ProFarma - Nowa Gra Via WWW

0

Chciałbym serdecznie zaprosić do zagrania w nową grę przeglądarkową "ProFarma".

Opcje które nam daje gra:
-sprzedawania i kupowanie nasion
-sprzedarz produktów
-kupowanie zwięrząt
-system kupców
-hodowla zwierząt oraz roślin

Informacje:

http://www.profarma.o15.eu

Screeny:

user image

user image

user image

1

http://www.profarma.o15.eu/regulamin.php
Już pędzę się zarejestrować...


Zarejestrowałem się wpisując wszędzie `hello`. Nawet email nie jest walidowany :|
0

ProGra.

0

wyjebana gra :D rośnie pokolenie młodych programistów - ino się cieszyć

3

user image

Ktoś zapomniał o ORDER BY, bo jest wg dat założenia konta ;)

0

Dziękuję że wszystkim się podoba. Staram się wgłębiać cały czas w świat programowania. Cały czas się uczę :)

Co do gry to ostatnio zostało wprowadzone kilka zmian

  • nowa nasiona
  • zwierzęta
  • układ menu (z lewej menu nawigacyjne, z prawej wyposażenie i pkt)

P.S. A co do tej listy Najbogatsi problem rozwiązałem i jest już segregowanie według ilości posiadanych pieniędzy :)

0

To jeszcze wywal te gify jako surowce, bo nic na nich nie widać i wszystko miga i rozprasza.

0
Patryk27 napisał(a)

U mnie przekierowuje na stronę główną tej gry.

Wcześniej był warning o not valid resource z funkcji do obsługi MySQL.

0

Nadal jest, wymagane jest wcześniejsze zalogowanie, niezalogowanych przekieruje na główną:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/andre/domains/profarma.o15.eu/public_html/ranking.php on line 22

0

Jak wyłączymy automatyczne przekierowania to też są fajne rzeczy: http://i.imgur.com/5V537.jpg
To dość częsty błąd - jak nie ma uprawnień to się robi przekierowanie, ale już po wysłaniu HTML, w którym wypisane bywają ciekawe informacje - tutaj akurat nic nie ma.

0

Nie wiem dlaczego wam się takie rzeczy porobiły

możliwe że logowaliście się w tym samym czasie co wprowadzałem zmiany. Powinno byc teraz dobrze

P.S. Zachęcam także do like'owania fanpage'a gry który znajduje się na głównej stronie

0

Ja Ci napisałem dlaczego to wyskakuje, i dalej wyskakuje i dalej ogólnie jest źle, akurat Twoja aplikacja nic nie wyświetla, a i sama jest niewiele warta, ale za podobny błąd w poważnym serwisie wyrzuciłbym Cię z pracy, bo to dosyć podstawowy błąd (kumpel z poprzedniej roboty robił mini portal społecznościowy, tą samą metodą mogłem odczytać każdą prywatną wiadomość w serwisie) ;)

2

Każde kliknięcie zmniejsza ilość sekund pozostałą do zebrania plonu. Można w 5 sekund dojść do 0 i pojawia się link "zbierz".

Dlaczego za zebranie wełny nie ma punktów?

5
AdamPL napisał(a):

Dlaczego za zebranie wełny nie ma punktów?

Bo nikt normalny nie zbiera wełny w lipcu?

0

Zostało wprowadzone kilka zmian a dokładnie grafika
zapraszam do gry ; p i oceniania

0
<script type='text/javascript'>
	var Typ = 0;
	var Co = 0;
	var Pole = 0;
	var cc = 0;
	
	function timeLoop(){
		cc++;
		setTimeOut('timeLoop()',1000);
	}
	timeLoop();

	function postaw(){
		if(Pole > 0 && Co > 0 && Typ > 0) {
		link = 'farma.php?pole='+Pole+'&typ='+Typ+'&co='+Co;
		document.location.href = link;
		} else alert('nie wybrałeś nasiona/zwierzątka');
	}

	function ustaw(t,c){
		Typ = t;
		Co = c;
		
		if(Typ == 0) { 
			document.getElementById('wybor').innerHTML = 'Wybierz nasiono/zwierzę'; 
		} else if(Typ == 1) { 
			document.getElementById('wybor').innerHTML = '<img src="www/n_'+Co+'.jpg" alt=""/>'; 
		} else if(Typ == 2) { 
			document.getElementById('wybor').innerHTML = '<img src="www/h_'+Co+'.jpg" alt=""/>'; 
		}
	}
{... tutaj jeszcze kilkadziesiąt linijek kodu ...}
</script>

Nie byłoby tego lepiej wywalić do jakiegoś pliku zewnętrznego?

0

może by tak regulamin zrobić?

4

zajebista gra milordzie.

0

Mam mały problem. Próbuję dodać kasyno to mojej gry (taka odskocznia od farmy ; p) ale gdy wpisuję ilość pieniędzy i klikam przycisk potwierdzający nic się nie dzieje. Jak możecie przeanalizujcie kod i powiedźcie co ewentualnie jest nie tak. Z góry dziękuję.

<?php
require_once('inc/system.php');
if(empty($oUser['user'])) header('location: index.php');

$h1 = "Wiejskie kasyno";

$gra .= "
Możesz tutaj oderwac sie od farmy, wiejskich wsiorow i spalin ciągnika i troche sobie pohazardzić z świniami i kogutem xd.<br>
<br>
<a href='gry.php?gra=kosci'>Rzuć kośćmi</a><br>";

if(empty($_GET['gra']) && $_GET['gra'] == 'kosci'){

$dozwolone = range(1, 6);

if(!empty($_POST['stawka']) && in_array($_POST['wybor'], $dozwolone)){

if($_POST['stawka'] < 100) $msg = "Musisz podać minimum 100zł";
else {

$_POST['stawka'] = (int)addslashes($_POST['stawka']);

$wylosowane = rand(1,6);

if($_POST['wybor'] == $wylosowane){
$wygrana = 1.5;
mysql_query("UPDATE farmer2_users SET kasa=kasa+".($_POST['stawka']*$wygrana)." WHERE user = ".$oGracz['user']." LIMIT 1");
$msg = "Trafiłeś wszystko! Wygrywasz: ".($_POST['stawka']*$wygrana);
} elseif(($_POST['wybor']+1) == $wylosowane){
$wygrana = 0.5;
mysql_query("UPDATE farmer2_users SET kasa=kasa+".($_POST['stawka']*$wygrana)." WHERE user = ".$oGracz['user']." LIMIT 1"); 
$msg = "Pomyliłeś się o jedno oczko! Mimo to zgarniasz: ".($_POST['stawka']*$wygrana); 
} else {
mysql_query("UPDATE farmer2_users SET kasa=kasa-".$_POST['stawka']." WHERE user = ".$oGracz['user']." LIMIT 1"); 
if($oGracz['kasa'] < 0) {
mysql_query("UPDATE farmer2_users SET kasa=0 WHERE user = ".$oGracz['user']." LIMIT 1");
$msg = "Pudło! Nie udało Ci się nic trafić! Wylosowana liczba to: ".$wylosowane." przegrywasz ".$oGracz['kasa']." zł.";
}
}

}
}
} else {
$gra .= "
Wybierz cyfre:<br>
<form action='gry.php?gra=kosci' method='POST'>
<select name='wybor' id='wybor'>
<option value='1'>1</option>
<option value='2'>2</option>
<option value='3'>3</option>
<option value='4'>4</option>
<option value='5'>5</option>
<option value='6'>6</option>
</select>
Stawka: (min. 100zł):<br>
<input type='text' name='stawka' />
<br>
<input type='submit' value='Rzuć!' />
</form>
";
}

require_once('inc/szablon.php');
?> 
0

Widzę, że kod został zoptymalizowany pod względem SQL injection, PHP wymieszany z tagami HTML, a pojęcie wcięcia nie istnieje. Jak ta gra w ogóle działa...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1