KOD SQL gdzie bład

0

Witam mam taki o to kod sql

CREATE TABLE zadanie(
    id_zadania INT UNSIGNED NOT  NULL
    AUTO_INCREMENT,
    id_z_nadrzednego INT UNSIGNED NOT NULL DEFAULT 0,
    zadanie VARCHAR(0) NOT NULL,
    data_wprowadzenia TIMESTAMP NOT NULL,
    data_ukończenia TIMESTAMP,
    PRIMARY KEY (id_zadania),
    INDEX nadrzedne (id_z_nadrzednego),
    INDEX dodano (data dodania),
    INDEX zakonczono (data_ukonczenia)
    ); 

wysiwetla mi sie w php admin
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'dodania),
INDEX zakonczono (data_ukonczenia)
)' at line 10

Chciałem Was zapytać jak naprawić ten kod ?

1

w linii INDEX dodano (data dodania), zamień "data dodania" na data_dodania. Nie może być spacji

1

A jaki sens ma varchar(0) ?

0
PoczatkujacyCoder napisał(a):

w linii INDEX dodano (data dodania), zamień "data dodania" na data_dodania. Nie może być spacji

Tylko, że on tam nie ma kolumny data_dodania, ale data_wprowadzenia, więc indeks powinien założyć na kolumnę data_wprowadzenia.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1