Krajowy system e-Faktur

0

Czy u Was również jest dzisiaj problem z zalogowaniem się do środowiska testowego?

0

Ministerstwo Finansów planuje przedłużyć termin wejścia w życie Krajowego Systemu e-Faktur. Obowiązek wystawiania faktur elektronicznych pojawi się 1 lipca 2024 roku, dla podatników zwolnionych podmiotowo z VAT - 1 stycznia 2025 r. Będzie sporo zmian, m.in. zostanie wprowadzona indywidualizacja sankcji. Przed przedsiębiorcami dodatkowy czas na przygotowania i wdrożenia.

Czytaj więcej na Prawo.pl:
https://www.prawo.pl/podatki/obowiazkowy-ksef-bedzie-przesuniety-o-pol-roku,519597.html?utm_source=Eloqua&utm_content=WKPL_MSG_NSL_NPK-02-02-23_EML&utm_campaign=WKPL_MSG_NSL_NPK-02-02-23_OTH%2FWKC0120011_IEM010&utm_econtactid=CWOLT000034032304&utm_medium=email_newsletter&utm_crmid=

0

Cześć, nigdzie nie mogę znaleźć informacji odnośnie limitów żądań do API, zna ktoś ?

0

Wysyłka wsadowa.
Czy to normalne, że przy tworzeniu XML do batch/Init muszę podać długość łańcucha Base64 zaszyfrowanej części archiwum jako PartFileHash/FileSize? Gdy podaję długość zaszyfrowanej tablicy bajtów jako wcześniej wymieniony parametr, dostaję "Nieprawidłowy rozmiar części pakietu" podczas batch/Init. Podanie długości Base64 zaszyfrowanej części wprawdzie omija ten bląd, ale mam wtedy w batch/Upload "Nieprawidłowy skrót części pakietu". Skrót zweryfikowałem za pomocą certutil -hashfile i jest poprawny. Gdzie szukać błędu?

1

https://www.gov.pl/web/finanse/zmiany-w-projekcie-krajowego-systemu-e-faktur-ksef-po-uwagach-biznesu

coś czuję, że kolejne zmiany będą.. a być może znowu przesunięcie terminu

0

Uczestniczyłam w szkoleniu nt. KSEF przeprowadzonym przez Deloittle, z tego co mówili wynika, że w ciągu 20 minut można przesłac kilka tysięcy faktur pojedynczo i odebrac nr KSEF. W czasie jednej sesji 120 minutowej do 100 tysięcy faktur (wysyłka interaktywna). Zastanawiam się czy rzeczywiście tak jest, ktoś z kolegów testował takie masowe wysyłki interaktywne?

0

Gdybym to ja robił KSeF, to nie odbiegałbym tak daleko od JPK.
Tam przesyłanie dokumentów było w miarę ok, ale tu zamiast tych pokopanych sesji zostawiłbym tylko ten mechanizm generowania Tokena w celu szybkiej autoryzacji.
Nam użytkownikom te sesje nie są potrzebne, po stronie serwera niech sobie robią co chcą.

Ja bym to widział w ten sposób:

  1. Challenge i logowanie podpisem / profilem zaufanym w celu wygenerowania Tokenu (może być z uprawnieniami),
  2. Zarządzaniem uprawnieniami tylko z użyciem autoryzacji z kroku 1 (challenge plus podpis / profil),
  3. Dalej używamy tylko Tokenu,
  4. Wysyłka i pobieranie faktur tylko przy użyciu Tokenu (jeśli masz takie uprawniania), dostajemy w zwrotce albo wyniki, albo ID operacji,
  5. Sprawdzanie statusów po ID operacji z użyciem Tokenu,
  6. Wyszukiwanie faktur tylko przy użyciu Tokenu, dostajemy w zwrotce albo wyniki, albo ID operacji,
  7. Pobranie UPO po ID operacji z użyciem Tokenu.

W moim rozwiązaniu, jak dowolny Token masz spięty z firmą (no bo przecież musi być z nią spięty), to odbieranie statusu dowolnej operacji w ramach firmy można zrobić dowolnym Tokenem (jeśli masz takie uprawnienia). To cały system.

Po co obecny system został tak bzdurnie wymyślony, nie wiadomo, goście widać z GIT-a nie korzystali w życiu, lub podobnych rozwiązń.

0

Hallo

Chciałbym zrobić Kwerendę/Fakturę więc robię co następuje :

•	REQUEST :
 o	https://ksef-test.mf.gov.pl/api/online/Session/AuthorisationChallenge
        { "contextIdentifier": {"type": "onip", "identifier": "3385150969" } }```
•	ANSWER
  o	<Response [201]>
        type:<class 'requests.structures.CaseInsensitiveDict'>
        content:{'Connection': 'keep-alive', 'Content-Type': 'application/json', 'Content-Length': '91', 'Date': 'Fri, 03 Feb 2023 17:39:01 GMT'}
        type:<class 'str'>
        content:{"timestamp":"2023-02-03T17:39:01.033Z","challenge":"20230203-CR-DD53632889-9393BB55EC-C8"}

•	REQUEST:
  o	https://ksef-test.mf.gov.pl/api/online/Session/InitSigned
  o	<Challenge>20230203-CR-DD53632889-9393BB55EC-C8</Challenge>
•	ANSWER :
  o	<Response [201]>
        type:<class 'requests.structures.CaseInsensitiveDict'>
        content:{'Connection': 'keep-alive', 'Content-Type': 'application/json', 'Content-Length': '497', 'Date': 'Fri, 03 Feb 2023 17:39:01 GMT'}
  o	type:<class 'str'>
          content:{"timestamp":"2023-02-03T17:39:01.554Z","referenceNumber":"20230203-SE-647C2B454C-CCBB87B800-51","sessionToken":{"token":"d3cc6009498f16fb42ed82459460e7f4be4b70eef645857080086df1da5ffd9a","context":{"contextIdentifier":{"type":"onip","identifier":"3385150969"},"contextName":{"type":"fn","tradeName":null,"fullName":"CN_3385150969"},"credentialsRoleList":[{"type":"standard_plain","roleType":"owner","roleDescription":"uprawnienie właścicielskie","startTimestamp":"2022-11-04T10:14:46.751Z"}]}}}

•	REQUEST:
  o	'Accept': 'application/json', 'content-type': 'application/json', 'SessionToken': 'd3cc6009498f16fb42ed82459460e7f4be4b70eef645857080086df1da5ffd9a'}
  o	https://ksef-test.mf.gov.pl/api/online/Credentials/Grant
  o	{ "grantCredentials": { "credentialsIdentifier": { "identifier": "3385150969", "type": "onip" }, "credentialsRoleList": [ { "roleType": "invoice_read", "roleDescription": "role_3385150969" }, { "roleType": "invoice_write", "roleDescription": "role_3385150969" } ] } }
•	ANSWER :
  o	<Response [202]>
  o	header: type:<class 'requests.structures.CaseInsensitiveDict'>
  o	content:{'Connection': 'keep-alive', 'Content-Type': 'application/json', 'Content-Length': '239', 'Date': 'Fri, 03 Feb 2023 17:39:02 GMT'}
  o	type:<class 'str'>
  o	content:{"timestamp":"2023-02-03T17:39:02.333Z","referenceNumber":"20230203-SE-647C2B454C-CCBB87B800-51","processingCode":100,"processingDescription":"Proces został zarejestrowany.","elementReferenceNumber":"20230203-EG-1F7F69D0E6-2792A1F789-F0"}

•	REQUEST:
  o	{'Accept': 'application/json', 'content-type': 'application/json', 'SessionToken': 'd3cc6009498f16fb42ed82459460e7f4be4b70eef645857080086df1da5ffd9a'}
  o	https://ksef-test.mf.gov.pl/api/online/Credentials/Status/20230203-EG-1F7F69D0E6-2792A1F789-F0
•	ANSWER :
  o	<Response [200]>
  o	header:  type:<class 'requests.structures.CaseInsensitiveDict'>
  o	content:{'Connection': 'keep-alive', 'Content-Type': 'application/json', 'Content-Length': '239', 'Date': 'Fri, 03 Feb 2023 17:39:02 GMT'}
  o	type:<class 'str'>
  o	content:{"timestamp":"2023-02-03T17:39:02.773Z","referenceNumber":"20230203-SE-647C2B454C-CCBB87B800-51","processingCode":100,"processingDescription":"Proces został zarejestrowany.","elementReferenceNumber":"20230203-EG-1F7F69D0E6-2792A1F789-F0"}

•	REQUEST:
  o	{'Accept': 'application/json', 'content-type': 'application/json', 'SessionToken': 'd3cc6009498f16fb42ed82459460e7f4be4b70eef645857080086df1da5ffd9a'}
  o	https://ksef-test.mf.gov.pl/api/online/Credentials/GenerateToken
•	ANSWER :
  o	{ "generateToken": { "credentialsRoleList": [ { "roleDescription": "3385150969", "roleType": "invoice_read" }, { "roleType": "invoice_write", "roleDescription": "3385150969" } ], "description": "3385150969" } }
  o	<Response [200]>
  o	header: type:<class 'requests.structures.CaseInsensitiveDict'>
  o	content:{'Connection': 'keep-alive', 'Content-Type': 'application/json', 'Content-Length': '327', 'Date': 'Fri, 03 Feb 2023 17:39:03 GMT'}
  o	text: type:<class 'str'>
  o	content:{"timestamp":"2023-02-03T17:39:03.243Z","referenceNumber":"20230203-SE-647C2B454C-CCBB87B800-51","processingCode":100,"processingDescription":"Proces został zarejestrowany.","elementReferenceNumber":"20230203-EC-1FA584AA07-3CADF19BFA-A3","authorisationToken":"FEC7B1ADAC7A4770AC6DF6566B8F5B0DF427BA1CB3F19567865EAA587D22C207"}

•	REQUEST:
  o	{'Accept': 'application/json', 'content-type': 'application/octet-stream'}
  o	https://ksef-test.mf.gov.pl/api/online/Session/InitToken
  o	<Challenge>20230203-CR-DD53632889-9393BB55EC-C8</Challenge>
  o	<ns2:Identifier>3385150969</ns2:Identifier>
   o	<Token>hzi04S/1LWbRN8ewC7tw/N5dtjHxZLAgLhQREMCAqJftOJRKQk1HT716bGHPzWH6rY0dYCCJWWdrhhHULf7vEj7YhPqQnRmFsqLbbzjW+WMqKxKwvngbU+TkrIplQzNOLWsFV13AmVKmpL40XRSFZZG0I/NfQtOhGPtPCWiPwDPi1cnv+F8OU7XQ6FAXpjlLjJfMnyEfRQt7mFKKmE0watILZL7GhXuKXLwDO4NjOk0lx+F+0enoNbqIZ+RPqjxJQbxqdDfFKiwM0gpg1VQcp+TrgvoAxeAi0F2mY4Ts6rohmcV8BCjVqiZjOi4mhsspgrNAgyLyg1+Z/hLQemxDFA==</Token>
•	ANSWER :
  o	<Response [400]>
  o	{"exception":{"serviceCtx":"srvTEMFA","serviceCode":"20230203-EX-863E20EB29-D6EBEA4AEE-27","serviceName":"online.session.session.token.init","timestamp":"2023-02-03T17:39:03.776Z","referenceNumber":"20230203-SE-A16259C936-9D1A931B9D-62","exceptionDetailList":[{"exceptionCode":21111,"exceptionDescription":"Nieprawidłowe wyzwanie autoryzacyjne."}]}}

Stworzyłem <Token> za pomocą następującego wzoru :

Base64(encrypt(public_key, (token + '|' + challenge.getTime).getBytes))

Co robię źle ?

Dziękuję bardzo.

Pozdrawiam

0

Cześć,
Czy ktoś z Was wystawiał faktury na kontrahenta zagranicznego jak wyglądał taki numer NIP w sekcji Podmiot.
Według znalezionego regexa na <xsd:pattern value="1-9\d{7}"/> nie ma tu miejsca np. na litery. A podmioty zagraniczne mogą mieć jednak krótszy niż 10 znakowy NIP.

ps. coś się źle zformatował regex oczywiści jest taki:

[1-9]((\d[1-9])|([1-9]\d))\d{7}
0

Czy mógłby ktoś wrzucić przykład całego zapytania
POST https://ksef-test.mf.gov.pl/api/online/Session/InitToken w formacie JSON
abym mógł to przetestować np. w Postmanie (oczywiście generując własny token).

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>

<ns3:InitSessionTokenRequest
xmlns="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/online/types/2021/10/01/0001"
xmlns:ns2="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/types/2021/10/01/0001"
xmlns:ns3="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/online/auth/request/2021/10/01/0001">
ns3:Context
<Challenge>20230215-CR-ACF6E38C88-DD398F35B3-A5</Challenge>
<Identifier xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:type="ns2:SubjectIdentifierByCompanyType">
ns2:Identifier---------</ns2:Identifier>
</Identifier>
<DocumentType>
ns2:ServiceKSeF</ns2:Service>
ns2:FormCode
ns2:SystemCodeFA (1)</ns2:SystemCode>
ns2:SchemaVersion1-0E</ns2:SchemaVersion>
ns2:TargetNamespacehttp: //crd.gov.pl/wzor/2021/11/29/11089/</ns2:TargetNamespace>
ns2:ValueFA</ns2:Value>
</ns2:FormCode>
</DocumentType>
<Token>7KH6fUArypTEj74vb29t4brza4nnC6cULFo4iOum0sdIuxe37r80D62PAKhrP8n/UmyW3Ambqj7RoY8JY+mRgcXamJM5m30HnG7Zvw1TUEfMhFC1CcNjGpW+OIyRhKrh</Token>
</ns3:Context>
</ns3:InitSessionTokenRequest>
xs:complexType
xs:sequence
<xs:element name="Context" type="online.types:AuthorisationContextTokenType"/>
</xs:sequence>
</xs:complexType>
</xs:element>
</xs:schema>test.zip

0

Nie mogę wykonać autoryzacji za pomocą pieczęci z numerem PESEL w wysyłce interaktywnej. Jak powinien wyglądać Authorisation Challenge dla numeru PESEL?

Dla NIP wygląda tak:

{"contextIdentifier":{"type":"onip","identifier":"tutaj_numer_nip"}}

a dla PESEL nie może to być "onip"... próbowałem z "other" ale wtedy zwraca:

exceptionCode=21001
exceptionDescription="Nieczytelna treść."

Dla PESEL próbowałem tak:

{"contextIdentifier":{"type":"other","identifier":"tutaj_numer_pesel"}}

Następnie jak już uda się otrzymać CHALLENGE to czy dane węzła w pliku InitSignRequest powinny wyglądać tak:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<ns3:InitSessionSignedRequest 
	xmlns="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/online/types/2021/10/01/0001"
	xmlns:ns2="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/types/2021/10/01/0001"
	xmlns:ns3="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/online/auth/request/2021/10/01/0001">
<ns3:Context>
<Challenge>20230215-CR-219F5B884E-DCC389C483-E7</Challenge>
<Identifier xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:type="ns2:SubjectIdentifierByCompanyType">
<ns2:Identifier>tutaj_numer_pesel</ns2:Identifier>
</Identifier>
<DocumentType>
<ns2:Service>KSeF</ns2:Service>
<ns2:FormCode>
<ns2:SystemCode>FA (1)</ns2:SystemCode>
<ns2:SchemaVersion>1-0E</ns2:SchemaVersion>
<ns2:TargetNamespace>http://ksef.mf.gov.pl/wzor/2021/08/05/08051/</ns2:TargetNamespace>
<ns2:Value>FA</ns2:Value>
</ns2:FormCode>
</DocumentType>
<Type>SerialNumber</Type>
</ns3:Context>
</ns3:InitSessionSignedRequest>

Dla podpisu z NIP powyższe działa.

0

tak wygląda certyfikat
screenshot-20230216123244.png
W polu Podmiot jest PNOPL i PESEL a w Wystawcy VATPL. Podpisanie pliku tym certyfikatem zwraca Brak autoryzacji, ale jeżeli podpisze plik testowym certyfikatem:
screenshot-20230216122349.png
to przechodzi

0

Hej, działa wam pobieranie upo na test?
Od wczoraj od popołudnia ciągle dostaje: 31000-Nieprawidłowe wywołanie. Mimo że wywołanie jest poprawne (albo było do wczoraj).

0

Witam,
obecnie mam następujący problem, cały czas otrzymuję komunikat:
"exceptionCode": 21111,
"exceptionDescription": "Nieprawidłowe wyzwanie autoryzacyjne."
wyzwanie podaję takie jakie otrzymuję czyli np. <Challenge>20230217-CR-97178D330F-6616731D62-BE</Challenge>
Czy błędnie wygenerowany token też może być przyczyną powyższego błędu ?

0

Witam

Nie wiem czy to problem po mojej stronie czy api. Jak chce pobrac faktury poprzez zapytanie Query/Invoice/Sync dostaje odpowiedz w ktorej invoiceHeaderList jest pustą listą.
Mój json z zapytaniem to: https://ksef-test.mf.gov.pl/api/online/Query/Invoice/Sync?PageSize={pageSize}&PageOffset={pageOffset}
i json: {"queryCriteria":{"invoicingDateFrom":"2023-02-19T09:24:36+01:00","invoicingDateTo":"2023-02-20T11:24:36+01:00","subjectType":"subject1","type":"range"}}

Odpowiedz:
{"timestamp":"2023-02-20T08:24:46.108Z","referenceNumber":"20230220-SE-5323C61904-DBC68AD40D-01","numberOfElements":1,"pageSize":100,"pageOffset":1,"invoiceHeaderList":[]}

numberOfElements pokazuje ze jest 1 faktura a invoiceHeaderList jest puste

0

U mnie nie działa online/Query/Invoice/Async/Init.
Wysyłam:

POST https://ksef-test.mf.gov.pl/api/online/Query/Invoice/Async/Init HTTP/1.0
Connection: keep-alive
Content-Type: application/json; charset=utf-8
Content-Length: 206
Host: ksef-test.mf.gov.pl
Accept: application/json
User-Agent: Mozilla/3.0 (compatible; Indy Library)

{
  "queryCriteria" : {
    "subjectType" : "subject1",
    "type" : "detail",
    "invoicingDateFrom" : "2022-05-01T00:00:00.000+01:00",
    "invoicingDateTo" : "2023-03-01T00:00:00.000+01:00"
  }
}

a otrzymuję:

{
    "exception": {
        "serviceCtx": "srvTEMFB",
        "serviceCode": "20230220-EX-90A54DCA01-E883093DC6-9F",
        "serviceName": "online.query.query.invoice.init",
        "timestamp": "2023-02-20T09:34:29.477Z",
        "referenceNumber": "20230220-SE-B1A74C564F-D6B0CB0C80-84",
        "exceptionDetailList": [
            {
                "exceptionCode": 21405,
                "exceptionDescription": "Dokument nie jest zgodny ze schemą (json)."
            }
        ]
    }
}

Coś robię źle, bo z tego co wiem, do niedawna to działało bez problemów.

0

Cześć, można gdzieś teraz znaleźć pełna dokumentację dla tego zapytania "/online/Invoice/Get/{KSeFReferenceNumber}" bo jak wyłączyli swagger to już trochę bieda z informacjami

0

Komu ten system testowy w ogóle dzisiaj działa ?
Ja próbuję się dostać i mam odpowiedź: Socket error (10054): Connection reset by peer.

Oczywiście socket wisi 5 minut zanim się podda bez dalszej walki.

0
Arnonim napisał(a):

Witam,
przy próbie:

GET /api/online/Invocie/Status/7781118503-20230222-819858-51BA03-30 HTTP/1.1
Host: ksef-test.mf.gov.pl
Accept: application/json
SessionToken: 51c069425830a55e0e8ac1ffdba5556c4c200bbc786c504afcaf95700dcfc64e

mam następujący błąd:

{
"exception": {
"serviceCtx": "srvTEMFC",
"serviceCode": "00FBC4EE-3310-46B9-82AC-72DB56F56030",
"serviceName": "exception.handler",
"timestamp": "2023-02-23T0835.227Z",
"exceptionDetailList": [
{
"exceptionCode": 21100,
"exceptionDescription": "Nieprawidłowe żądanie."
}
]
}
}

Czy mam błędnie zbudowany request (wziąłem go z webinarium) ?

0

Pytanko odnośnie części Body request-u do wysyłki faktury, co powinno znaleźć się w parametrze "value" i czy timestamp ma być w milisekundach ?

BODY dla faktury:
{
"timestamp": "2021-11-25T1220.244Z",
"invoiceHash: {
"hashSHA": {
"algorithm": "SHA-256",
"encoding": "Base64",
"value": "stringstringstringstringstringstringstring"
},
"fileSize": 1048576
},
"invoicePayload": {
"payloadType": "plain"
}
}

0

Temat wizualizacji UPO był poruszany wielokrotnie jednak nie znalazłem do tej pory rozwiązania.
Czy ktoś może poratować jakąkolwiek transformatą (XSL lub XSLT ) aby wyświetlić XML z UPO w akceptowalny dla oka sposób?

0

Cześć,
próbuję wysłać fakturę po wywołaniu InitToken, json wygląda jak poniżej:

  {
    "invoiceHash": {
        "hashSHA": {
            "algorithm": "SHA-256",
            "encoding": "Base64",
            "value": "u5KvSwv6bwGrZ4KihQ7507Z3Yp786pR1ESdBkGdEDlE="
        },
        "fileSize": 1946
    },
    "invoicePayload": {
        "type": "plain",
        "invoiceBody": "PD94bWwgdmVyc2lvbj0iMS4wIiBlbmNvZGluZz0i.."
    }
}

Base64 z hasha oraz base z xmla, niezmiennie "nieprawidłowe żądanie" 21100
Nagłówek SessionToken: {token}

Co robię źle? poza tym, że w ogóle próbuję się z tym czymś skomunikować:)
KSeF.postman_collection.zip

0

Gdzie mogę aktualnie znaleźć schemat, za pomocą którego mogę wypełnić dokument?
screenshot-20230223220612.png
Po kliknięciu tego linku z dokumentacji mam 'not found'.

A struktura logiczna .xsd którą patrze https://ksef-test.mf.gov.pl/ praktycznie nic nie zawiera.
screenshot-20230223220700.png

0

Dodatkowo, przy pobieraniu faktur, wie ktoś może czym jest w queryCriteria:
parametr subjectType?

0
Macieyo napisał(a):

Gdzie mogę aktualnie znaleźć schemat, za pomocą którego mogę wypełnić dokument?
screenshot-20230223220612.png
Po kliknięciu tego linku z dokumentacji mam 'not found'.

A struktura logiczna .xsd którą patrze https://ksef-test.mf.gov.pl/ praktycznie nic nie zawiera.
screenshot-20230223220700.png

Łap w najprostszej wersji, kontekst to nip, authCh to challenge, a token jest zaszyfrowanym tokenem wg schematu, ktory sam podales wyzej

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<ns3:InitSessionTokenRequest
	xmlns="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/online/types/2021/10/01/0001"
	xmlns:ns2="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/types/2021/10/01/0001"
	xmlns:ns3="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/online/auth/request/2021/10/01/0001">
	<ns3:Context>
		<Challenge>{authCh}</Challenge>
		<Identifier xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:type="ns2:SubjectIdentifierByCompanyType">
			<ns2:Identifier>{kontekst}</ns2:Identifier>
		</Identifier>
		<DocumentType>
			<ns2:Service>KSeF</ns2:Service>
			<ns2:FormCode>
				<ns2:SystemCode>FA (1)</ns2:SystemCode>
				<ns2:SchemaVersion>1-0E</ns2:SchemaVersion>
				<ns2:TargetNamespace>http://crd.gov.pl/wzor/2021/11/29/11089/</ns2:TargetNamespace>
				<ns2:Value>FA</ns2:Value>
			</ns2:FormCode>
		</DocumentType>
		<Token>{token}</Token>
	</ns3:Context>
</ns3:InitSessionTokenRequest>

0

@Macieyo:

Macieyo napisał(a):

Dodatkowo, przy pobieraniu faktur, wie ktoś może czym jest w queryCriteria:
parametr subjectType?

Bez tytułu.png

0

Wersja FA(2) zostanie opublikowana w najbliższym czasie. Produkcyjnie ma być używana w pierwszej połowie 2024 r..
LOL - a ponoc mialo byc Luty/Marzec.

0

Walka trwa :)
{
"invoiceHash: {
"hashSHA": {
"algorithm": "SHA-256",
"encoding": "Base64",
"value": "c6q3WGm0N97CUb7cjzdqWXgFjaGRDjNNGWppBZCB8V0="
},
"fileSize": 3683
},
"invoicePayload": {
"Type": "plain",
"invoiceBody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
}
}

mam komunikat błędu jak poniżej, z góry dziękuję za pomoc :)
{
"exception": {
"serviceCtx": "srvTEMFC",
"serviceCode": "20230224-EX-AA008F23D6-2B01B7BC97-0B",
"serviceName": "online.invoice.invoice.send",
"timestamp": "2023-02-24T0949.676Z",
"referenceNumber": "20230224-SE-DB62C59FAC-81FFD726AE-54",
"exceptionDetailList": [
{
"exceptionCode": 21404,
"exceptionDescription": "Nieprawidłowy format dokumentu (json)."
}
]
}
}

0

Cześć, jaki jest czas trwania sesji interaktywnej po dostaniu SESSIONTOKENU?

0

Cześć,
cały czas mam błąd:
"processingCode": 425,
"processingDescription": "21401:Dokument nie jest zgodny ze schemą (xsd).",
pomimo tego, że faktura przygotowana na podstawie Przykładu 1.xml
W jaki sposób można zweryfikować poprawność, jest może jakieś narzędzie np. online weryfikujące poprawność zapisanej faktury w formacie XML ?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1