Losowanie 1000par liczb z zakresu {100%500}

0

Witam, czy jest ktoś w stanie wykonać dla mnie program, który będzie losował 1000par liczb z zakresu {100%500} a wyniki zapisywane będą w pliku wyniki.txt

0

Ile płacisz?

0

dozgonną wdzięcznością haha

0

Hmm, interesujący program, zobaczę co da się zrobić

0
kq napisał(a):

Hmm, interesujący program, zobaczę co da się zrobić

Byłoby super :D

0

Myślę że można tak:

#include <iostream>
#include <fstream>
#include <cstdlib>
using namespace std;
int main(){
srand(time(0));
    ofstream plik("plik.txt");
for(int i=0;i<1000;i++){
    plik<<rand()%400+1<<","<<rand()%400+1<<"\n";
}
    return 0;
}
0

O ile chodziło o to że {100%500} znaczy że z zakresu pomiędzy 100 a 500

1

rand()%400+1 na pewno nie daje liczb z zakresu od 100 do 500, nawet pomijając niedookerślenie czy ma to być przedział domknięty, czy nie.
https://dsp.krzaq.cc/post/180/nie-uzywaj-rand-cxx-ma-random/

0

Zawsze używałem wzoru:

rand()%(maxi-mini)+1;

I działał

0

W sumie widziałem też metodę:

rand()%ile_liczb_w_zakresie+liczba_startowa;

Więc można spróbować też tak:

rand()%401+100;

Na pewno wyjdzie co innego,może dobregoXD

0

sorry pomyłka zawsze losowałem od jedynki i dlatego rand()%(maxi-mini)+1 powinno być :

rand()%(maxi-mini)+mini;

Zatem:

rand()%400+100;

I to powinno być poprawne!!!

0

rand()%(maxi-mini + 1)+mini;

1

Nie było nic o rozkładzie więc to rozwiązanie też się łapie:

for(int i=0;i<1000;i++){
    plik<<226<<","<<226<<"\n";
}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1