Blog programisty ;)

0

Chciałbym zaprezentować swojego bloga:
http://www.szewy.cba.pl/

W szczególności polecam rozwiązać tą zagadkę:
http://www.szewy.cba.pl/index.php?id=19

3

Zaraz po layoucie, który jest tragiczny (dlaczego ludzie bez talentu mają opory przed skorzystaniem z darmowych layoutów, z ew. dopasowaniem go do własnych potrzeb? - ja nie mam talentu, to nie rysuję) w oczy rzuca się styl pisania. Daleko temu od jakiejkolwiek profesjonalności, emotki co drugie zdanie, tekst o niczym (info o powrocie z Krety i dodaniu zakładki "about" --- btw. czemu zakładki są po angielsku?)

W about wypisałeś kilometrowy listing języków, które kiedyś liznąłeś - bez sensu. Jakbyś coś takiego przedstawił na CV to każdy pracodawca zrobi z Twojej CV-ki samolocik i wykona nim lot w jedną stronę do kosza.

Darmowy hosting - no ok, masz 17 lat, nie chcesz płacić, rozumiem. Ale czemu na cba? Jest mnóstwo darmowych hostingów bez reklam.

0

Mieszanie angielskiego z polskim w taki sposób aż wali po oczach :/

Złośliwy Code 1st ;d

Skills programming

Poza tym popieram poprzednią opinię, jeżeli "Język z którym nie miałem wiele wspólnego", no to chyba nie wymienia się go w "programowania umiejętnościach"

0

razi mnie strasznie mieszanie angielskiego z polskim.

0

Layout mi się nie podoba. Nie wiem czy autor tego postu sam od zera tworzył blog czy wykorzystał gotowy CMS (chyba to drugie). Sam nie tworzę skórek, bo grafikiem nie jestem. Co do podstrony about. To zdecyduj się w jakim języku chcesz napisać swoje umiejętności. Czy po polsku czy po angielsku.
Czy nie było więcej języków programowania aby napisać? Może napisz jeszcze ile książek przeczytałeś a ile zamierzasz przeczytać. Jak wyżej jest napisane. jak nie miałeś kontaktu z językiem, to nie pisz. Pisz tylko te języki, które poznałeś (w tym podstawy) oraz napisz te języki w których obecnie piszesz. To co przedstawiłeś w about to nie nazywa się CV a raczej powinno nazywać się wykaz języków oraz ich opis.
To tyle:)

0

A tak bardziej na powaznie. Przeczytalem to about i jedyne co z tego wyciagnalem, to ze znasz skladnie C++. No i Twoja relacja z Java jest mniej-wiecej taka jak moja z moja dziewczyna, co mnie troche niepokoi. Swoja droga, po co w ogole pisac ze sie czegos nie umie?

Do tego staraj sie pisac tak zeby ludzie zrozumieli, tzn. "Opanowane for fun." -> Co to za stopien opanowania? :/

"Może dlatego, że jest to ASM od Microsoftu ;" -> To cos zlego jak M$ tworzy produkty?

Napisales tez: "Większość moich projektów napisałem właśnie w nim.", to dlaczego do cho*ery nie wrzuciles projektow, tylko jakas paplanine z ktorej nic nie wynika?

Swoja droga domena kosztuje 15-20zl, chociazby nie razilo uzytkownika to cba na pasku adresu.

0

Layout kompletnie mi się nie podoba - w ogóle nie przemyślany lub też się po prostu nie przyłożyłeś.
Czytając tego bloga odniosłem wrażenie jakbym czytał czyjegoś twittera ale na pewno nie programisty. Dlaczego? Co nas obchodzi, że byłeś na Krecie? Nie mogłeś napisać po prostu - "z powodu mojego wakacyjnego wyjazdu wpisów nie było no ale teraz... [i tutaj jakiś ciekawy wpis]"?

Druga sprawa to podstrona about.. wymieniłeś tam z 15 języków a powiedz mi, w którym potrafisz napisać coś więcej niż kalkulator na zaliczenie?
I zmień ten hosting bo reklamy rażą po oczach i odstraszają jak strach na wróble http://darmowyhosting.freehostingnoads.net/ masz na przykład ten. Zainwestuj też w jakąś domenę - nie koniecznie płatną np. .tk http://www.dot.tk/en/index.html?lang=en
A jak nie umiesz robić stron bo albo Ci to nie wychodzi albo Ci się nie chce to ich po prostu nie rób i skorzystaj z gotowego systemu blogowego np. wordpress.

Jak już wspomniałem jakość Twoich wpisów zadowalająca nie jest - głównie dlatego, że są krótkie. Do takich wpisów jak Twoje idealnie nadaje się twtiter w połączeniu z jakimś pastebin'em.

0

Idea blogu OK, a doświadczenie przyjdzie z czasem.

Co nas obchodzi, że byłeś na Krecie?
Nie no, większość blogerów zamieszcza trochę prywatnych wiadomości.
Ostatnio śledziłem blog jednego z twórców Visual Studio.
Nagle pojawia się wpis o tym, jak to koleś dostał telefon że krowa ugrzęzła mu w błocie.

1

Podobnie jak koledzy wyżej - layout jest słaby; Dużo kolorów, czerwone - bijące w oczy nagłówki, nieco bałaganu; Ja rozumiem, że strona może mieć prosty layout, który będzie elegancko wyglądał (jak np. strona SFML), jednak nieco przekombinowałeś;

Druga sprawa to język - mieszanie słów polskich i angielskich jest tandetne i pokemoniaste - przypomina styl wypowiedzi nielubianej przeze mnie Pani Dżoany K.; Do tego jeszcze emoty w co drugim zdaniu zamieniają blog na pogadankę gimbusów na GG; Bez urazy, jednak nie każdy lubi czytać takie kwiatki, więc odstraszysz tym poważniejszych czytelników;

Nie wiem dlaczego, ale mam takie wrażenie patrząc na główną stronę (http://www.szewy.cba.pl/) jakbym nie był na blogu, a na jakimś forum;

W zakładce About jest wszystko i nic; Wymieniłeś chyba wszystkie dostępne języki programowania, czego czytać niestety się nie chce; Dodatkowo taka lista wpływa na Twoją niekorzyść, bo większości z wymienionych języków po prostu nie znasz, a tylko je liznąłeś;

Zakładka Projects albo nie jest podpięta, albo nie zawiera żadnych informacji - powinna albo zniknąć, albo dać się kliknąć i przenieść do strony, na której napiszesz coś w rodzaju "brak obecnie rozwijanych projektów";

Download napisał(a)

Do ściągnięcia są jednynie binarki(*.exe, *.jar itd), jeśli ktoś byłby zainteresowany źródłami proszę do mnie napisać na PW.

Chcesz tracić czas na rozsyłanie źródeł? Dodaj je od razu, żeby ludzie nie musieli tracić czasu na pisanie do Ciebie i oczekiwanie na odpowiedź; Ty też zyskałbyś czas, bo nie musiałbyś sprawdzać skrzynki i odpisywać; Jeśli chcesz wiedzieć ile razy ktoś pobierał pliki z tego działu - są do tego odpowiednie mechanizmy zliczające pobrania;

To chyba tyle z mojej strony; Proponuję zmienić przede wszystkim:

  • layout na ładniejszy, niekoniecznie bogatszy w grafikę czy inne zbędne pierdoły,
  • zmienić styl pisania na bardziej uniwersalny, choć niekoniecznie urzędowy,
  • pozbyć się wplatania angielskich słów, ewentualnie na rzecz dodania strony całkowicie po angielsku,
  • dodać źródła aplikacji udostępnianych do pobrania;
    Czyli praktycznie większość; Mimo wszystko zachęcam do dalszej pracy i nie poddawania się; Każdy kiedyś zaczynał, a talent do tworzenie pięknych wizualnie rzeczy ma co dwudziesty, więc także się nie zrażaj; Albo popracuj nad wyglądem strony inspirując się innymi serwisami, albo skorzystaj z darmowych rozwiązań przygotowanych przez teoretycznych profesjonalistów; No i czytaj artykuły dotyczące porad dla początkujących blogerów - dużo się dowiesz, przez co Twój blok zyska na wartości i przyciągnie większą ilość czytelników pod warunkiem, że zamieścisz wpisy warte przeczytania;

Powodzenia w dalszym blogowaniu :]

0
  1. Wygląd - od razu napisałem, że nie jestem grafikiem i nie znam się w tym temacie. Również wspomniałem, że ten layout też nie za bardzo mi się podoba. Lecz był najlepszy jaki miałem. Btw. widziałem już dużo gorsze.
  2. Styl pisanie - oczywiście tu się zgodzę. Ogólnie z polskiego nie jestem najlepszy, lecz próbuję coś napisać a umiejętności może kiedyś przyjdą ;)
  3. Jeśli chodzi o umiejętności to dlaczego nie miałem podać wszystkich języków z którymi obecnie pracuję? Max. 2 podałem jako dodatkowo, z reszta pracowałem po kilkaset godzin. To chyba mój atut, że piszę w różnych językach i nie ograniczam się tylko do jednego.
  4. "Język z którym nie miałem wiele wspólnego" - chodzi o to, że nie przepadam za tym językiem i nie staram mu poświęcać za dużo czasu. Jednak jeśli miałbym jednak potrzebę napisania w nim "większego" projektu to bym sobie bez problemu poradził
  5. "Mieszanie angielskiego z polskim" - chyba nie czytacie blogów... Na wielu blogach o tematyce programowania są wstawione słówka angielskie. Najlepszym przykładem jest blog Gynvaela(ten obecny, jak i poprzedni)
  6. W sprawie hosting też przyznam rację. Początkowo nie miało to dla mnie znaczenia i wybrałem pierwszy lepszy z obsługą PHP itd.
  7. NIE korzystałem z żadnego CMS. Wszystkie skrypty(system komentarzy też) napisałem samodzielnie bez jakikolwiek pomocy(z wyjątkiem skryptu kolorującego kody źródłowy).
  8. About to nie CV to po prostu luźne informacje o mnie i moich umiejętnościach.
  9. Dlaczego parę osób jest tak złośliwych?! Może dlatego, że po prostu zazdroszczą moich umiejętności w tak młodym wieku. "select * from tabela;" - chyba coś więcej potrafię, zobacz moje rozwiązania matur.
  10. Dziękuję również za krytykę, która jest dla mnie ważna. Wiadomo muszę poćwiczyć jeszcze wiele rzeczy, ale na razie zdobywam cenne doświadczenie. Jestem jeszcze dosyć młody więc mam trochę czasu na naukę.
  11. Microsoft - nie podoba mi się w nim wiele rzeczy, począwszy od historii powstania aż do obecnej polityki(ale to moje prywatne zdanie)
  12. Jak macie własne blog i jesteście w podobnym wieku to chętnie je porównam.
  13. Jeśli chodzi o emotki to staram się je ograniczać. Jednak czasami chcę "wyrazić" swoje emocje. Też nie przesadzajcie, w porównaniu do postów Piotra Żyły nie jest najgorzej ;)
  14. Projekty wrzuciłem w podstronie download. Jeśli chcesz zobaczyć screeny gierek to są w zakładce photos.
  15. Wszystko traktuję jako naukę/zabawę. Więc bezsensu są opinie o Twitterze itd. Choćby dlatego, że nie mogę umieści tam kodu javascript
  16. Nikomu nie udaje się rozwiązać zagadki???
11

Java Mój pierwszy, prawdziwy język programowania.

Obiektowość Jak na razie tylko teoria. Niby nie raz juz pisząc programiki/gry korzystałem z OO, ale muszę poszerzyć tą wiedzę w szczególności na poziomie RE.

Cool story, bro.

0
Szewy napisał(a):
  1. "Mieszanie angielskiego z polskim" - chyba nie czytacie blogów... Na wielu blogach o tematyce programowania są wstawione słówka angielskie. Najlepszym przykładem jest blog Gynvaela(ten obecny, jak i poprzedni)
  2. Dlaczego parę osób jest tak złośliwych?! Może dlatego, że po prostu zazdroszczą moich umiejętności w tak młodym wieku. "select * from tabela;" - chyba coś więcej potrafię, zobacz moje rozwiązania matur.
  3. Dziękuję również za krytykę, która jest dla mnie ważna. Wiadomo muszę poćwiczyć jeszcze wiele rzeczy, ale na razie zdobywam cenne doświadczenie. Jestem jeszcze dosyć młody więc mam trochę czasu na naukę.
  1. Rzuć okiem na blog Gynvaela. Jeśli chodzi o polską "stronę" jego bloga to nagłówek/tytuł większości wpisów jest po polsku (chyba, że chodzi o nazwy "nieprzetłumaczalne" tj. własne bądź zwroty nie mające konkretnych odpowiedników w naszym języku). Kolejne, "Bitmap with WinAPI" - ok, wszystko wiadomo nawet gdyby zagranicznika rzucił okiem, jednak nazwy zmiennych w kodzie czy też łańcuch tekstowy jest po polsku. Jeśli operujesz angielskim i chcesz go używać to rób to konsekwentnie.
    9 - 10. Jedno wyklucza drugie. W 9 piszesz o złośliwości i zazdrości. Każdy kto wypowiadał się na temat twojego bloga tworzył krytykę przez to, że poddałeś go ocenie szerszemu gronu. To nie złośliwość a krytyka, o której wspomniałeś punkt niżej.
0
  1. "Mieszanie angielskiego z polskim" - chyba nie czytacie blogów... Na wielu blogach o tematyce programowania są wstawione słówka angielskie. Najlepszym przykładem jest blog Gynvaela(ten obecny, jak i poprzedni)

Czytamy blogi. Plus sami też stosujemy anglicyzmy i wszelkiej maści potworki językowe (gettery i settery, propsy, bugi i takie tam).

Ale coś takiego:

Jeden z najlepszych programistów z Polski, pracownik Google - Gynvael Coldwind co jakiś czas wrzuca na swój channel na Youtube arty o informatyce. Ostatni cast pt.: "Bardzo Duże Liczby" wyjaśnia jak zawsze w sposób niesamowicie czytelny i zrozumiały. (...) Bug można fix'ąć na kilka różnych sposobów.

Nie można powiedzieć, że wrzuca na swój kanał, a błąd można naprawić? "fix'ąć" to już w ogóle jest dziwaczne słowo. Jak już to ja bym napisał "fixnąć" ;-)
Tak, wiem, że to aż z lutego ;-)

0
  1. To teraz ku Googlom w poszukiwaniu darmowych layoutów
  2. Jak nie starasz się być fajny (jak pasuje autorowi bloga) to piszesz normalnie i tego się trzymaj
  3. Kilkaset na każdy język? Przemnóż sobie, dodaj do tego czas na umiejętności ekstra, potem sobie sprawdź różnicę od teraz, a datą, w której zacząłeś "edukację informatyczną", weź pod uwagę to, że chodzisz chyba do szkoły, a wieczorów nie spędzasz tylko przy komputerze - i przelicz sobie na ile to jest prawda, co powiedziałeś.
  4. Jest trochę różnicy między żargonowym angielskim i tam, gdzie nie bardzo się go da zastąpić, a czymś w formie gimbusowego makaronizmu
  5. Widać, bo masz bugi ;) (dodałem jakiś komentarz rano)
  6. Luźne to one nie są
  7. Przyszedłeś po krytykę to masz krytykę. Chwalić nie bardzo jest co, to staramy Cię naprowadzić na dobrą drogę. Nie chcesz się dowiedzieć co polepszyć to nie wiem po co ten temat. Oburzanie się i sugerowanie zazdrości (lol) jest nie na miejscu i pokazuje Twoją niedojrzałość
  8. Stare posty prawie wszystkie mają emotki już w tytule. Pierwszy post tylko w dwóch zdaniach nie ma emotki.
  9. Screeny powinny być przy plikach do pobrania BTW. Kody źródłowe powinny być w paczce od razu, to fakt.
0
  1. Wygląd - od razu napisałem, że nie jestem grafikiem i nie znam się w tym temacie. Również wspomniałem, że ten layout też nie za bardzo mi się podoba. Lecz był najlepszy jaki miałem. Btw. widziałem już dużo gorsze.

Ja też widywałem dużo gorsze, ale prezentacja treści jest nie mniej ważna od samej treści. Chyba, że nie chcesz, żeby ktoś czytał twojego bloga.

  1. Styl pisanie - oczywiście tu się zgodzę. Ogólnie z polskiego nie jestem najlepszy, lecz próbuję coś napisać a umiejętności może kiedyś przyjdą

Podobnie, jak wyżej. Tyle tylko, że to akurat jest powód do wstydu, bo wynika z lenistwa.

  1. Jeśli chodzi o umiejętności to dlaczego nie miałem podać wszystkich języków z którymi obecnie pracuję? Max. 2 podałem jako dodatkowo, z reszta pracowałem po kilkaset godzin. To chyba mój atut, że piszę w różnych językach i nie ograniczam się tylko do jednego.
  2. "Język z którym nie miałem wiele wspólnego" - chodzi o to, że nie przepadam za tym językiem i nie staram mu poświęcać za dużo czasu. Jednak jeśli miałbym jednak potrzebę napisania w nim "większego" projektu to bym sobie bez problemu poradził
  3. About to nie CV to po prostu luźne informacje o mnie i moich umiejętnościach.

W internetowym śmietniku pełno jest treści, które nikogo nie obchodzą - podobnie jest z informacją, że czegoś nie lubisz, nie umiesz, umiesz "dosyć dobrze" i inne tego typu kwiatki. Dobrze jest się chwalić umiejętnościami, osiągnięciami, bo to buduje naszą wiarygodność. Twoje "skills programming" sugerują, że, tak naprawdę, jeszcze nic nie umiesz.

  1. "Mieszanie angielskiego z polskim" - chyba nie czytacie blogów... Na wielu blogach o tematyce programowania są wstawione słówka angielskie. Najlepszym przykładem jest blog Gynvaela(ten obecny, jak i poprzedni)

O! Przypomniałeś mi, dlaczego m.in. nie czytam blogów. A tak poważnie, można mieszać angielski i polski, ale niech to ma ręce i nogi. Jeśli zamierzasz mieszać języki i do tego Z BŁĘDAMI, to sukcesów nie wróżę.

  1. Dlaczego parę osób jest tak złośliwych?! Może dlatego, że po prostu zazdroszczą moich umiejętności w tak młodym wieku. "select * from tabela;" - chyba coś więcej potrafię, zobacz moje rozwiązania matur.

Gdy miałem 10 lat, próbowałem swoich sił w Basicu na Atarynce 800XE i nawet wiedziałem, co znaczy GOTO, PRINT, FOR... Ktoś przebije?

  1. Microsoft - nie podoba mi się w nim wiele rzeczy, począwszy od historii powstania aż do obecnej polityki(ale to moje prywatne zdanie)

:D

  1. Jak macie własne blog i jesteście w podobnym wieku to chętnie je porównam.

Wiek nie ma tu nic do rzeczy. Albo coś umiesz i chcesz się tym pochwalić, albo nie. Ja nie chcę się chwalić, bo 'jestę programistą' z przypadku. Na blogi programistów trafiam, gdy szukam interesujących informacji i jeśli je znajduję - link ląduje w zakładkach. Sorry Winnetou, ale tak właśnie działa internet.

7

<Demonical Monk> Co ma PE/COFF do obiektowości?
<Szewy> ... COFF - Common Object File Format

Obiekt kompilacji ma więcej wspólnego z obiektem seksualnym niż programowaniem zorientowanym obiektowo.

1

Moje propozycje:

  1. Powołać komisję w tej sprawie
  2. Przenieść do perełek
  3. Zauważyć, że autor nie chciał oceny, lecz reklamy.
4
Szewy napisał(a)

Sam obejrzyj, co zlinkowałeś, potem przeczytaj:

http://en.wikipedia.org/wiki/Object_file
http://en.wikipedia.org/wiki/Object_code

NIE MA związku między jednym znaczeniem object i drugim, zbieżność jest przypadkowa...

0
Szewy napisał(a):

Btw. widziałem już dużo gorsze.

To by było doskonałe wytłumaczenie, gdybyś chciał równać w dół.

To chyba mój atut, że piszę w różnych językach i nie ograniczam się tylko do jednego.

Lepiej jest znać kilka języków dobrze niż jeden bardzo dobrze. Ale lepiej znać tylko jeden bardzo dobrze niż kilkadziesiąt słabo.

"Mieszanie angielskiego z polskim" - chyba nie czytacie blogów... Na wielu blogach o tematyce programowania są wstawione słówka angielskie. Najlepszym przykładem jest blog Gynvaela(ten obecny, jak i poprzedni)

Pokaż mi blog jakiegoś profesjonalisty z koszmarkami w stylu: "Mój ulubiony programming language".

Dlaczego parę osób jest tak złośliwych?! Może dlatego, że po prostu zazdroszczą moich umiejętności w tak młodym wieku.

Ale jakich umiejętności? Założenia bloga? Bo innych ten blog nie pokazuje.

Nikomu nie udaje się rozwiązać zagadki???

A może po prostu nikomu się nie chce?

0

http://www.wykop.pl/ramka/1610137/zagadka-dla-programistow/ - nie no, to przechodzi ludzkie pojęcie...

1

Front strony jest za ciemny, tzn. za dużo tego czarnego kolor czarny wyszedł już z mody. Kolejna rzecz to dziwna wybuchowa mieszanina języków.

Mój ulubiony programming language ;)

Następna rzecz. Nie ładuj screenów programów do Photos, no kto normalny by się domyślił że tam są screeny twoich programów. Powinny być w dziale Download i jakiś opis tych programów co one robią, jakie mają zadanie. Jedziemy dalej. About za dużo tam napisałeś, nie pisz tego czego nie umiesz bo to źle wygląda itd.

Przydałoby się aby twój blog pracował na jakimś systemie CMS a najlepiej abyś napisał swój własny system CMS. A i czepił bym się RWD bo na mniejszych urządzeniach ten blog jest niewygodny do oglądania. ;)

0

http://www.davidgrant.ca/blog/david_grant

Fajny przykład "blog-życiorysa". W zależności od potrzeb można rozszerzyć patern np. o download, porady, tutoriale, czy co tam nam przyjdzie do głowy. Ostatnio są też na topie jasne tonacje.

Co do Twej zakładki 'about'. Moje zdanie w tej kwestii nie będzie specjalnie odbiegać od tego, co zdążyli już napisać koledzy forumowicze - pozorny chaos, ale wciąż... chaos. Choć przy bliższym kontakcie i poświęceniu chwili informacje zaczynają przybierać bardziej ustrukturalizowaną formę, to pierwsze sekundy ów kontaktu do najprzyjemniejszych nie należą. W zakładce 'about' powinny znaleźć się informacje najbardziej kluczowe i świadczące o Twoich mocnych stronach - nie słabych, również nie przeciętnych, ale mocnych. Tak więc nie ma sensu pisać co i w jakim stopniu delikatnie liznąłeś jeżeli owe lizanie nie zakończyło się przeżuciem, połknięciem i przyswojeniem danego zagadnienia w stopniu co najmniej dobrym, w tym wypadku np. jakiegoś konkretnego języka programowania. Nie bój się, że nie opisując jakiejś słabo wyćwiczonej umiejętności utracisz możliwość, szansę na dostrzeżenie, zainteresowanie ze strony innych. Lepiej pochwalić się dobrą znajomością kilku dziedzin, w których jest się ekspertem (ciut idealistycznie, wiem... :P), a informacje o szczątkowym kontakcie z jakąś technologią zostawić na chwilę, w której ktoś nas się o to zapyta i/lub takie informacje będą oczekiwane przy rozmowie o pracę.

PS A przy opisywaniu swoich projektów też nie rozpisuj się na stronę :) @Shalom kiedyś mówił coś na temat opisywania projektów w CV, a wygląda to tak, że podajesz 1. nazwę projektu, 2. czas w jakim ten projekt powstał (ile zajęło Ci jego wykonanie), 3. jedno, dwa zdania opisujące ten projekt, 4. lista użytych technologii, 5. Screen lub dwa ukazujące esencję projektu.

Pozdrawiam.

0

Na początek.Radzę popracować nad wyglądem, następnie nad zawartością a później nad kodem, który wstawisz do strony np. kod php -> mysql.
Też grafikiem nie jestem ale tworzę strony od zera, staram się aby przejrzyście wyglądały i czytelnie oraz prowadzę blog wordpress. Jak wcześniej napisałem. 1 popracuj nad szablonem, 2 zawartością , 3 Kod.

1

@Hatezit

Ja bym z kolei radzil odwrotnie. Miesiac-dwa popisac "do szuflady", sprawdzic sie, moze wrzucic jakies arty na forum, manuale or sth. Do tego wyrobic sobie pewien styl pisania i zobaczyc czy faktycznie cos z tego wyjdzie czy nie. Pozniej dopiero bawic sie w design/hostowanie, mase innych pierd*l.

0

n0name_I, też tak może być. Ale zależy czy strona jest dynamiczna czy statyczna. Generalnie najpierw zastanawiam się nad zawartością niż szablonem.

5

Może trochę więcej samokrytyki. Po co wstawiłes to od Ocen i recenzji skoro atakujesz ludzi którzy Cię oceniają...
"jak macie własne blog i jesteście w podobnym wieku to chętnie je porównam." - masz jakies kompleksy ?

0

A może ten @Szewy to zwykły troll? Chociaz nie. Wiele jest takich tematów na wielu forach, że ktoś wrzuca coś do oceny a później płacze, że ludzie to krytykują.

0

Nie sądzę że jest trollem, nie uważam też że jest jakimś gimbem czy coś. Po prostu musi zmienić podejście do ludzi. W żadnym razie niech nie rezygnuje z pasji.
Trochę więcej dystansu.

p.s "więc w szczególności ze SWING'iem jest mi fantastycznie pracować. " - masochista ? D
p.s.2 wywal to całe "Skills programming"
p.s.3 "..do nich directly." - za takie cos idzie się do piekła, zdajesz sobie z tego sprawę ? Przed wojną, była moda na język francuski, makaronizmy były na topie, ale na Boga! te czasy minęły. Jak chcesz podszkolić angielski, załóż bloga w tym języku.

0

popraw bugi w swoich programach bo nawet nie da się ich wyłączyć tzn się wysypują jak się iks wciska chyba tetris

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1