Wątek przeniesiony 2017-10-05 17:10 z C/C++ przez Ktos.

Program wypisujący słowo określoną ilość razy

0

Witam, wiem ze to pewnie super proste, ale nie znam sie na programowaniu wcale, nie wiedzialam gdzie szukac pomocy. :P Otoz chodzi mi o napisanie programu ktory wypisywalby kolejno slowo oraz liczyl je, nie w jednej linijcie, okreslona ilosc razy np. 500, badz tez nieokreslona. W ten sposob np.

1. Dom
2. Dom
3. Dom
4. Dom
5. Dom
etc...

Bylabym bardzo wdzieczna (bawie sie w JitBit macro recorder i kompletnie nie wiem jak to zrobic :D)

0

Ale to chcesz taki program w C++, C#? Takie tagi umieściłaś w tym wątku. Czy może w tym twoim JitBit?

0

xuTDBlg.png

0

https://www.jitbit.com/macro-recorder/c-code-snippets/ ale jak przerobic zeby pasowal teraz?

0

wczytywanie danych + split na danych + petla + Dictionary<string,int> i zadanie zrobione

0

Wszystko fajnie, dzieki za odpowiedzi, ale dzisiaj moja pierwsza stycznosc z programowaniem, takze nie wiem kompletnie o co chodzi xD
Wiem, ze nie taki jest cel tego forum ale chodzilo mi raczej juz o "gotowca" (nie nie jest to zadna praca domowa ' )', ani nic z tych rzeczy, na wlasny uzytek jednorazowy)

0

https://ideone.com/UADMZh

prosze, tu masz gotowca w C++ mozesz korzystac z tamtej strony (klikasz edytuj i tam gdzie masz ten tekst to sobie go zmien i uruchom)

Gotowca w C# Ci nie dam, jezeli potrzebujesz po prostu uzywac. Prosze mozesz uzywac
jezeli chcesz sie uczyc, to zacznij od ksiazki lub mojego posta

0

Trzymaj użyłem jakiegoś compilatora online http://rextester.com/

//Rextester.Program.Main is the entry point for your code. Don't change it.
//Compiler version 4.0.30319.17929 for Microsoft (R) .NET Framework 4.5

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text.RegularExpressions;

namespace Rextester
{
    public class Program
    {
        public static void Main(string[] args)
        {
            //Your code goes here
           Program pr = new Program();
            pr.Wypisz( 20,  "Dom");
        }
        
        public void Wypisz(int ilosc, string slowo)
        {
            for(int i=0; i <= ilosc; i++)
            {
            Console.WriteLine(i + " " + slowo);
            }
        }
    }
}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1