Globalny anonimowy czat

0

Jest to czat w ktorym możecie ustanowić swoj własny unikatowy kanał
Rozmowa nie jest zapisywana nigdzie, po zamknięciu okna czatu rozmowa znika bezpowrotnie z internetu.

Chce przez to powiedziec że nawet tworca czyli ja nie ma mozliwosci podejrzenia przebiegu rozmowy lub jej zapisania i przywołania. Otwarte kanały nie są zapisywane na serwerze. Nie mam wglądu w dane użytkowników, nicków i kanałów
Innymi słowy jest to anonimowy czat jeśli trzeba notabene smsy są pod stałą kontrolą Czat jest wolny od tego typu kontroli.

www.czatujemy.pl

0

1.30kb (jQuery) + 50KB (wilddog.js) + 120kb (c2runtime.js) = 200kb to całkiem dużo jak na chat bez bajerów.
2.Okropnie wygląda.
3.W jakim celu odtwarzany jest dźwięk przy naciskaniu klawiszy?
4.No i najważniejsze pytanie: po co to komu? ;-)

(nie mam możliwości) jej (rozmowy) zapisania

Wysyłanie zapewne oparte jest o Twój serwer (tj. przebieg wiadomości to klient -> serwer -> reszta klientów), zatem jak najbardziej masz możliwość zapisania wszystkiego :-P Jeśli zaś czat oparty jest o jakieś magiczne P2P bez wysyłania treści do centralnego serwera, każdy inny tak czy siak ma możliwość zapisu przebiegu rozmowy.

0

jest zrobiony w Kreatorze gier eksport ustawia wszystko pod grę nie pod czat pewnie dlatego tyle waży. Okropny? jest piekny. zadajesz pytanie jak pracodawca albo inwestor

1

No tak, jeśli preferujesz sztukę dla sztuki, jest faktycznie piękny ;-)

0

To twoja subiektywna opinia i dobrze. Ja doceniam prostotę możliwe że dodam opcję , zmianę tła na czarne lub zielone (zielony uspokaja) itp i wyłączenie dźwięków klawiszy

0

Nieszyfrowany tekst idzie na jakiś serwer w Pekinie, więc raczej ciężko mówić o anonimowości i braku kontroli :)

0

Ja raczej pozostanę przy sprawdzonym narzędziu - https://tlk.io/

0
axelbest napisał(a):

Ja raczej pozostanę przy sprawdzonym narzędziu - https://tlk.io/

Logowanie za pomocą konta Facebook tak?

0
Haskell napisał(a):

Nieszyfrowany tekst idzie na jakiś serwer w Pekinie, więc raczej ciężko mówić o anonimowości i braku kontroli :)

Myśle że Moj czat jednak bardziej wiarygodny a daltego że nigdy nie bedzie pytał o podanie jakichkolwiek danych
O odświeżenie przeglądarki ustawia czat na 'ustawienia fabryczne' tak jak prosta gra zrobiona na NEs / Pegasus ktoś Ci wyłaczy gre zaczynasz od początku a gra nie zapamiętuje ile razy ją uruchomiłeś

Tu masz dokumentacje pluginu ktorego używam
http://c2rexplugins.weebly.com/rex_firebase_simplemessage.html

0

Każdy czat musi mieć swoj hosting i tu nie ma wyjątków jedynie od autora zależy ile danych bedzie chciał wyciągnąć od użytkowników i jakie możliwości daje kasowana konwersacji.
Lepiej żeby serwer był w jezyku mandaryńskim też jest celowo postawiony w Chinach.
Jedynie o co można by sie zapytać to szyfrowanie https, Obecnie czat raczkuje zbiera cięgi i feedback
Zobaczymy co przyniesie jutro jeśłi bedzie warty zachodu i wydanej kasy to kupno szyfrowania jest na wyciągnięcie ręki.
Wiec moge go porównać do małej działalności poki nie robisz dużych obrotów urzad skarbowy nie koniecznie sie zainteresuje
dlatego nie uważam że czat prędko bedzie na celowniku hakerow albo w ogóle jakichkolwiek organów
Takich czacików i innych apek kożystających z serwerów powstaje dziesiatki dziennie

0

@J. O. https guzik daje bo przecież nadal ty byłbyś wstanie wszystko zbierać na serwerze. Musiałbyś mieć tutaj jakieś Crypto WebAPI użyte i komunikacje opartą o RSA żeby była mowa o faktycznie anonimowych konwersacjach. Oczywiście dla wygody trzeba by szyfrować wiadomości AESem a tylko klucz szyfrowania szyfrować za pomocą RSA. I to wszystko w JS po stronie klienta.

0

*Rozmowa nie jest zapisywana nigdzie, po zamknięciu okna czatu rozmowa znika bezpowrotnie z internetu. *
Jak dla mnie tutaj należy przestać czytać

0

Czyli, że na twoim czacie mogą spotykać się przestępcy i rozmawiać o swoim fachu i nikt im nic nie może zrobić?

Może będziesz konkurencją do darknetu :)

0

To już lepiej pobrać te darmowe kody czatu i rozbudowywać po swojemu.
http://wdc.cba.pl/
https://github.com/sdelements/lets-chat
Pierwszy tworzony w PHP drugi w Node/JS. I są naprawdę ładne jak zamtalk czy paltalk.

0

lepszy jest https://appear.in/ bo nie tylko pisanie ale i kamera zmikrofonem

0

To tak samo jak założyć pokój na chat.one

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1