ma co się męczyć lepiej ściągnąć apache? Bo właśnie miałem sen, żeby podłączyć do tego mojego własnego coś, a'la SQL. Mam już zrobione najprostsze biblioteki szyfrujące pakiety w JS i C, kodują, dekodują nazwajem poprzez języki

0

Jak chcesz zbudować hosting, to robisz tak, nowemu użytkownikowi stawiasz dockera z ssh i apache czy co tam potrzebuje, wystawiasz port, a w load balancerze przychodzi request GET google.pl czy inna strona, parsujesz ten request i w zależności jaki adres jest wpisany strona2.pl czy strona3.pl to przekierowujesz tcp połączenie do danego konetenra z dockera.

A wszystkie strona1.pl strona2.pl strona3.pl mają ten sam adres ip i dopisujesz do dns systemu, że jak ktoś wpisze ten adres to dostanie adres ip twojego serwera, i potem jak wykona request do twojego serwera to load balancer przekieruje go do właściwego kontenera gdzie jest dana apka.

6 rano, a ja już po szklance wódki :>

0

Zwracam się z pytaniem, czy implementować pełne szyfrowanie treści?
Bo może to wyglądać np. tak

1.jpg![2.jpg]

Plik 1.s

2.jpg

I wynik na stronie (oczywiscie linki mogły by być konwertowane na bieżąco (bez operacji na obiekcie window, czyli tego nudnego odswiezania strony)

3.jpg

A na koniec wielki finish z document.write(); xD

0

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1