Kodowanie linków w PHP

0

Witam.
Muszę wymienić linki pomiędzy 2 serwisami.

W 1 serwisie mam zmienną (domena1.pl):

$data = "fQMAANtYAAJDAP8xAHwAQgBBAOdOADD7NAA1?/w3131323q/12'[dqwdqw]";

i muszę ją po url przekazać do 2 serwisu: domena2.pl/get.php?data=........kod......

W jaki sposób to zrobić, tak żeby zawartość przekazywanej zmiennej była w 100% identyczna?

Próbowałem w domena1: urlencode ($data) i w domena.pl: $data = urldecode($_GET['data']);

ale wynik nie wychodzi identyczny :(

0

Najprościej będzie zakodować link z wykorzystaniem base64.

0

ucina mi np. "+" w tej zmiennej

0
Patryk27 napisał(a):

Najprościej będzie zakodować link z wykorzystaniem base64.

przed wysyłką? i po wysyłce dekodowanie?

0

No tak się to zwyczajowo realizuje :-P

0

chyba nie do końca mi to działa:
Wpisuję sobie domena2.pl/get.php?data=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

i w pliku php mam:

$code = ($_GET['code']);

$myfile = fopen("main.txt", "w") or die("Unable to open file!");
fwrite($myfile, $code);
fclose($myfile);

echo $code;

to w wyniku otrzymuję:

fQMAANtYAAJDAP8xAHwAQgBBAOdOADD7NAA1ADMK3jkqMvcCMR5uElMAVP1CUgBPvxMgAFcA/kUASgBIAEX7K1cu90sASVL7dQBsAC6CtUJN705KV700Ljj7Ci0AMsfae5tPQrUCR/cvIFa Mwc29yZNR95DCkT3BlOGuEIOLlZaAHzdAzLtq2pUey58gt5EQjH3JjQqgziD3EYKFYo34Aoz7ttfvTEeLe4PCwZDvS0DuA5QAEUtx6AKT/eLU9uxGyxLINADOXurNevvMBo0eLYzK e7MyoaAoq/VX5JAEFiF8NXA3x8i3wQCwRhzHtvtBOHrzMTMX4WOAAwGnfYD28yOwQjtxI3ADVgS 8yN2sCLD93MQKxMBv2UAAge 85zi0Hp7wtHxkvpotTDlJNHhpDPo7TLuogjjvRBkL7o1lTW5cLIwMye9 frkEC12Y4FkbrojH3wceDg7swADgPbQMsO7QLsCezA04hbDOGF1mPDrcJJJJJKv9QO

(doszły spacje).

0

Czegoś nie pokazujesz, bo base64 sam z siebie nie dorzuca żadnych spacji.

0
Patryk27 napisał(a):

Czegoś nie pokazujesz, bo base64 sam z siebie nie dorzuca żadnych spacji.

mój kod który przesyłam (w poprzednim poście skróciło):

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

ten kod wklejam w przeglądarkę i potem wyświetlam w skrypcie wynik / zapisuje go do pliku

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1