Prośba o code review api,

0

Witam, napisałem małe api do dodawania zadań i dzielenia się nimi z innymi użytkownikami, chciałbym też znać opinie czy nie powinienem rozszerzyć tej apki, aby się nadał do CV. Api jest napisane w spring web flux w połączeniu z bazą danych r2dcb, link do projekty na gh: https://github.com/Oziaka/to-do-list-by-oziaka

1

@꧁Oziaka꧂:

Nawet ci, którym się chce robić szczegółową recenzję zaczną od

   @Test
   void contextLoads() {
   }

Ponieważ u ciebie to wszystko (nie licząc importów), więc za bardzo nie mają nad czym się rozpisywać.

0

Tak swoją drogą to bez testów skąd wiesz, że tam cokolwiek działa?
To wcale nie chodzi o to, żeby repo ładnie wyglądało, ale o szacunek do samego siebie i nie robienie za testera manualnego.

Poza tym testy dokumentują use case'y, od razu widać do czego aplikacja służy.

0

@꧁Oziaka꧂:

Testy piszesz po to, żeby ogólnie wiedzieć
co zrobiłeś nowego to to jako takie działa
co zrobiłeś nowego nie zepsuło tego co już było
co zrobiłeś jako takie samo działa i współdziała z resztą

Testy piszesz po to, żeby robiły się same, a nie żebyś je zrobił za każdym razem ręcznie sam.
Ręcznie to przetestujesz UI (tu mnie zwolennicy takiego np. Selenium obszczekają)

0

Czy powinieneś rozszerzyć?
Tak. Tutorialowy projekt, gdzie pchasz encje na bazę to za mało.

0

Zasada jest taka, że zanim napiszesz jakąkolwiek aplikację, najpierw musisz ja przetestować

0
masterc napisał(a):

Zasada jest taka, że zanim napiszesz jakąkolwiek aplikację, najpierw musisz ja przetestować

W jednej z wielu metodyk.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1