Wątek przeniesiony 2015-09-10 18:47 z Webmastering przez dzek69.

Usunięcie elementów przez jquery

0

Potrzebuję za pomocą jquery usunąć taki element:

<tr id="title-container" class="style-background-color"> (...) </tr>

I wszystko co w nim w środku.

Jak to zrobić?

Drugie pytanie, mam tekst:

<div class="form_header" id="container_3"><p> JAKIS TEKST </p></div>

Jak go zmienić za pomocą jquery na inny?

1
1. $("#title-container").remove();
2. $("#container_3 p").text("twój tekst tutaj");
0

Trochę off-topic, ale ciężko współpracujesz w forum, to trzeba Cię ponownie przywołać do porządku:

  1. Źle używasz tagów <code> - fajnie, że tym razem w ogóle, ale poprzednio napisałem Ci - używaj <code=nazwa_jezyka> czyli np. <code class="html">
  2. Jak już postujesz takie banały, stanowiące podstawę-podstaw jQuery czy w ogóle DHTML-a, gdzie szybciej odpowiedź masz w Googlach niż napisać posta na forum i poczekać na odpowiedz - to od razu rób to w Newbie ;)
  3. Dlaczego z anonima, skoro masz konto? Przynajmniej mógłbyś poprawić posta po tym jak zrobisz coś źle.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1