zmiana wartości zmiennych za pomocą funkcji

0

Witajcie.
Jestem nowy w języku Java. Chciałbym stworzyć metode która pobiera dwie zmienne i zmienia ich wartości. Zmienne te nie są zmiennymi obiektu tylko zmiennymi np w innej metodzie. Wcześniej uczyłem się C++ i gdy chciałem zmienić wartość jakieś zmiennej za pomocą funkcji, robiłem to w ten sposób:

 Void zmiana(int &k){
k++;
}

Czy jest jakaś podobna możliwość w javie?
wybaczcie jeśli jakoś nie precyzyjnie napisałem mój problem, jeśli tak to spróbuje napisać jeszcze raz precyzyjniej :P

2

Czy jest jakaś podobna możliwość w javie?

Nie ma. W podanym przypadku zwróć nowego inta. W bardziej złożonych przypadkach opakuj inty w klasę albo w tablicę.

0

Okej, dzięki.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1