Zmiana funkcji, tak aby zwracała tekst w postaci poziomej linii

0

Cześć, mam do rozwiązania problem, proszę o podpowiedź:

function linia(n) {
return "Powinnam zwrócić linię o długości " + n;
}

console.log(linia(5));

Jak widzisz, do funkcji linia() przekazywana jest pojedyncza liczba n. Twoim zadaniem jest zmiana tej funkcji tak, aby zwrócony przez nią tekst wyglądał jak pozioma linia. Parametr n będzie określał jej długość. A więc na przykład dla n równego 5, funkcja linia() powinna zwrócić tekst „-----”. Dla n rownego 3 "---" etc. 
function linia(h) {
    for (i=0; i<h; i++) {
        console.log("-");
    }
}

console.log(linia(5))

to jest moje rozwiązanie, niestety funkcja drukuje " - " ale pionowo, proszę o wskazówki jak stworzyć funkcję drukującą na ekran w poziomie odnosząc się do treści zadania :)

0

Może tak:

function linia(h) {
    var str = "";
        
    for (i=0; i<h; i++) {
        str += "-";
    }
    console.log(str);
}
 
console.log(linia(5))
0

Niestety nie, wydaje mi się że rozwiązanie jest bardzo proste.
Czy w javascript jest coś takiego jak np w javie:

System.out.print("-"); - drukuje w jednym rzędzie
System.out.println(); - przechodzi do następnej linii

0
 console.log("-".repeat(5));
0

W dalszym ciągu to nie jest rozwiązanie..

"Jak widzisz, do funkcji linia() przekazywana jest pojedyncza liczba n. Twoim zadaniem jest zmiana tej funkcji tak, aby zwrócony przez nią tekst wyglądał jak pozioma linia. Parametr n będzie określał jej długość. A więc na przykład dla n równego 5, funkcja linia() powinna zwrócić tekst „-----”. Dla n rownego 3 "---" etc."

0

Masz 2 poprawne odpowiedzi, a upierasz się że to nie jest rozwiązanie

Troszkę zmodyfikowane dadzą ci oczekiwany efekt:

#1 Propozycja @loki121212

 function linia(h) {
    var str = "";
 
    for (i=0; i<h; i++) {
        str += "-";
    }
    return str;
}
 
console.log(linia(5))

#2 Propozycja @VereX

function linia(h) {
   return "-".repeat(h);
}
 
console.log(linia(5))

Co jest w tych rozwianiach nie tak?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1