Ustawienie równej wysokości pola Input i divów po bokach

0

Mam problem z pole input który otoczony jest dwoma divami z prawej i lewej.
Chciałbym aby były identycznej wysokości (równe). Na razie nie rozumiem czemu pole input jest niższe.

https://jsfiddle.net/eruoqsm2/7/

0

dodaj 'height: 22px;' dla input#ilosc

0

No niby działa.
https://jsfiddle.net/eruoqsm2/8/
Ale czemu tak ? :)

2

Te dwa divy po bokach miał wysokość 22px. Table cell ma chyba 20px wysokości domyślnie + border (po 1px góra i dół).
Następnym razem możesz w prosty sposób znaleźć te wymiary poprzez kliknięcie ppm>zbadaj element.

1

Tak, jak napisał @_naf, inspektor elementów zawsze pomocny :)
user image

0

Ok wielkie dzięki.
Mam jeszcze jedno pytanie do tego skryptu. Jak mogę się zaczepić o najbliższy input znajdujący się obok diva "plus" lub "minus" w zależności od tego jaki kliknęliśmy. Chodzi o to aby skrypt działał nawet jeżeli będzie kilka takich samych inputów.

Myślałem żeby odnieść się do rodzica div.class i w nim znaleźć input ale nie mogę coś tego zakodować :).

Ok działa :)

https://jsfiddle.net/eruoqsm2/13/

Ale co jeszcze zrobić aby podczas klikania na te divy nic się nie zaznaczało :)

Wpadłem na coś takiego:
https://jsfiddle.net/eruoqsm2/14/
Ale znowu się posypało :) Jak wpiszę tekst w buttony to działa, ale będę chciał tam tylko ustawić background bez tekstu.

1

Nie lepiej jest podpiąć się pod główny element, zamiast bezpośrednio pod każdy przycisk? Na przykład:

$(".chooser").each(function(){
 var parent = $(this);
 var plus = parent.find(".plus");
 var minus = parent.find(".minus");
 plus.click(function(){ ... });
 minus.click(function(){ ... });
});
0

No i supcio: https://jsfiddle.net/eruoqsm2/19/
Dzięki za pomoc :)

0

Niby ładnie pięknie ale każda przeglądarka robi z tym co chce. Na komórce nie skłąda się to równo podobnie jest w IE. Może jest jakieś rozwiązanie działające wszędzie :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1