Error undefined reference to `boost::system::generic_category()'

0

witam mam error chciałem się przenieść ze starego bosta na 1.59.0
wywala to pod koniec kompilacji
[Linker error] undefined reference toboost::generic_category()' `

0

Linkujesz się z boost.system?

0
satirev napisał(a):

Linkujesz się z boost.system?

tak

0

Linkujesz się z jakąś biblioteką, która używa boost.system? Jesli tak to spróbuj przenieść linkowanie z boost.system na sam koniec.

0
satirev napisał(a):

Linkujesz się z jakąś biblioteką, która używa boost.system? Jesli tak to spróbuj przenieść linkowanie z boost.system na sam koniec.

tak dodałem dalej to samo.
może to być wina kompilatora?
używam deva

0

Dev-C++ to IDE, a nie kompilator. Na pewno nie jest to wina kompilatora.
Bez podania większych szczegółów ciężko będzie coś poradzić.

0
satirev napisał(a):

Dev-C++ to IDE, a nie kompilator. Na pewno nie jest to wina kompilatora.
Bez podania większych szczegółów ciężko będzie coś poradzić.

na bost 1.34 linkuje libboostthread.a jako tak
i kompiluję bez problemu ale jak chce sie przenieść na bost 1.59 to nawet jak dodam to i tak wywala ten error

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1