Złożone zapytanie do wyświetlenia kilku informacji

0

Witam,
Mam dwie tabele Opr (ID, Nazwa, Rodzaj, Koszt_lic, Czas_lic) i Producent (ID, Nazwa, Siedziba). Moje pytanie brzmi jak sformułować pytanie aby wyświetlić - nazwę oprogramowania i miesięczne koszty licencyjne oraz nazwę i siedzibę jego producenta w jednym zapytaniu.

Dziękuję z góry i pozdrawiam.

1

A w jaki sposób są te tabele ze sobą połączone? Z tego co tutaj napisałeś to nie ma po czym połączyć oprogramowania z producentem więc i nie ma jak wyświetlić takich danych.

0

Przepraszam zapomniałem dopisać w tabeli Opr znajduje się klucz obcy ID_prod.

1

W takim razie jakoś tak:

SELECT Opr.Nazwa, Opr.Koszt_lic, Producent.Nazwa, Producent.Siedziba FROM Opr INNER JOIN Producent ON Opr.ID_prod = Producent.ID
0

a gdzie ta złożoność w zapytaniu? Przecież to są podstawy

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1