AngularJs http.get

2015-10-05 15:41

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

Witam, mam problem z http.get. Gdy wrzucam dane w kontroler wszytko dziala tak jak trzeba, jednak gdy wrzucam dane do pliku skoczkowie.json i próbuje je pobrać przez kontroler to nic sie nie wyświetla, czy ktoś widzi tutaj błąd?

Pozostało 580 znaków

2015-10-05 19:32

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 10 godzin temu

Lokalizacja: Londyn

0

Kod możesz wstawiać na forum, nie rób screenów tylko wklej w odpowiednich tagach.
A skąd bierzesz ten plik? Do jakiegoś serwisu się odwołujesz?
https://docs.angularjs.org/api/ng/service/$http
tutaj jest dokumentacja http.get, nie wiem czy za jego pomocą możesz pobrać dane z pliku na dysku, jeśli to próbujesz osiągnąć. To by było trochę dziwne w sumie :)


Pozostało 580 znaków

2015-10-05 20:10

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

dane json chce pobrac z pliku skoczkowie.json na drugim obrazku widac pliki i tam jest skoczkowie.json. Jak widzisz wyżej kontroler działa i wyświetla skoczków ale jedynie gdy te dane są w kontrolerze a ja nie chce ich trzymac w kontrolerze tylko w oddzielnym pliku. Na pierwszym obrazku widać właśnie te dane. Te same dane są w pliku skoczkowie i chciałbym się dostać z kontrolera do tego pliku. Jak widać na drugim obrazku robię to za pomocą http.get jednak to nie dizała a wyglada na to jaby wszystko było poprawne dlatego pytam czy ktoś widzi gdzieś tam błąd?

Pozostało 580 znaków

2015-10-05 20:43

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 10 godzin temu

Lokalizacja: Londyn

0

Ok, widzę, że da się pobrać zawartość pliku lokalnego getem - tutaj masz ładne przykłady jak to zrobić:
http://stackoverflow.com/ques[...]js-factory-http-get-json-file

To co mi się rzuca w oczy to brak slasha przed nazwą pliku w tych przykładach - a u Ciebie jest.


Pozostało 580 znaków

2015-10-06 08:24

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

bez slasha też próbowałem i niestety nie działa dalej

Pozostało 580 znaków

Pijany Mleczarz
2015-10-06 10:39
Pijany Mleczarz
0

A może to wina file:/// . Weź sobie zklonuj Angular JS seed app, tam jest od razu serwerek Node.js i unikniesz ewentualnych problemów związanych z Cross Origin Request

Pozostało 580 znaków

2015-10-06 11:25

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

to nie jest wina tego bo wszystko inne działa chciałbym to naprawić u siebie na lokalu

Pozostało 580 znaków

2015-10-06 11:42

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 59 minut temu

0

Ale co znaczy, że nie wyświetla? Sprawdzałeś w konsoli przeglądarki jaką masz odpowiedź z serwera?

Pozostało 580 znaków

2015-10-06 12:38

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

wyrzuca mi takie cos
czy to znaczy ze to wina chroma?

Pozostało 580 znaków

2015-10-06 12:57

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 59 minut temu

0

Czemu ty stronę odpalasz z pliku? Powinieneś to uruchamiać na lokalnym serwerze.

Pozostało 580 znaków

2015-10-06 13:08

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

ok na lokalu zrobilem hosty i dalej nie działa :d ale tym razem nie wyrzuca zadnego bledu po prostu nie wyswietla tej tablicy json ale w konsoli jest ta tablica

Pozostało 580 znaków

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0