Strona internetowa: password protected + markdown + git + autentyfikacja przez klucz

0

potrzebuję zrobić stronę internetową (HTML widoczny przez przeglądarkę), która spełni następujące wymagania

  • zabezpieczona hasłem, bez hasła nie ma nic, nawet read-only
  • zarządzanie treścią i postami tylko i wyłącznie przez gita
  • nowy plik to nowy commit, add, nowy push i idzie jako kolejna strona
  • standard formatowania to jest markdown
  • użytkownik jak chce dodać nowe posty/treść to musi mieć klucz, czyli jak ktoś nie ma klucza to ma tylko read-only (może wejść na stronę po podaniu początkowego hasła)
  • działa na tabletach, mobile friendly
  • linki wewnątrz markdown są lokalne, coś na zasadzie [[./images/obrazekPsa.jpg]obrazekPsa]

i teraz zastanawiam się jak za pomocą dostępnych bibliotek/frameworków sklecić to wszystko w całość.

czy wystarczy do tego odpowiednio skonfigurowany wordpress?

2

wordpress starczy do wszystkiego :D
a na poważnie to hasło możesz też zrobić przez .htaccess

1
czysteskarpety napisał(a):

wordpress starczy do wszystkiego :D
a na poważnie to hasło możesz też zrobić przez .htaccess

ok może być wordpress, ale czy da się go ożenić dobrze z gitem i markdownem? ktoś ma takie doświadczenia?

co do hasła przez htaccess to pierwsze słyszę, idę to poszukać

EDIT:

sprawa rozwiązana, przemyślałem to.

NIE BĘDZIE żadnego wordpressa, ale jakiś konwerter (python,perl,php) typu markdown2html plus skrypt do tego który będzie można odpalać lokalnie.
Będzie to generowało statycznego htmla/cssa (css odpowiedzialny za dobrą widoczność tego, np. mobilnie), który będzie wędrował na serwer.
Na serwerze będzie prywatne repo gita.
Hasło dla read-only przez htaccess (podziękowanie dla @czysteskarpety)
Powinno się to trzymać kupy i spełniać wymagania.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1