Problem ze zbindowaniem zawartości znacznika textarea z modelem

0

witam wszystkich

Czy możecie mi napisać w jaki sposób mogę zbindować do właściwości modelu zawartość znacznika textarea. Siedzę już od kilku godzin nad tym i szukam rozwiązania, ale efekt zawsze jest ten sam (zwraca null).

Mój model wygląda tak:

    public class ContactModel
    {
        [Required]
        public string Name { get; set; }
        [Required]
        [EmailAddress]
        public string Email { get; set; }
        [Required]
        public string Subject { get; set; }
        [Required]
        public string Message { get; set; }
    }

Przekazuję pusty model do widoku i tam chcę go wypełnić danymi z formularza. Wszystkie inputy bindują dane oprócz znacznika textarea, który wygląda tak bez użycia helpera (z helperem efekt jest taki sam):

 <textarea class="form-control" rows="6" placeholder="Wiadmość" id="Message" name="Message" ></textarea>

Następnie przekazuję te dane do akcji i tutaj właśnie wszystkie pola są ok, poza tym nieszczęsnym 'Message', który zwraca null

        [HttpPost]
        public ActionResult SubmitForm(ContactModel model)
        {
            if (ModelState.IsValid)
            {
                SendEmail(model);
            }

            return View();
        }

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

0

Pokaż cały kod widoku . textarea jest w zasięgu form ?

0
szydlak napisał(a):

Pokaż cały kod widoku . textarea jest w zasięgu form ?

Tak jest w zasiegu.Kontener formularza ponizej

csharp

                    <div id="contact">
                        <div id="message"></div>
                        <form method="post" action="@Url.Action("SubmitForm","Contact")" name="contactform" id="contactform">
                            <div class="row">
                                <div class="col-sm-6">
                                    <div class="form-group">
                                        <input type="text" value="@Model.Name" class="form-control" placeholder="Imie" name="Name" id="name">
                                    </div>
                                </div>
                                <div class="col-sm-6">
                                    <div class="form-group">
                                        <input type="email" value="@Model.Email" class="form-control" placeholder="Email" name="Email" id="email">
                                    </div>
                                </div>
                                <div class="col-sm-12">
                                    <div class="form-group">
                                        <input type="text" value="@Model.Subject" class="form-control" placeholder="Temat" name="Subject" id="subject">
                                    </div>
                                </div>
                                <div class="col-sm-12">
                                    <div class="form-group">
                                        <textarea class="form-control" rows="6" placeholder="Wiadmość" id="Message" name="Message"></textarea>
                                    </div>
                                </div>
                                <div class="col-sm-12">
                                    <div class="full-width">
                                        <input value="Wyślij" type="submit" name="submit" id="submit">
                                    </div>
                                </div>
                            </div>
                        </form>
                    </div>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1