Jak wczytać publiczny klucz RSA z pliku '.der' ?

0

Testuję klasę TLbRSA z pakietu LockPack by TurboPower i stanąłem przed problemem.
W jaki sposób wczytać testowy klucz publiczny z pliku *.der udostępnionego na stronie ministerstwa finansów ?
link do klucza :

https://ksef-test.mf.gov.pl/security/der
kod:

  try
    try
      LbRSA.PublicKey.loadfromFile('publickey.der');
    finally
      LbRSA.Free;
    end;
  except
    on e: exception do
      self.Memo1.Lines.Add(e.Message);
  end;

Klucz się nie wczytuje, dostaję wyjątek 'Invalid Asymmetric Key'.
Klasa TLbRSAkey wymaga pliku w formacie ASN1. Oczywiście Plik ''der' ze strony MF jest w tym formacie, ale w środku ma strukturę różną od wymaganej przez TLbRSAkey.
Może ktoś już przerabiał ten problem ...??

1

Może wypruć z tego *.der i zapisać w formacie strawnym przez TLbRSA?

openssl rsa -RSAPublicKey_in -text -inform der -pubin < publicKey.der
RSA Public-Key: (2048 bit)
Modulus:
    00:b9:6a:2c:80:74:a9:89:12:da:74:0d:1f:41:bc:
    ec:86:2e:53:96:e9:62:65:f0:ec:26:e8:cf:97:26:
    2a:a7:a0:37:aa:7c:d2:dd:69:87:c6:dc:20:3b:9f:
    2e:4d:b7:a6:43:51:c2:0b:6a:b0:ac:cc:2e:26:a4:
    7a:97:cb:60:03:88:a5:04:c0:db:10:4b:64:ce:06:
    e3:90:9e:b1:a0:4a:81:a6:d8:31:8a:f3:ff:a2:f3:
    85:61:8a:00:9d:8e:9b:ad:98:57:ca:d0:9a:99:2b:
    e3:63:d2:88:d2:0d:0c:71:19:36:e2:93:ae:79:74:
    f4:71:b6:f4:b6:5c:04:12:35:59:f0:db:de:40:d2:
    93:d9:cd:44:10:4d:9c:8e:65:b4:5c:1d:d4:94:80:
    6a:36:a8:98:da:b5:85:f3:a0:dc:b8:50:d3:53:2f:
    8a:cd:29:93:25:31:6f:53:f1:0d:37:22:d3:87:99:
    24:0c:e9:81:d5:26:35:65:ac:3d:fd:0e:be:6b:85:
    49:d2:ea:ca:64:fc:3e:eb:58:ed:cd:69:ae:72:9e:
    02:3b:67:1f:5e:0f:6a:b4:5e:9c:c4:52:2b:81:f6:
    ed:bc:ba:1f:19:08:34:f4:18:7b:63:a6:40:e5:57:
    cc:44:35:43:60:b8:ef:1f:00:d8:50:78:36:74:f2:
    24:d3
Exponent: 65537 (0x10001)
writing RSA key
-----BEGIN PUBLIC KEY-----
MIIBIjANBgkqhkiG9w0BAQEFAAOCAQ8AMIIBCgKCAQEAuWosgHSpiRLadA0fQbzs
hi5TluliZfDsJujPlyYqp6A3qnzS3WmHxtwgO58uTbemQ1HCC2qwrMwuJqR6l8tg
A4ilBMDbEEtkzgbjkJ6xoEqBptgxivP/ovOFYYoAnY6brZhXytCamSvjY9KI0g0M
cRk24pOueXT0cbb0tlwEEjVZ8NveQNKT2c1EEE2cjmW0XB3UlIBqNqiY2rWF86Dc
uFDTUy+KzSmTJTFvU/ENNyLTh5kkDOmB1SY1Zaw9/Q6+a4VJ0urKZPw+61jtzWmu
cp4CO2cfXg9qtF6cxFIrgfbtvLofGQg09Bh7Y6ZA5VfMRDVDYLjvHwDYUHg2dPIk
0wIDAQAB
-----END PUBLIC KEY-----

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1