Wskazywanie referencji na obiekt klasy CookieContainer

0

Mam taki kod:

class Email {

	public CookieContainer Cookie = new CookieContainer();
	public RestClient Client = new RestClient("https://example.org");
	
	public Email( ) {
		this.Client.CookieContainer = this.Cookie;
	}
	
	public string GetLastMessage() {
		//this.Client.CookieContainer = this.Cookie;
		var request = new RestRequest("/en/emails", Method.GET);
		...
	}
}

Chodzi o to, że żeby program działał poprawnie muszę odkomentować linię w metodzioe GetLastMessage. Zastanawiam się dlaczego tak się dzieje. Przecież Właściwość CookieContainer obiektu Client jest zmienną referencyjną, która wskazuje na obiekt CookieContainer klasy CookieContainer w przestrzni nazw System.Net. W takim razie ta linia:

//this.Client.CookieContainer = this.Cookie;

powinna być niepotrzebna. Mimo to tak nie jest. Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego?

0
Smutny Lew napisał(a):

Mam taki kod:

class Email {

	public CookieContainer Cookie = new CookieContainer();
	public RestClient Client = new RestClient("https://example.org");
	
	public Email( ) {
		this.Client.CookieContainer = this.Cookie;
	}
	
	public string GetLastMessage() {
		//this.Client.CookieContainer = this.Cookie;
		var request = new RestRequest("/en/emails", Method.GET);
		...
	}
}

Chodzi o to, że żeby program działał poprawnie muszę odkomentować linię w metodzioe GetLastMessage. Zastanawiam się dlaczego tak się dzieje. Przecież Właściwość CookieContainer obiektu Client jest zmienną referencyjną, która wskazuje na obiekt CookieContainer klasy CookieContainer w przestrzni nazw System.Net. W takim razie ta linia:

//this.Client.CookieContainer = this.Cookie;

powinna być niepotrzebna. Mimo to tak nie jest. Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego?

@Edit
do zamknięcia. Jak sobie to rospisalem to sie okazalo, ze w zlej kolejnosi wywolalem kilka linii kodu. Zdaje sie, ze mam racje co do tego co pisalem wyzej.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1