Wątek przeniesiony 2016-11-17 16:33 z C# i .NET przez somekind.

Funkcja nie działa poprawinie

0

Witam,

Posiadam stronę w .NET (właściwie kilka stron) i mam problemem tego typu, że poniższa funkcja, nie działa zgodnie z oczekiwaniami:

aktualizuj (parametr);

if(wartosc == parametr)
{
     wyswietl("OK");
}
else
{
     wyswietl("No OK");
}

Problem jest tego typu, że funkcja na stronie głównej działa w pełni poprawnie, natomiast skopiowana na inną stronę już jest stawia problemy, otóż:

  1. Nie aktualizuje bazy,
  2. Wyświetla komunikat "OK", mimo nie przeprowadzonej aktualizacji

Jakieś pomysły \ sugestie ?

0

To się nawet nie skompiluje.

0
somekind napisał(a):

To się nawet nie skompiluje.

Jak napisałem wyżej, strona główna, gdzie zostało to stworzone i testowane działa normalnie, dopiero podstrony, czy też strony podoczne źle interpretują ten kod. Sama struktura funkcji się nie zmieniła więc skoro na głównej działa (poprawnie zaznaczę) to czemu ma się nie skompilować skoro działa :/ ??

Poza tym co polecasz ?

EDIT
Zauważyłem błąd składni w warunkach IF'a - poprawione

0
var wartosc = 1;
Action<int> aktualizuj = p => wartosc = p;
Action<object> wyswietl = p => Console.WriteLine(p);

var parametr = 2;

aktualizuj (parametr);
 
if(wartosc == parametr)
{
     wyswietl("OK");
}
else
{
     wyswietl("No OK");
}

Nie rozumiem problemu. Przekleiłem u siebie i działa: http://ideone.com/9KoqV8

PS. Jeżeli jeszcze nie zrozumiałeś, to wyjaśniam, że podałeś za mało szczegółów. Całe Twoje pytanie można streścić jednym zdaniem: "Coś gdzieś przekleiłem i nie działa - dlaczego?"

0
Kremius napisał(a):

Jak napisałem wyżej, strona główna, gdzie zostało to stworzone i testowane działa normalnie, dopiero podstrony, czy też strony podoczne źle interpretują ten kod.

Jaka strona i co niby interpretuje? Przecież C# to kompilowany język.

Sama struktura funkcji się nie zmieniła więc skoro na głównej działa (poprawnie zaznaczę) to czemu ma się nie skompilować skoro działa :/ ??

No to pytanie mnie rozwaliło, zazwyczaj problemem jest zachowanie odwrotne. :P

Poza tym co polecasz ?

W obliczu tak mało precyzyjnie zadanego pytania?
Kormorana Miodowego.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1