Wakacyjny staż dla niepełnoletniego

0

Cześć
Chciałem się spytać o wakacyjny staż dla osoby, która ma poniżej 18 lat. Czy ktokolwiek coś takiego organizuje, że przyjmuje osoby poniżej 18 roku? Znajomość C/C++ (podstawowa), batch (podstawowa) i webdev HTML5, CSS3 i JS z jQuery oraz PHP i MySQL. Webdev'u na tyle, że spokojnie tworzę jakieś stronki (front-end) i PHP to tak nawet, nawet oraz MySQL podstawy. Jeśli chodzi o jakieś dotychczasowe projekty, to z tych lekko większych, to serwis internetowy z własnym CMSem, oparty o MVC. Dodatkowo automaty komórkowe, kalkulatory fizykochemiczne itd.. oraz masa drobniejszych projektów (bardziej do nauki). Czy ktokolwiek przyjmuje na staż osoby poniżej 18 i z takimi znajomościami?
Aha, jeszcze posługuję się SVN i kojarzę dosyć wzorce projektowe. Znam nawet płynnie (koło C1) angielski.

0
Mały Mleczarz napisał(a):

Czy ktokolwiek przyjmuje na staż osoby poniżej 18 i z takimi znajomościami?
.

Jak masz znajomości to przyjmują ;)

Sprawdź sobie gościu, poszukaj, powysylaj, wyroczni szukasz? A co do umiejętności to wymieniłeś tego tyle, że osoby z 10 letnim doświadczeniem w zyciu nie powiedziały, by, że umieją tyle co Ty. Daj link do githuba

0

To tak, po pierwsze po prostu się tutaj pytam, bo są ludzie obeznani, którzy znają zasady takich staży i mogą podpowiedzieć odnośnie nich. Po drugie nie mam github'a, ale te kody mógłbym pokazać osobom, które by rekrutowały, czy co tam. Są raczej dobre, w sensie, nie ma tam drabinek if'ów, nie są hardcodowane, design jest przemyślany. Odnośnie tego, co podałem, to może trochę dopiszę.
C/C++ - podstawy, klasy, enkapsulacja, dziedziczenie, polimorfizm, trochę STL'a (no i oczywiście funkcje, typy danych, wskaźniki, struktury i resztę tych bardziej podstawowych rzeczy)
HTML5, CSS3 - znajomość nowych tagów z HTML5 (tych semantycznych dla przykładu), CSS to znajomość różnych rodzajów pozycjonowania itd. oraz po prostu umiejętność stworzenia strony, takiej z wyglądu, jakiej się mniej lub bardziej chce, aha, podstawy RWD
JS z jQuery - podstawy samego języka, callback'i, tworzenie obiektów, znajomość asynchroniczności (na czym to polega, jak używać w JS), AJAX, jQuery selektory, manipulacja DOM przecież, znajomość różnych metod na obiektach jQ (ewentualnie przecież konkretną metodę można sprawdzić w dokumentacji)
PHP - funkcje, obiektowość, HTTP (i jego manipulacja z PHP, np. header()), komunikacja z MySQL i oczywiście reszta tych bardziej podstawowych rzeczy
MySQL - typy, create, select, read, update, join, relacje i reszta podstaw
SVN - po prostu stworzyłem sobie lokalnie repozytorium i z niego korzystam, commit'y, było kilka branch'y
Wzorce projektowe - podstawy, fabryki, dekoratory, obserwatory itd.. oraz znajomość jakichś zasad OOP i po prostu staranie się używać OOP i tworzyć design w sposób przemyślany
Jeśli chodzi o ten projekt, to była to galeria fotograficzna, z możliwością dodawania podstron do galerii, CRUD zdjęć i podobnych podstaw, które są w CMSach oraz użycie MVC, w PHP i MySQL

0

po prostu pokaż co zrobiłeś. bo serio wypisywanie co potrafisz nic nie znaczy. podaj miasto. poszukaj firm w google i wysyłam im cv z opisem Twojej sytuacji, w cv nie pisz eseju na temat tego co potrafisz, tylko ząłącz od razu prace w krótkim opisem umiejętności, które w danym projekcie wykorzystałeś. wysyłaj cv do wszstkich firm, nie wszyscy "szukają" na staże, ale jeśli ich ktoś zainteresuje to chętnie podejrzewam by Cię sprawdzili.

0

Dzięki za odpowiedzi. Miasto to Wrocław. Po prostu rozpisałem to trochę, bo "podstawy" można rozumieć na lekko różne sposoby. Czyli, że miałbym poszukać najzwyklejszych firm we Wrocławiu, które poszukują pracowników, czy są jakieś specjalne ogłoszenia na staże? I do nich normalnie napisać, dołączyć projekt i zobaczyć.
Nie wrzucam to konkretnych kodów, bo nie za bardzo mam teraz jak. Opisałem pokrótce ten jeden projekt i znajomość webdev'u, C/C++ itd, jak zamiennik dla samego kodu na potrzeby tylko wątku, normalnie wysyłałbym kody i do nich opisy, to raczej jasne.

0

Szanse są raczej małe, ale próbuj.

Łatwiej byłoby gdybyś specjalizował się w jednej technologii. Firmy oferujące wakacyjny staż (prawie) zawsze wymagają statusu studenta/absolwenta, chociaż jest to wymieniane obok takich wymagań jak 'can do attitude' czy 'chęć rozwoju', więc kto wie czy tak wielką uwagę do tego przykładają. Być może ktoś przychylnie spojrzy na twój wiek.

Skoro najlepiej ogarniasz webówkę, to na twoim miejscu znalazłbym po prostu sobie jakieś płatne zlecenie.

0

Google organizuje staże dla uczniów oraz studentów:
https://www.google.com/about/careers/students/
Może już być za późno na aplikowanie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1