Integracja z e-doręczenia

0

Cześć!

eDoręczenia mają wyprzeć listy polecone a sami twórcy udostępniają API.
Czy ktoś może pracuje, lub przymierza się do pracy z eDoręczeniami przez interfejs integracyjny (tak zwane EZD API)?

https://www.gov.pl/web/e-doreczenia/integracja-uslugi-e-doreczen-z-systemami-klasy-ezd

0

Hej.

Właśnie próbuję się zintegrować z e-doręczeniami.
Wniosek o dostęp do środowiska testowego złożyłem, ale podobno są tak zarobieni że nie wiadomo kiedy będzie.

Czy ktoś może jest w stanie udostępnić dokumentację która się tam znajduje? W szczególności pliki yaml.

Coś znalazłem na stronie gov.pl:
https://www.gov.pl/web/e-doreczenia/srodowisko-testowe-dla-podmiotow-publicznych-i-niepublicznych
i tutaj:
https://www.gov.pl/web/e-doreczenia/integracja-uslugi-e-doreczen-z-systemami-klasy-ezd

Co ciekaw COI też ma jakieś swoje informacje:
https://www.coi.gov.pl/aktualnosc/-/asset_publisher/10l10BaZv5Tj/content/srodowisko-testowe-dla-integratorow-systemow-ezd

Poczta polska również, tylko u nich to się nazywa Q-Doręczenia ???
https://edoreczenia.poczta-polska.pl/

Problem w tym, że na tych 3 stronach często są 3 różne wersje dokumentów.

Ktoś wie jak ma wyglądać autoryzacja do API?
I potem normalnie będzie można wywoływać REST API (np. pobranie, wysyłka wiadomości)?
Jakie są adresy URL do serwerów testowych/produkcyjnych?

Z góry dzięki za pomoc

0
GigaKatowice napisał(a):

Hej.

Właśnie próbuję się zintegrować z e-doręczeniami.
Wniosek o dostęp do środowiska testowego złożyłem, ale podobno są tak zarobieni że nie wiadomo kiedy będzie.

Czy ktoś może jest w stanie udostępnić dokumentację która się tam znajduje? W szczególności pliki yaml.

Coś znalazłem na stronie gov.pl:
https://www.gov.pl/web/e-doreczenia/srodowisko-testowe-dla-podmiotow-publicznych-i-niepublicznych
i tutaj:
https://www.gov.pl/web/e-doreczenia/integracja-uslugi-e-doreczen-z-systemami-klasy-ezd

Co ciekaw COI też ma jakieś swoje informacje:
https://www.coi.gov.pl/aktualnosc/-/asset_publisher/10l10BaZv5Tj/content/srodowisko-testowe-dla-integratorow-systemow-ezd

Poczta polska również, tylko u nich to się nazywa Q-Doręczenia ???
https://edoreczenia.poczta-polska.pl/

To są 2 oddzielne usługi PURDE i KURDE

Problem w tym, że na tych 3 stronach często są 3 różne wersje dokumentów.

Ktoś wie jak ma wyglądać autoryzacja do API?

Token JWT, jest to opisane w dokumentacji, niestety u mnie zadziałało tylko dla jednego z dostępnych API do drugiego nie mogę się zautoryzować.

I potem normalnie będzie można wywoływać REST API (np. pobranie, wysyłka wiadomości)?
Jakie są adresy URL do serwerów testowych/produkcyjnych?
Będzie w dokumentacji, bez nadanego dostępu do środowiska testowego się nie dostaniesz bo jest filtrowane po IP

Z góry dzięki za pomoc

0

Cześć,

Przy utworzeniu systemu EZD na produkcyjnej skrzynce dostaję błąd:

"Przekazany środek uwierzytelniający nie jest wspierany dla twojego kontekstu skrzynki"

Czy mogę ktoś powiedzieć co to jest za problem ?
W csr podaję dane zgodnie z instrukcją czyli:

a. Country Name (C) - należy podać dwuliterowy kod kraju [PL].
b. State or Province Name (ST) - należy podać nazwę województwa, w którym mieści
się siedziba firmy [Wojewodztwo].
c. Locality Name (L) - należy podać nazwę miejscowości, w której mieści się siedziba
firmy [Miejscowosc].
d. Organization Name (O) - należy podać pełną i dokładną nazwę firmy, nazwa musi
się zgadzać z nazwą przedstawioną w dokumentach rejestrowych tj. rejestr CEIDG
lub KRS [Nazwa Firmy].
e. Organizational Unit Name (OU) - pole nieobowiązkowe, opcjonalnie można podać
nazwę działu firmy odpowiedzialnego za wdrożenie certyfikatu [Nazwa Dzialu IT].
f. Common Name (CN) - należy wpisać nazwę domeny dla której ma być wystawiony
certyfikat np. [ezd.domena.pl]. Dla certyfikatów typu Wildcard podajemy nazwę
domeny w postaci [*.domena.pl].
g. Email Address [E] - pole nieobowiązkowe.
h. Po przejściu przez tę procedurę pojawią się jeszcze dwa dodatkowe pytania (extra
attributes), pola te należy pozostawić puste zatwierdzając klawiszem Enter:
A challenge password - należy pominąć, zatwierdzając klawiszem Enter.
An optional company name - należy pominąć, zatwierdzając klawiszem Enter.

0

Czy komuś udało się może pobrać dane już po etapie autoryzacji ? Pobranie tokena mam za sobą i za każdym razem kiedy chce pobrać dane lub zweryfikować otrzymuje 400 i nic więcej w response.

0

Chodzi mi o SE pobieranie własnych danych. Wysyłka 4 pól na wskazany w dokumentacji endpoint search/eda-confirmation. Należy podać recipientEdas, senderEda, offset, limit. Po wysłaniu na wskazany adres 4 pól otrzymuje 400.

0

A ja mam jeszcze inny problem przy autoryzacji na systemie testowym. Wydaje mi się, że robię wszystko zgodnie z instrukcją, ale dostaję za każdym razem odpowiedź 400 i z aplikacji i z postmana
{
"error": "invalid_client",
"error_description": "Unable to load public key"
}

System dodaje przez CSR, czyli generuje CSR, wrzucam do edoreczeń i kluczem który był generowany dla csr podpisuje JWT. Jeszcze coś trzeba zrobić ? Ten certyfikat co się generuje po dodaniu systemu, trzeba wrzucić gdzieś do apki, która wywołuje request ?

0

Hej, Możecie poratować kawałkiem kodu w .NET do pobrania Tokena JWT? Nie umiemy wygenerować takiego samego tokenu, który otrzymujemy w Postamanie.

0

Czy ktoś wie o tym jak to powinno być z certyfikatem dla podmiotów nie publicznych ? Czy to te kluczy razem z certyfikatem powinni być gdzieś kupione czy kupione w kwalifikowanego dostawcę czyli Poczty Polskiej, czy sam system powinien ich nadawać?

0

W komunikacie z dnia 22 listopada 2023 r. Minister Cyfryzacji zmienił termin stosowania e-Doręczeń przez podmioty wskazane w ustawie o doręczeniach elektronicznych. Obowiązek ten wchodzi w życie 30 grudnia 2023 r. zamiast 10 grudnia 2023 r.

Ministerstwo Cyfryzacji wystąpiło także z inicjatywą legislacyjną, która pozwoli przesunąć maksymalną datę wdrożenia doręczeń elektronicznych na 1.01.2025 r.

https://www.gov.pl/web/e-doreczenia/komunikat-ministra-cyfryzacji-dotyczacy-zmieniajacy-termin-obowiazku-wdrozenia-e-doreczen

Tak więc mamy dodatkowe 3 tygodnie.

A e-doręczenia na serwerze testowym znowu nie działają (27.11.2023 8:50)!

0

Działa komuś wysyłka wiadomości przez API??
To znaczy mi API działa, e-Doręczenia przyjmują wiadomość, dostaję MessageID.
Problem w tym, że wiadomość ma wieczny status "W trakcie weryfikacji" i w polach adres nadawcy i odbiorcy mam BRAK.
screenshot-20231127131544.png

0

Cześć, mam problem z załącznikami w wysyłanych wiadomościach. Mógłby ktoś podpowiedzieć jak przekonwertować plik (np. txt) do formatu który spodoba się API edoręczeniowemu?

0

Częśc,
Jak pytanko przy integracji nazwa systemu to jest nazwa użytkownika podczas tworzenia tokenu do podpisania?
I jeszcze odnośnie generowania tokenu tutaj trzeba uzupełnić te dane "{
"aud": "http://int-ow.edoreczenia.gov.pl/auth/realms/EDOR",
"exp": 1616503513,
"iat": 1616502913,
"iss": "$ADRES_ADE.SYSTEM.$NAZWA_SYSTEMU",
"jti": "ea0b0884-e488-42c6-82cb-82132c5fb66f",
"nbf": 1616502913,
"sub": "$ADRES_ADE.SYSTEM.$NAZWA_SYSTEMU"
}"
a następnie z nich utworzyć token JWT ?

Pozdrawiam

0
Kamil_Loczek napisał(a):

Częśc,
Jak pytanko przy integracji nazwa systemu to jest nazwa użytkownika podczas tworzenia tokenu do podpisania?
I jeszcze odnośnie generowania tokenu tutaj trzeba uzupełnić te dane "{
"aud": "http://int-ow.edoreczenia.gov.pl/auth/realms/EDOR",
"exp": 1616503513,
"iat": 1616502913,
"iss": "$ADRES_ADE.SYSTEM.$NAZWA_SYSTEMU",
"jti": "ea0b0884-e488-42c6-82cb-82132c5fb66f",
"nbf": 1616502913,
"sub": "$ADRES_ADE.SYSTEM.$NAZWA_SYSTEMU"
}"
a następnie z nich utworzyć token JWT ?

Pozdrawiam

Nie wiem czy dobrze rozumiem pierwsze pytanie, ale jeśli sens ma być "Co to jest Nazwa Systemu", to jest to nazwa systemu zewnętrznego integrującego się z eDoreczeniami, którą nadajesz podczas dodawania systemu z GUI eDoręczeń, dokumentacja: 20220112_Instrukcja_dodania_systemu_zewnetrznego_rozszerzona_v.1.1.pdf

Co do drugiego pytania to TAK.
To jest akurat dosyć dobrze opisane w dokumentacji: 20230919_Zalacznik_nr_2_Skrocona_Instrukcja_integracji_EZDAPI_1.6.pdf ( rozdział 3 ), jedyne czego nie ma, to że Token musi być podpisany przez SHA256.

0
longer2208 napisał(a):
Kamil_Loczek napisał(a):

Częśc,
Jak pytanko przy integracji nazwa systemu to jest nazwa użytkownika podczas tworzenia tokenu do podpisania?
I jeszcze odnośnie generowania tokenu tutaj trzeba uzupełnić te dane "{
"aud": "http://int-ow.edoreczenia.gov.pl/auth/realms/EDOR",
"exp": 1616503513,
"iat": 1616502913,
"iss": "$ADRES_ADE.SYSTEM.$NAZWA_SYSTEMU",
"jti": "ea0b0884-e488-42c6-82cb-82132c5fb66f",
"nbf": 1616502913,
"sub": "$ADRES_ADE.SYSTEM.$NAZWA_SYSTEMU"
}"
a następnie z nich utworzyć token JWT ?

Pozdrawiam

Nie wiem czy dobrze rozumiem pierwsze pytanie, ale jeśli sens ma być "Co to jest Nazwa Systemu", to jest to nazwa systemu zewnętrznego integrującego się z eDoreczeniami, którą nadajesz podczas dodawania systemu z GUI eDoręczeń, dokumentacja: 20220112_Instrukcja_dodania_systemu_zewnetrznego_rozszerzona_v.1.1.pdf

Co do drugiego pytania to TAK.
To jest akurat dosyć dobrze opisane w dokumentacji: 20230919_Zalacznik_nr_2_Skrocona_Instrukcja_integracji_EZDAPI_1.6.pdf ( rozdział 3 ), jedyne czego nie ma, to że Token musi być podpisany przez SHA256.

Ok zalogowałem się na skrzynkę ale nie widzę pod rolą system mam tylko "Twoja skrzynka, użytkownicy, Folder, Rola"

0
Kamil_Loczek napisał(a):
longer2208 napisał(a):
Kamil_Loczek napisał(a):

Częśc,
Jak pytanko przy integracji nazwa systemu to jest nazwa użytkownika podczas tworzenia tokenu do podpisania?
I jeszcze odnośnie generowania tokenu tutaj trzeba uzupełnić te dane "{
"aud": "http://int-ow.edoreczenia.gov.pl/auth/realms/EDOR",
"exp": 1616503513,
"iat": 1616502913,
"iss": "$ADRES_ADE.SYSTEM.$NAZWA_SYSTEMU",
"jti": "ea0b0884-e488-42c6-82cb-82132c5fb66f",
"nbf": 1616502913,
"sub": "$ADRES_ADE.SYSTEM.$NAZWA_SYSTEMU"
}"
a następnie z nich utworzyć token JWT ?

Pozdrawiam

Nie wiem czy dobrze rozumiem pierwsze pytanie, ale jeśli sens ma być "Co to jest Nazwa Systemu", to jest to nazwa systemu zewnętrznego integrującego się z eDoreczeniami, którą nadajesz podczas dodawania systemu z GUI eDoręczeń, dokumentacja: 20220112_Instrukcja_dodania_systemu_zewnetrznego_rozszerzona_v.1.1.pdf

Co do drugiego pytania to TAK.
To jest akurat dosyć dobrze opisane w dokumentacji: 20230919_Zalacznik_nr_2_Skrocona_Instrukcja_integracji_EZDAPI_1.6.pdf ( rozdział 3 ), jedyne czego nie ma, to że Token musi być podpisany przez SHA256.

Ok zalogowałem się na skrzynkę ale nie widzę pod rolą system mam tylko "Twoja skrzynka, użytkownicy, Folder, Rola"

To pewnie działasz na swojej osobistej skrzynce.
Opcja dodania systemu jest tylko na skrzynkach podmiotów. Można oczywiście założyć konto testowe podmiotu publicznego na testowych eDoreczeniach, ale trwa to do 14 dni + 2 dni robocze na aktywację skrzynki. Trzeba wysłać wniosek:
20220607_Zalacznik_Nr_3_Zgłoszenie_dostępu_do_środowiska_INT.docx

... Jeszcze zaznaczam, że wniosek musi być podpisany, przez osobę umocowaną przez firmę. Nie wystarczyło, że wniosek był podpisany przez pracownika firmy, który wypełniał wniosek....

Jak będzie dostęp do konta testowego dla podmiotu, to należy wykonać rejestrację skrzynki dla podmiotu (co tez nie jest trywialne), ale można skorzystać z przygotowanych scenariuszy (w tym wypadku 1.2/1.3): 20230919_Scenariusze_EZD.xlsx

0
longer2208 napisał(a):
Kamil_Loczek napisał(a):
longer2208 napisał(a):
Kamil_Loczek napisał(a):

Częśc,
Jak pytanko przy integracji nazwa systemu to jest nazwa użytkownika podczas tworzenia tokenu do podpisania?
I jeszcze odnośnie generowania tokenu tutaj trzeba uzupełnić te dane "{
"aud": "http://int-ow.edoreczenia.gov.pl/auth/realms/EDOR",
"exp": 1616503513,
"iat": 1616502913,
"iss": "$ADRES_ADE.SYSTEM.$NAZWA_SYSTEMU",
"jti": "ea0b0884-e488-42c6-82cb-82132c5fb66f",
"nbf": 1616502913,
"sub": "$ADRES_ADE.SYSTEM.$NAZWA_SYSTEMU"
}"
a następnie z nich utworzyć token JWT ?

Pozdrawiam

Nie wiem czy dobrze rozumiem pierwsze pytanie, ale jeśli sens ma być "Co to jest Nazwa Systemu", to jest to nazwa systemu zewnętrznego integrującego się z eDoreczeniami, którą nadajesz podczas dodawania systemu z GUI eDoręczeń, dokumentacja: 20220112_Instrukcja_dodania_systemu_zewnetrznego_rozszerzona_v.1.1.pdf

Co do drugiego pytania to TAK.
To jest akurat dosyć dobrze opisane w dokumentacji: 20230919_Zalacznik_nr_2_Skrocona_Instrukcja_integracji_EZDAPI_1.6.pdf ( rozdział 3 ), jedyne czego nie ma, to że Token musi być podpisany przez SHA256.

Ok zalogowałem się na skrzynkę ale nie widzę pod rolą system mam tylko "Twoja skrzynka, użytkownicy, Folder, Rola"

To pewnie działasz na swojej osobistej skrzynce.
Opcja dodania systemu jest tylko na skrzynkach podmiotów. Można oczywiście założyć konto testowe podmiotu publicznego na testowych eDoreczeniach, ale trwa to do 14 dni + 2 dni robocze na aktywację skrzynki. Trzeba wysłać wniosek:
20220607_Zalacznik_Nr_3_Zgłoszenie_dostępu_do_środowiska_INT.docx

... Jeszcze zaznaczam, że wniosek musi być podpisany, przez osobę umocowaną przez firmę. Nie wystarczyło, że wniosek był podpisany przez pracownika firmy, który wypełniał wniosek....

Jak będzie dostęp do konta testowego dla podmiotu, to należy wykonać rejestrację skrzynki dla podmiotu (co tez nie jest trywialne), ale można skorzystać z przygotowanych scenariuszy (w tym wypadku 1.2/1.3): 20230919_Scenariusze_EZD.xlsx

Tutaj to jest skrzynka testowa która została mi dostarczona po złożeniu wniosku, wykonałem rejestrację skrzynki ale możliwe że coś złe po drodze zaznaczyłem,
a czy mogę zmienić rodzaj skrzynki czy muszę sie zarejestrować ponownie? widzę właśnie że to skrzynka osobista

0

Witam forumowiczów.
Również próbuje to zintegrować.
Autoryzację mam za sobą, Search engine w wersji v1 również. Ale z pocztą mam problem Być może złych adresów używam.
Jeśli chodzi o produkcję mam "https://uaapi-ow.poczta-polska.pl" jednak przy wywołaniu POSTa na tworzenie drafts zawsze dostaję 404.
Jeśli macie jakiś skrawek kodu lub jak to wywołujecie proszę o umieszczenie.

Pozdrawiam

Z ost chwili. Jest ok.
Nie dodałem prefixu /api/v1

0

Ok dodałem system certyfikat przeszedł poprawna weryfikacja a czy macie może fajny przykład integracji ponieważ ten postman taki nie rozumiem tego generowaniu klucza z tych danych ""{
"aud": "http://int-ow.edoreczenia.gov.pl/auth/realms/EDOR",
"exp": 1616503513,
"iat": 1616502913,
"iss": "$ADRES_ADE.SYSTEM.$NAZWA_SYSTEMU",
"jti": "ea0b0884-e488-42c6-82cb-82132c5fb66f",
"nbf": 1616502913,
"sub": "$ADRES_ADE.SYSTEM.$NAZWA_SYSTEMU"
}""

Pozdrawiam

0
Kamil_Loczek napisał(a):

Ok dodałem system certyfikat przeszedł poprawna weryfikacja a czy macie może fajny przykład integracji ponieważ ten postman taki nie rozumiem tego generowaniu klucza z tych danych ""{
"aud": "http://int-ow.edoreczenia.gov.pl/auth/realms/EDOR",
"exp": 1616503513,
"iat": 1616502913,
"iss": "$ADRES_ADE.SYSTEM.$NAZWA_SYSTEMU",
"jti": "ea0b0884-e488-42c6-82cb-82132c5fb66f",
"nbf": 1616502913,
"sub": "$ADRES_ADE.SYSTEM.$NAZWA_SYSTEMU"
}""

Pozdrawiam

Z czym dokładnie masz problem? Robiłem zgodnie z dokumentacją z punktu 3 i nie było problemów. Jedynie to, że podpisywałem RSA512, a musi być 256.

Jak masz już TOKEN, to trzymaj curla, do podmiany token i adres skrzynki:

curl --location 'https://int-ow.edoreczenia.gov.pl/auth/realms/EDOR/protocol/openid-connect/token?login_hint=ADRES_SKRZYNKI_AED_DO_PODMIANY' \
--header 'Content-Type: application/x-www-form-urlencoded' \
--header 'Cookie: HttpOnly' \
--data-urlencode 'client_assertion_type=urn:ietf:params:oauth:client-assertion-type:jwt-bearer' \
--data-urlencode 'grant_type=client_credentials' \
--data-urlencode 'client_assertion=PODPISANY_TOKEN_DO_PODMIANY'
0
longer2208 napisał(a):
Kamil_Loczek napisał(a):

Ok dodałem system certyfikat przeszedł poprawna weryfikacja a czy macie może fajny przykład integracji ponieważ ten postman taki nie rozumiem tego generowaniu klucza z tych danych ""{
"aud": "http://int-ow.edoreczenia.gov.pl/auth/realms/EDOR",
"exp": 1616503513,
"iat": 1616502913,
"iss": "$ADRES_ADE.SYSTEM.$NAZWA_SYSTEMU",
"jti": "ea0b0884-e488-42c6-82cb-82132c5fb66f",
"nbf": 1616502913,
"sub": "$ADRES_ADE.SYSTEM.$NAZWA_SYSTEMU"
}""

Pozdrawiam

Z czym dokładnie masz problem? Robiłem zgodnie z dokumentacją z punktu 3 i nie było problemów. Jedynie to, że podpisywałem RSA512, a musi być 256.

Jak masz już TOKEN, to trzymaj curla, do podmiany token i adres skrzynki:

curl --location 'https://int-ow.edoreczenia.gov.pl/auth/realms/EDOR/protocol/openid-connect/token?login_hint=ADRES_SKRZYNKI_AED_DO_PODMIANY' \
--header 'Content-Type: application/x-www-form-urlencoded' \
--header 'Cookie: HttpOnly' \
--data-urlencode 'client_assertion_type=urn:ietf:params:oauth:client-assertion-type:jwt-bearer' \
--data-urlencode 'grant_type=client_credentials' \
--data-urlencode 'client_assertion=PODPISANY_TOKEN_DO_PODMIANY'

Chodzi mi bardziej o wygenerowanie tokenu przez JWT pierwszy raz w ten sposób się autoryzuje :d

0
Kamil_Loczek napisał(a):
longer2208 napisał(a):
Kamil_Loczek napisał(a):

Ok dodałem system certyfikat przeszedł poprawna weryfikacja a czy macie może fajny przykład integracji ponieważ ten postman taki nie rozumiem tego generowaniu klucza z tych danych ""{
"aud": "http://int-ow.edoreczenia.gov.pl/auth/realms/EDOR",
"exp": 1616503513,
"iat": 1616502913,
"iss": "$ADRES_ADE.SYSTEM.$NAZWA_SYSTEMU",
"jti": "ea0b0884-e488-42c6-82cb-82132c5fb66f",
"nbf": 1616502913,
"sub": "$ADRES_ADE.SYSTEM.$NAZWA_SYSTEMU"
}""

Pozdrawiam

Z czym dokładnie masz problem? Robiłem zgodnie z dokumentacją z punktu 3 i nie było problemów. Jedynie to, że podpisywałem RSA512, a musi być 256.

Jak masz już TOKEN, to trzymaj curla, do podmiany token i adres skrzynki:

curl --location 'https://int-ow.edoreczenia.gov.pl/auth/realms/EDOR/protocol/openid-connect/token?login_hint=ADRES_SKRZYNKI_AED_DO_PODMIANY' \
--header 'Content-Type: application/x-www-form-urlencoded' \
--header 'Cookie: HttpOnly' \
--data-urlencode 'client_assertion_type=urn:ietf:params:oauth:client-assertion-type:jwt-bearer' \
--data-urlencode 'grant_type=client_credentials' \
--data-urlencode 'client_assertion=PODPISANY_TOKEN_DO_PODMIANY'

Chodzi mi bardziej o wygenerowanie tokenu przez JWT pierwszy raz w ten sposób się autoryzuje :d

Akurat PHP nie znam, ale tutaj są jakieś przykłady: https://github.com/miladrahimi/php-jwt

To co masz zrobić to jest dokładnie to:
screenshot-20231201115647.png

te dane w generate, to są pewnie te claimsy do JWT, czyli w naszym przypadku [aud => ..., exp => ... itd], ale to lepiej jeszcze doczytaj dokładnie ;)

0

Witam, jaki jest url bazowy dla user agent api na środowisku int ? Podając: https://int-ow.edoreczenia.gov.pl/api/se/v1/search/bae_search jako baseUrl dostaje 404. Autoryzacje mam już zrobioną.

0
stefan007 napisał(a):

Witam, jaki jest url bazowy dla user agent api na środowisku int ? Podając: https://int-ow.edoreczenia.gov.pl/api/se/v1/search/bae_search jako baseUrl dostaje 404. Autoryzacje mam już zrobioną.

ja korzystam z api V2 po takich adresach:

SA: https://int-ow.edoreczenia.gov.pl/api/se/v2/
UA: https://uaapi-int-ow.poczta-polska.pl/api/v2/

0

Witam, czy ktoś może już testował wysyłkę wiadomości typu hybrid ?

0

Witam, do wygenerowania tokena korzystam z : https://int-ow.edoreczenia.gov.pl/api/se/v1/. Przy wysyłce żądania createDraft z bazowym url: https://uaapi-int-ow.poczta-polska.pl/api/v1 dostaje 401. W postmanie mam typ oAuth2.0 i token wygenerowany przez POST: signedJWT o adresie: https://int-ow.edoreczenia.gov.pl/api/se/v1/search/bae_search . Co robię nie tak?

0

Witam, czy ktoś dziś ma też problem z wysyłką wiadomości na środowisku testowym edoreczen? Dziś dostaje informację że pola, które mają być wypełniona przez ow są wymagane przy wysylce. O co chodzi ? Wczoraj wszystko śmigało bez problemu..

0

Już kilka razy o tym pisałem, ale powtórzę dla wszystkich nowych.

W sumie to są 4 różne adresy dla API.

Search Engine:
https://int-ow.edoreczenia.gov.pl/api/se/v1/ (endpoint dla yaml v.1.0.14 SE API)
https://int-ow.edoreczenia.gov.pl/api/se/v2/ (endpoint dla yaml v.2.0.3 SE API)

User Agent:
https://uaapi-int-ow.poczta-polska.pl/api/v1/ (endpoint dla yaml 1.0.7 UA API)
https://uaapi-int-ow.poczta-polska.pl/api/v2/ (endpoint dla yaml 1.0.16 UA API)

Aktualności:
Informacje mam z tego linku: https://int.edoreczenia.gov.pl/aktualnosci

Dokumentacja:
Dodatkowo komplet dokumentacji dostępny jest tutaj (są również pliki yaml)
https://int.edoreczenia.gov.pl/dokumentacja

Aby mieć dostęp do środowiska testowego należy wypełnić wniosek:
https://www.gov.pl/web/e-doreczenia/integracja-uslugi-e-doreczen-z-systemami-klasy-ezd

0

Cześć.

Czy ktoś korzystając z Search Engine v.1.0.14 potrafi wyszukać odbiorcę na podstawie danych adresowych?
Szukanie wg. PESEL, NIP, REGON mi działa.
Niestety nie potrafię tak złożyć JSON aby mi znalazł odbiorcę na podstawie adresu korespondencyjnego lub adresu siedziby.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1