Metoda getPercentInstance() - formatowanie procentów w zależności od lokalizacji

0

W dokumentacji jest napisane, że metoda ta "Zwraca format procentowy dla bieżącej domyślnej lokalizacji."
Tylko po co ? Przecież format procentowy w każdej lokalizacji jest taki sam, to nie jest waluta czy czas, który ulega zmianie zależnie od lokalizacji.

Czego tu nie zrozumiałam ?

0

Czyli w każdej lokalizacji jest wyświetlany inaczej procent, ale dlaczego "Rly ?"
Przecież człowiek się nigdzie z czymś takim nie spotyka, a w dokumentacji nie ma o tym napisane.
Jak i gdzie znajdę informacje na temat formatowania w różnych lokalizacjach ?

0

Po co Ci ta informacja? Pewnie nigdzie jej nie znajdziesz.
Zawsze możesz napisać pętlę po interesujących Cię lokalizacjach:

for(...)
{
        System.out.println(NumberFormat.getPercentInstance(new Locale(...)).format(...));
        System.out.println(NumberFormat.getCurrencyInstance(new Locale(...)).format(...));
        System.out.println(NumberFormat.getInstance(new Locale(...)).format(...));
}
0
wioletta90 napisał(a):

Przecież człowiek się nigdzie z czymś takim nie spotyka, a w dokumentacji nie ma o tym napisane.

Człowiek chyba powinien wiedzieć, że pisownia różnych oznaczeń w różnych językach wygląda inaczej.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1