Metoda abstrakcyjna w klasie nie abstrakcyjnej

0

Witam,
kłopot jest raczej bardzo podstawowy a jednak sprawia problem. Mam klasę zwykłą z 4 polami double i inty. Mam też metode która oblicza objętość na podstawie tych pól.

    public double wartosc(int a, double b){
    return a* b;
    }

Następnie mam stworzyć kolejną metodę tylko że statyczną która przyjmuje jako argument 2 obiekty tej klas i zwrócić ma ten obiekt który ma większy wynik metody nie statycznej. Kłopot mam z tą metodą statyczną bo w tej klasie nie tworzyłem obiektów a mam w argumencie wpisać 2 obiekty. Na napisaniu public static kończy mi się pomysł bo jako element zwracany ma być wynik metody watrość a to zgłasza błąd.

0
public static TwojaKlasa greaterArea(TwojaKlasa ob1, TwojaKlasa ob2)
{
   if(ob1.wartosc() > ob2.wartosc())
   {
       return ob1;
   }
  else  if(ob2.wartosc() > ob1.wartosc())
   {
       return ob2;
   }
   else
   {
      //??? nie napisałaś/eś co ma zostać zwrócone
   }
}

0

Totalny mindfuck bo NIC tutaj nie dotyczy żadnej metody abstrakcyjnej. WTF? Poza tym przecież wyraźnie w treści jest że argumentami tej metody są obiekty, więc jaki problem zwrócić któryś z nich? o_O

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1