Krajowy system e-Faktur

0

Hey,

Wiecie po jakim polu te faktury sa sortowane w invoiceSync? Bo wyglada ze nie po acquisition time. Ten genialny system nawet nie potrafia posortowanych faktur zwrocic.

1

"29 grudnia 2022 roku w godzinach 15:30 -17:00 planowana jest aktualizacja do wersji API 1.1 Krajowego Systemu e-Faktur i Aplikacji Podatnika KSeF na środowisku przedprodukcyjnym (Demo) i środowisku produkcyjnym."
Jest gdzieś opis zmian do wersji 1.1?

0

Też na środowisku testowym macie timouty jakieś ?

1

Jestem w szoku, ktoś zaczął cokolwiek aktualizować odnośnie zmian KSeF. Mamy już wersję 1.1.3!

0

Witam, szukam kogoś kto mógłby pomóc w integracji KSEF w PHP. Dobrze zapłacę. Proszę o oferty na PM

0

tych swaggerowych stron juz nie ma?

0

Hello

Ktoś wie jaka jest różnica między …

416 : 20005 : Nieprawidłowo zaszyfrowana treść.

a

416 : 21213 : Nieprawidłowy klucz szyfrujący.

?

Dziękuję

0

Środowisko testowe, Wysyłka Wsadowa, przygotowanie zaszyfrowanego AES do batch/Init

.Net 4.6.1

var key = "MIIBIjANBgkqhkiG9w0BAQEFAAOCAQ8AMIIBCgKCAQEAuWosgHSpiRLadA0fQbzshi5TluliZfDsJujPlyYqp6A3qnzS3WmHxtwgO58uTbemQ1HCC2qwrMwuJqR6l8tgA4ilBMDbEEtkzgbjkJ6xoEqBptgxivP/ovOFYYoAnY6brZhXytCamSvjY9KI0g0McRk24pOueXT0cbb0tlwEEjVZ8NveQNKT2c1EEE2cjmW0XB3UlIBqNqiY2rWF86DcuFDTUy+KzSmTJTFvU/ENNyLTh5kkDOmB1SY1Zaw9/Q6+a4VJ0urKZPw+61jtzWmucp4CO2cfXg9qtF6cxFIrgfbtvLofGQg09Bh7Y6ZA5VfMRDVDYLjvHwDYUHg2dPIk0wIDAQAB";
byte[] PublicKey = Convert.FromBase64String(key);


Aes aes = Aes.Create();
aes.Mode = CipherMode.CBC;
aes.Padding = PaddingMode.PKCS7;
aes.KeySize = 256;


RSACryptoServiceProvider rsa = new RSACryptoServiceProvider();
RSAParameters rsaParams = rsa.ExportParameters(false);
rsaParams.Modulus = PublicKey;
rsa.ImportParameters(rsaParams);
var encryptedAes = rsa.Encrypt(aes.Key, RSAEncryptionPadding.Pkcs1);

et.EncryptionKey.Value = Convert.ToBase64String(encryptedAes);
et.EncryptionInitializationVector.Value = Convert.ToBase64String(aes.Key);

Zaszyfrowany klucz (encryptedAes) ma taką samą długość jak podany klucz (PublicKey)

Gdy waliduję utworzonego XML za pomocą XSD dostaję wiadomość "wartość jest nieprawidłowa przy uwzględnieniu jego typu danych 'http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/types/2021/10/01/0001:FixedLengthToken344Type' - Rzeczywista długość jest większa niż wartość MaxLength.."

Jest na stronie 16 post od gbbsoft, gdzie ładnie rsa.Encrypt() zmniejsza wielkość do wymaganej ze schemy, jednakże jest to w .Net 6.

Zna ktoś rozwiązanie takiego problemu?

0

Środowisko demo, próbuję zalogować się gwizdkiem przez https://ksef-demo.mf.gov.pl/web/login/
Pobrałem plik, podpisałem go gwizdkiem (z np. pesel), otrzymałem .xades (czyli xml +podpis w jednym pliku) , oddałem to stronie i ... oczywiście błąd 400.
Powstaje pytanie : w pobranym pliku jest pole "serialnumber". W drugiej próbie wpisałem tam ciąg znaków z gwizdka typu "73C058 itd."
To dobrze ? czy raczej ma tam być coś innego ? Co prawda usunąłem spacje które tam były pomiędzy kodami np. 73 C0 58 => 73C058
Może to trzeba zamienić z kodów na znaki ??? Chyba nie bo jednym z nich jest kod 03...
I drugi temat : gwizdek mamy zgłoszony w Ksef. Co prawda 4 stycznia "dokonano wprowadzenia wniosku o numerze..." Może jeszcze to nie jest gotowe ? Jak długo się czeka od złożenia wniosku do uzyskania dostępu ?
Mógłby ktoś mnie oświecić w temacie ?

0

Cześć
Czy macie taką sytuację w swoich programach, że klient ma więcej niż jedną firmę (wiele numerów NIP) i ze wszystkich tych firm musi wysłać faktury do KSeF?
U mnie jest klient, który wystawia faktury dla 300 różnych numerów NIP (Wspólnoty mieszkaniowe).
W moim programie każda firma ma swoje ustawienia i faktury więc traktuje każdą firmę jako osobną bazę danych z identyczną strukturą tabel.
Rozumiem, że dla każdego numeru NIP trzeba odrębnie zalogować się do KSeF (logując się poprzez token z NIP'em konkretnej firmy) i wtedy można wysłać fakturę.
Muszę zatem stworzyć jakiś automat, który będzie przechodził po moich bazach danych, pobierał NIP i token, logował się do KSeF i wysyłał faktury.
Z tego co zauważyłem, logowanie do KSeF potrafi trwać czasami dość długo a czasami wyskoczy błąd połączenia i trzeba zalogować się od nowa więc taka automatyczna wysyłka będzie problematyczna. Nie wierzę, że uda się ze wszystkich 300 firm wysłać faktury bez problemu.

Jakie macie/mielibyście podejście do takiego problemu?

0

Ktoś wie czy na produkcji tak samo jak na test można tę samą fakturę wysłać wiele razy ?
Jak do tego podchodzicie w przypadku wysyłki wsadowej ? Przecież jest możliwość , że ktoś będzie miał dwie takie same paczki (wygenerowane np w odstępie 5 sekund), dwa pliki do podpisania, podpisze i wyśle obydwie i wszystko pójdzie dwa razy..
Wiadomo, że można zapisywać sobie listę faktur w danej paczce i jakoś próbować to wyłapywać, że ktoś wygenerował też paczkę z tymi samymi fakturami.. a tamtych jeszcze nie wysłał itd.. no ale i tak.. trochę to może być problematyczne.

0

Też macie 500 na testowym ?

0

Czy może ktoś podzielić się plikiem XML InitRequest (wysyłka batchowa), który poprawnie przechodzi przez bramkę? Chciałbym porównać co jest nie tak, że bramka wyrzuca błąd o niezgodności ze schemą XSD.

0

Czy coś się zmieniło na środowisku TEST. Gdy wysyłam fakturę sesją utworzoną na podstawie tokena autoryzacyjnego dostaję poniższy błąd.

{"exception":{"serviceCtx":"srvTEMFC","serviceCode":"20230103-EX-D7AEFD9DE8-27EF71E924-FE","serviceName":"online.invoice.invoice.send","timestamp":"2023-01-03T1034.297Z","exceptionDetailList":[{"exceptionCode":21301,"exceptionDescription":"Brak autoryzacji."}]}}

Wszystko działa (wysyłka faktur) gdy wysyłam fakturę sesją utworzoną przez podpis: InitSessionSignedRequest.

0

Opiszę moją sytuację :

  1. serwer produkcyjny
  2. Zgłoszone w US (dokument ZAW-FA 4.1.2023) - osoba z kluczem cert zawierającym pesel.
  3. Wchodzę na stronę https://ksef.mf.gov.pl/web/login
  4. Loguję się kluczem (gwizdkiem cert) - sukces... Jakaż to chwila piękna i szczęśliwa :-)
  5. Daję uprawnienia sobie (na nr pesel), wszystkie.
  6. Kończę sesję.
  7. Wchodzę ponownie na https://ksef/mf.gov.pl/web/login
  8. Loguję się na siebie podpisem zaufanym (przez bank).
  9. Wchodzę. Pełne szczęście. Można przebiec maraton ale można też zalogować się z sukcesem na ksef, poziom endorfin jest porównywalny. Ale maraton zabiera mniej czasu...
    10.Generuję dla siebie token autoryzacyjny. 64 znaki, ok. Token jest na liście jako aktywny.
  10. Kończę sesję.
  11. Próbuję poprzez aplikację (VB 2019) zalogować się moim tokenem. No i k... tyle. Błąd 400...
  12. Sprawdzam klucz (produkcyjny.pem) - czy właściwy. Chyba tak.
  13. Obliczam czas unixowy w milisekundach - raczej ok (porównuję ze stroną time.is\unix_time). Co prawda jest różnica 3600 sekund bo czas z challenge'a dostaję o godzinę wcześniejszy niż mój i próbowałem dodać godzinę albo odjąć godzinę albo bez zmian - i, oczywiście, 400.
  14. Sprawdzam zamianę na bajty (w jedną i drugą stronę), base24 ( w jedną i drugą stronę), wszystko wygląda ok.
  15. Nie mogę sprawdzić kodowania tego ciągu z tokenem | 1673535290969 bo klucz jest publiczny.
  16. Zawartość pliku initsessiontokenrequest wzięta z exampla.
    Ktoś , coś ? Na temat...
    Wyjechałbym z tego kraju do jakiegokolwiek innego gdzie podatników traktuje się lepiej ale z powodu wieku to już niemożliwe (pracowałem na Odra-1305)...publicKey.pem

{"timestamp":"2023-01-12T13:54:50.969Z","challenge":"20230112-CR-3DF4B67A4C-0277FB23DF-06"}

Aplikacja zgłasza mi bład 400 (nieprawidłowe żądanie) i nie pobiera odpowiedzi (nie ma nic więcej ?). Nie mam kodu błędu.
Może moja procedura VB jest jakaś kulawa ? próbowałem dwie i było ciągle to samo.
System.Net.WebException: „Serwer zdalny zwrócił błąd: (400) Złe żądanie.”

     `<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<ns3:InitSessionTokenRequest
	xmlns="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/online/types/2021/10/01/0001"
	xmlns:ns2="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/types/2021/10/01/0001"
	xmlns:ns3="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/online/auth/request/2021/10/01/0001">
	<ns3:Context>
		<Challenge>+++Challenge+++</Challenge>
		<Identifier xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:type="ns2:SubjectIdentifierByCompanyType">
			<ns2:Identifier>+++NIP+++</ns2:Identifier>
		</Identifier>
		<DocumentType>
			<ns2:Service>KSeF</ns2:Service>
			<ns2:FormCode>
				<ns2:SystemCode>FA (1)</ns2:SystemCode>
				<ns2:SchemaVersion>1-0E</ns2:SchemaVersion>
				<ns2:TargetNamespace>http://crd.gov.pl/wzor/2021/11/29/11089/</ns2:TargetNamespace>
				<ns2:Value>FA</ns2:Value>
			</ns2:FormCode>
		</DocumentType>
		<Token>+++Token+++</Token>
	</ns3:Context>
</ns3:InitSessionTokenRequest>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<ns3:InitSessionTokenRequestxmlns="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/online/types/2021/10/01/0001"
xmlns:ns2="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/types/2021/10/01/0001"
xmlns:ns3="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/online/auth/request/2021/10/01/0001">
<ns3:Context>
<Challenge>20230112-CR-3DF4B67A4C-0277FB23DF-06</Challenge>
<Identifier xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:type="ns2:SubjectIdentifierByCompanyType">
<ns2:Identifier>586......1</ns2:Identifier>
</Identifier>
<DocumentType>
<ns2:Service>KSeF</ns2:Service>
<ns2:FormCode>
<ns2:SystemCode>FA (1)</ns2:SystemCode>
<ns2:SchemaVersion>1-0E</ns2:SchemaVersion>
<ns2:TargetNamespace>http://crd.gov.pl/wzor/2021/11/29/11089/</ns2:TargetNamespace>
<ns2:Value>FA</ns2:Value>
</ns2:FormCode>
</DocumentType>
<Token>N5dKlq+E8TJq/nztID+J838kZIGiBaQnr5eJgoLaWnc+e2HB4esStYACimO7BHFUpF/kplWF9UIcaU/oH2nkuiW+obwrAd9ZB/6siPezb8Tage0x9k0mjSPZ+oG3xKHN1wGLzOQkAziiYEPMHSh5HSGlMq5xUwub4LANxFDUoFsNfNt5V1ZtF8tTpWa9XIjuCRUGX2oKXppz54iZhd3g56e8z6e7vsFqFeCn6f8s1s1L+dj9iRbVMwSUAIBVXHRnXtkN8PgISaK8bfvQsIFcTH/Nxh3eXeQp5P8re/4zsVbd3FJUZfWBBC/u5ryH/jiUAvLltGoXQDZVuXrBaAWfXA==</Token>
</ns3:Context>
</ns3:InitSessionTokenRequest>```


    URL = "https://ksef.mf.gov.pl/api/online/Session/InitToken"
    s2 = HttpWebRequest.Create(URL)
    s2.Method = "POST"
    s2.ContentType = "application/octet-stream"
    s2.Accept = "application/json"        
    s2.ContentLength = postdatabytes.Length

    Using stream2 = s2.GetRequestStream()
        stream2.Write(postdatabytes, 0, postdatabytes.Length)
        stream2.Close()
    End Using
    Dim result2 = s2.GetResponse()   <--- tutaj się wywala z komunikatem 400
    myReader = New System.IO.StreamReader(result2.GetResponseStream)
    ```
0

Cześć,
Czy ktoś wie co oznacza błąd "431 - Błąd etapu weryfikacji wyników podprocesów procesu części odpowiedzi"? Otrzymałem ten błąd w /online/Query/Invoice/Async/Status/, gdy wysyłam zapytanie o interwał acquisitionTimestampThresholdFrom "2022-10-30T0037.631" i acquisitionTimestampThresholdTo = "2022-10-30T0137.631".
Dzięki,

0
Skamra napisał(a)

@Skamra nie wiem, mnie przechodzi tak, jak niżej (przechwycona komunikacja):

POST https://ksef-test.mf.gov.pl/api/online/Session/InitToken HTTP/1.1
Connection: Keep-Alive
Content-Type: application/octet-stream
Accept: application/json;q=0.9,text/plain;q=0.9,text/html
Accept-Charset: UTF-8
User-Agent: Proman - KSeF RESTClient/1.0
Content-Length: 1297
Host: ksef-test.mf.gov.pl

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<ns3:InitSessionTokenRequest xmlns="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/online/types/2021/10/01/0001" xmlns:ns2="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/types/2021/10/01/0001" xmlns:ns3="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/online/auth/request/2021/10/01/0001">
	<ns3:Context>
		<Challenge>20230113-CR-35B788F6E3-98BAAC9840-79</Challenge>
		<Identifier xsi:type="ns2:SubjectIdentifierByCompanyType" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
			<ns2:Identifier>*****59458</ns2:Identifier>
		</Identifier>
		<DocumentType>
			<ns2:Service>KSeF</ns2:Service>
			<ns2:FormCode>
				<ns2:SystemCode>FA (1)</ns2:SystemCode>
				<ns2:SchemaVersion>1-0E</ns2:SchemaVersion>
				<ns2:TargetNamespace>http://crd.gov.pl/wzor/2021/11/29/11089/</ns2:TargetNamespace>
				<ns2:Value>FA</ns2:Value>
			</ns2:FormCode>
		</DocumentType>
		<Token>DcmXuXvwXjFCDJHtTA0VXNOfHvFyw1sB6cSH4ibv2VFsWKEY3FSAK+/zhW5JWxsHV9eLrZrW4+8ozYwIGJoaV3qlPy+ZP9niRex35P6JGx2aURRgr6ZGFpVcl99mdIjnl9sO2z4kRBmk4Dm3h+2mGf71serZw/EMHPjweoXiOOiSO7h3kMzwxsiMQTSkLMvbfkjRg+rPo5btk7UuvMoBIccIuJM2pfAWF0wqKJuwIC4P/JiPI1jFC+7to4iVAgFfdbfK/KjmwzgD6MYFR06zFqMg9ZWtqdu37kgAb2pWWOfOWaSgZ6idttIzCyofDQEPtrRYCo2Wc3EC3SwjdbHNYQ==</Token>
	</ns3:Context>
</ns3:InitSessionTokenRequest>

Nic już innego mi nie przychodzi do głowy może poza tym, że ja tylko na testowym operuję.

0

Wysyłka interaktywna.
Ile faktur można wysłać na sesję? Według ograniczeń jest 1 faktura na 60 minut?
Osoba wysyłając ręcznie musiała by tworzyć za każdym razem nową sesję jakby chciała wysłać kilka faktur czy może coś źle rozumiem.

0

Mam pytanie - czy ktoś już ma opracowaną integrację z KSEF z wykorzystaniem języka PHP? Proszę o kontakt na PM

0

zauważyłem nowe funkcje:
/online/Credentials/ContextGrant
/online/Credentials/ContextRevoke

ktoś wie do czego to jest i jak tego używać?

poza ich enigmatycznym: Nadanie poświadczeń kontekstowych i Odebranie poświadczeń kontekstowych i coś o Dodanie obsługi wystawiania faktur przez jednostkę podrzędną w imieniu jednostki nadrzędniej (Jednostka Samorządu Terytorialnego, Grupa VAT). w ich aplikacji nie zauważyłem obsługi tego.

0

Witam,

mam problem z wysyłką batch'ową. Tworzę poprawnie request inicjalizujący. Dostajemy odpowiedź z numerem referencyjnym oraz linkami. Przy wysyłce pliku dostajemy błąd:

            {
                "exceptionCode": 21157,
                "exceptionDescription": "Nieprawidłowy rozmiar części pakietu."
            }

Załączam pliki z inicjalizacji (request/response), paczkę oraz odpowiedź.

Przesłaliśmy plik. Zakończyliśmy sesję. Przy pobieraniu UPO dostajemy:

{
    "timestamp": "2023-01-19T09:39:25.990Z",
    "referenceNumber": "20230119-SE-C994919086-41283B718B-89",
    "processingCode": 416,
    "processingDescription": "21305:Brak uwierzytelnienia certyfikatu."
}

Ze względu, że nasz cert nie jest zarejestrowany wróciliśmy na środowisko testowe. Wysyłamy teraz request inicjujący (załączyłem plik init_request2.zip). Wysyłamy poprawnie fakturę. Zamykamy sesję. Pobierając UPD dostajemy:

{
    "timestamp": "2023-01-19T12:11:56.678Z",
    "referenceNumber": "20230119-SE-B51EF0D4EB-2176D5818F-67",
    "processingCode": 416,
    "processingDescription": "21213:Nieprawidłowy klucz szyfrujący."
}

Z góry dziękuję za pomoc.

files.7zksef_batch.zip.zipinit_request2.zip

0

Witam.
Czy swagger jest nadal dostępny na stronie MF do testowania KSeF ?

0

Może ktoś podpowiedzieć odnośnie aktualnych schematów FV?
Czy schemat v2 jest już wymagany na test?
Jeżeli nie, czy były jakieś inne zmiany? Nie jestem w stanie przesłać ani swoich próbnych ani podpisanych testowych faktur które udostępnili, w grudniu jeszcze działało...
Ciągle błąd... "status: 21401:Dokument nie jest zgodny ze schemą (xsd).""
Weryfikowałem ze schematev v1 i pliki zgadzają się krzyczzy tylko na poodpis...FSL22002215.zip

0

Dzien dobry,
Mam problem z uwierzytelnieniem przy uzyciu tokena w srodowisku TEST.
Poprzez interfejs WEB zalogowalem sie do portalu NIP:1111111111 i wygenerowalem token D30EBAFB5B3D83482896B81BF06979FA3496680ACA68F678083E80AA9E13BCFD

curl -X 'POST' 'https://ksef-test.mf.gov.pl/api/online/Session/AuthorisationChallenge' -H 'accept: application/json' -H 'Content-Type: application/json' -d '{ "contextIdentifier": { "type": "onip", "identifier": "1111111111" } }'
{
   "timestamp":"2023-01-24T20:06:47.204Z",
   "challenge":"20230124-CR-B6281AFF45-0BE8CC9B02-C6"
}

timestamp zamieniam na milisekundy -> 1674590807000
string do zaszyfrowania kluczem publicznym -> D30EBAFB5B3D83482896B81BF06979FA3496680ACA68F678083E80AA9E13BCFD|1674590807000
po zaszyfrowaniu i wyrazone w base64 ->

WSqT0j6a/KCOZ3S9p7bpH4BpfnV7EXH5XAKB0N/rcjoLcBM6TZ6JePIDQo6AosF4kUzQBdSQl3/bfJjCSiY4tlnJTln+eMctwm+Ph556CGtPRiK0VocClqh7jwl/OcdeLH9iyAiKDE9V8DglzUc1ShxkGqTFcODDfiBMvLGWkB3WglaCFIeUcDBXzEO6mQ1/5aNOPlrAUWS7dgBHe9lGVkEE/sM6nIj7HazpDotV3A28eXKM35VCXvFYuuH+VTp6CSmuj131KnevVZMlfhkugeoJGMNsGBVSf82YVEh5XFEMDKVmIjWS06cdiq4FLfgnqHAf6ZdgNzym0A7v0TKt3Q==

Zawartosc pliku: InitSessionTokenRequest

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<ns3:InitSessionTokenRequest
	xmlns="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/online/types/2021/10/01/0001"
	xmlns:ns2="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/types/2021/10/01/0001"
	xmlns:ns3="http://ksef.mf.gov.pl/schema/gtw/svc/online/auth/request/2021/10/01/0001">
	<ns3:Context>
		<Challenge>20230124-CR-B6281AFF45-0BE8CC9B02-C6</Challenge>
		<Identifier xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:type="ns2:SubjectIdentifierByCompanyType">
			<ns2:Identifier>1111111111</ns2:Identifier>
		</Identifier>
		<DocumentType>
			<ns2:Service>KSeF</ns2:Service>
			<ns2:FormCode>
				<ns2:SystemCode>FA (1)</ns2:SystemCode>
				<ns2:SchemaVersion>1-0E</ns2:SchemaVersion>
				<ns2:TargetNamespace>http://crd.gov.pl/wzor/2021/11/29/11089/</ns2:TargetNamespace>
				<ns2:Value>FA</ns2:Value>
			</ns2:FormCode>
		</DocumentType>
		<Encryption>
			<ns2:EncryptionKey>
				<ns2:Encoding>Base64</ns2:Encoding>
				<ns2:Algorithm>AES</ns2:Algorithm>
				<ns2:Size>256</ns2:Size>
				<ns2:Value>Kmrs/g9ZjI5lKDoMukGDMDULgvx0BkZ6qHEazLLo+LmzK4FNhNp4owcPioydkuiJE02norz5P5hjFO+SMO9kgtPji0Qjx57B+o6tKMUlL6EA3nn40+JNkZuvW+hUnEt7/kxZCcjxEXTuLpQuANwovUxdej041nKRY+sthBEDb3gN4pzJ+HfACysB8H5dpvZj1MkBe7hydLCJlNkEYHYA5dO/3FnW/5fh12Be3ij7Z410+3XZT5AiteEwGCJCPdC0epM3yJgi8uZt2vqn83fgYqSqmMtXLk0ZVjTT4Z1wd2cZ3DF7tlIfoYeB2DKQiwbXAZr/W3jVzYliXBykZLC/Sg==</ns2:Value>
			</ns2:EncryptionKey>
			<ns2:EncryptionInitializationVector>
				<ns2:Encoding>Base64</ns2:Encoding>
				<ns2:Bytes>16</ns2:Bytes>
				<ns2:Value>H9KQyy/SHurlswE4pxSIsg==</ns2:Value>
			</ns2:EncryptionInitializationVector>
			<ns2:EncryptionAlgorithmKey>
				<ns2:Algorithm>RSA</ns2:Algorithm>
				<ns2:Mode>ECB</ns2:Mode>
				<ns2:Padding>PKCS#1</ns2:Padding>
			</ns2:EncryptionAlgorithmKey>
			<ns2:EncryptionAlgorithmData>
				<ns2:Algorithm>AES</ns2:Algorithm>
				<ns2:Mode>CBC</ns2:Mode>
				<ns2:Padding>PKCS#7</ns2:Padding>
			</ns2:EncryptionAlgorithmData>
		</Encryption>
		<Token>WSqT0j6a/KCOZ3S9p7bpH4BpfnV7EXH5XAKB0N/rcjoLcBM6TZ6JePIDQo6AosF4kUzQBdSQl3/bfJjCSiY4tlnJTln+eMctwm+Ph556CGtPRiK0VocClqh7jwl/OcdeLH9iyAiKDE9V8DglzUc1ShxkGqTFcODDfiBMvLGWkB3WglaCFIeUcDBXzEO6mQ1/5aNOPlrAUWS7dgBHe9lGVkEE/sM6nIj7HazpDotV3A28eXKM35VCXvFYuuH+VTp6CSmuj131KnevVZMlfhkugeoJGMNsGBVSf82YVEh5XFEMDKVmIjWS06cdiq4FLfgnqHAf6ZdgNzym0A7v0TKt3Q==</Token>
	</ns3:Context>
</ns3:InitSessionTokenRequest>
curl -X 'POST' 'https://ksef-test.mf.gov.pl/api/online/Session/InitToken' -H 'accept: application/json' -H 'Content-Type: application/octet-stream' --data-binary '@InitSessionTokenRequest.xml'
{
   "exception":{
      "serviceCtx":"srvTEMFB",
      "serviceCode":"20230124-EX-2339B89ED8-B40911349B-E9",
      "serviceName":"online.session.session.token.init",
      "timestamp":"2023-01-24T20:10:51.777Z",
      "referenceNumber":"20230124-SE-EE2BBFA7EA-6C58395729-BB",
      "exceptionDetailList":[
         {
            "exceptionCode":21116,
            "exceptionDescription":"Nieprawidłowy token."
         }
      ]
  

Spotkał się ktoś z takim problemem?
Nie wiem czy problem jest z tokenem w xml czy z tokenem ze dostepowym do API.
Z gory dzieki za pomoc!

==========update
@tmg dzieki za odpowiedz
Udalo sie rozwiazac problem, blad byl w ustawieniach padding RSA

dla potomnych - prawidlowo zaszyfrowany ciag znakow kluczem RSA TEST - input
D30EBAFB5B3D83482896B81BF06979FA3496680ACA68F678083E80AA9E13BCFD|1674635462985

output
b4omgeyYCvznnVZbRlLhQuTvuP9n3glPP5jpBbGM9z4+oYS9Ep0G196Oag4NOf7OWX1jOjJ8U7Myui+OjwRxX5ahcYJeOYpapnFT8IbENOxV71hPYBQCcezOFR2cwd5NX6NN2xUErWLo72R9KIrI0+oCois9vOLtBmdsAerh6I6TyMrT0b43V6U/v+bGxJyVFw2RGsjk6YA++GGioxzqgkUTvBT2EJt5N46o3H2xLfteMQCFV4XFW9Cnexlrdi2EDm6onsXaY7nFpkUgFTpA2fMdaIKJkhWzHO45kpLcQgUHe8qovdoFgeeocfPiMA7zS0bXHOqLiL110W0YAMRF0A==

0

Witajcie
Mam taki problem pobieram fakturę poleceniem
https://ksef-test.mf.gov.pl/api/online/Invoice/Get/xxxxx
i otrzymuje XML'a
A czy mam jakieś polecenie aby otrzymać PDF'a tej faktury ..
Użytkownicy tęsknią za PDF'em a nie za XML'em.

A w ogóle jest czy jest jakaś konwersja wrzucam na stronę XML faktury a otrzymuje PDF' faktury ?

Paweł

0

ktoś używa transformaty xml? Mam taki dziwny problem. Wygenerowany html ma charset=utf16, dane z faktury są czytelne i mają polskie litery, ale dane nagłówkowe nie, zmienię charset=windows-1250 i sytuacja odwraca się, tj nagłówki czytelne a dane mają znaczki. Wygląda jakby w pliku było wymieszane kodowanie polskich liter i dane faktury są w utf-16 a etykiety w windows-1250

0

Mam pytanie - czy ktoś ma może opracowaną integrację z KSeF z wykorzystaniem języka PHP? Proszę o kontakt na PM

0

Obowiązkowy KSeF – prawdopodobnie od 1 lipca 2024 r., Podatnicy zwolnieni podmiotowo z VAT – obowiązkowy KSeF od 1 stycznia 2025 r. Podatnicy wykonujący wyłącznie usługi/dostawy zwolnione z VAT – obowiązkowy KSeF od 1 stycznia 2025 r.
xD

2

a tu lista zmian:

Wstępne propozycje zmian w ustawie o obowiazkowym KSeF (finalne pojawią się w drugiej połowie lutego):
📍Obowiązkowy KSeF – prawdopodobnie od 1 lipca 2024 r., Podatnicy zwolnieni podmiotowo z VAT – obowiązkowy KSeF od 1 stycznia 2025 r. Podatnicy wykonujący wyłącznie usługi/dostawy zwolnione z VAT – obowiązkowy KSeF od 1 stycznia 2025 r.
📍Faktury B2C – zwolnione z KSeF; paragony za przejazd autostradą, bilety kolejowe lub lotnicze – zwolnione z KSeF
📍Możliwość wystawienia faktury offline (w wypadku awarii po stronie podatnika) – z obowiązkiem dostarczenia jej w ciągu 24h, data wystawienia pochodzi wtedy z pola P_1, prawdopodobnie będzie do tego osobne API
📍Zmniejszenie i odroczenie kar za niekorzystanie z KSeF
📍MF rozważy procedury celne, w taki sposób aby uniknąć wystawiania faktur korygujących dla dodania informacji niewpływających na wysokość podatku,
📍Możliwe zmiany w zakresie umożliwienia inicjowania wysyłki wsadowej poprzez token (super 🔥)
📍Propozycja faktury korygującej – możliwe, że do likwidacji, nie wyklucza to jednak likwidacji noty korygującej
📍Nowe rozwiązania dla podmiotów samofakturujacych za granicą
📍Uprawnienie do dostania się do środowiska demo za pomocą uprawnienia pierwotnego ZAW-FA

4 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 4