Wątek przeniesiony 2020-04-25 20:25 z JavaScript przez cerrato.

prośba o ocenę kodu

0

Witam.
Mam prośbę o ocenę kodu swojej aplikacji liczącej kalorie napisanej w czystym JavaScripcie. Co mógłbym poprawić? Jak ten kod zoptymalizować?
Nie mam żadnego komercyjnego doświadczenia, jestem samoukiem i jest to jak do tej pory najbardziej skomplikowany projekt w moim portfolio.
Dziękuję za każdą cenną uwagę.

4

MealCaloriesCounter.rar (0.04 MB)

Przed nauką programowania pasowałoby nauczyć się systemu kontroli wersji. Jak ja mam to wypakować na Linux? Wrzuć to na Gitlab/Github/BitBucket i wróć z linkiem.

1
purrll napisał(a):

MealCaloriesCounter.rar (0.04 MB)

Przed nauką programowania pasowałoby nauczyć się systemu kontroli wersji. Jak ja mam to wypakować na Linux? Wrzuć to na Gitlab/Github/BitBucket i wróć z linkiem.

Mac też nie daje rady :'(

UPDATE.
Ok rozpakowałem. Spojrzałem w kod i zobaczyłem

        //clear app-container
        clearAppContainer: function(mealContainer) {
            while(mealContainer.firstChild) {
                mealContainer.removeChild(mealContainer.firstChild);
            }
        },
        //display total calories
        displayTotalCalories: function(calories) {
            document.querySelector(".totalCalories span").innerText = calories;
        },

Opowiedz mi o tym komentarzu. Co on Ci daje ponad to co jest zapisane w nazwie funkcji?

0

Prośbę ponawiam.
Link github: https://github.com/maciej-szychowski/Calorie-Counter

2

@Maciej Sz: Komentarze dodajesz tylko tam gdzie masz jakąś zawiłą logikę. Sam kod powinien być komentarzem(nazwy zmiennych, funkcji/metod, powinny mówić wszystko). Za mało const jak na JS IMO. Widziałem parę miejsc gdzie mogło by być const, a jest let np. tutaj.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1