Wątek przeniesiony 2016-07-22 06:55 z PHP przez dzek69.

Błąd: gzuncompress() expects parameter 1 - w czym problem?

0

Witajcie!
Niestety nie mogę rozwalić jednego problemu, gdy napisałem poniższy kod, który wywala mi błąd zamiast wyniku.
Możecie pomóc?

 
<?php
// Nawiązanie połączenia, wybór bazy danych.
$dbconn = pg_connect(DANE DO POŁĄCZENIA)
or die('Nie można nawiązać połączenia: ' . pg_last_error());

// Wykonanie zapytania SQL

$query = 'SELECT comp_psm FROM pismo inner join czynnosc ON czynnosc.ident = pismo.id_czynnosci inner join pismo_tresc on pismo_tresc.id_psm = pismo.ident where id_sprawy = 16642 limit 1';
$result = pg_query($query) or die('Nieprawidłowe zapytanie: ' . pg_last_error());

	$line = pg_fetch_array($result, 0, PGSQL_ASSOC);
	//var_dump($line);
	$uncompressed = gzuncompress($line);
	echo var_dump($uncompressed);


// Zwolnienie zasobów wyniku zapytania
pg_free_result($result);

// Zamknięcie połączenia
pg_close($dbconn);
?>

( ! ) Warning: gzuncompress() expects parameter 1 to be string, array given in C:\wamp\www\index.php on line 13
Call Stack

Time Memory Function Location

1 0.0006 131288 {main}( ) ...\index.php:0
2 0.6172 137008 gzuncompress ( ) ...\index.php:13

1

Używasz pg_fetch_array() to jak myślisz co ta funkcja zwraca, stringa czy array? :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1