Błąd QueryFailed w zapytaniu do bazy PostgreSQL

0

Jak to dobrze napisać ww php baza postgresql bo mam błąd pg_query(): Query failed: BŁĄD: błąd składni w lub blisko

"=`" LINE 
1: UPDATE "osoby1" SET "Imie"=`Jarek`,"Nazwisko"=`Kuc`,"Wiek"=5... ^ in

Tu chodzi chyba o przecinek ?

$query = 'UPDATE "osoby1" SET "Imie"=Jarek,"Nazwisko"=`Kuc`,"Wiek"=5 WHERE 1'; 
0

Jarek musi być w apostrofach, nazwy kolumn nie muszą być w niczym

0

Dałem tak to mam taki błąd

 $query = "UPDATE osoby1 SET Imie='Jarek',Nazwisko='Kuc',Wiek='5' WHERE 1";
Warning: pg_query(): Query failed: BŁĄD: argument WHERE musi być typu logicznego, nie typu integer LINE 1: ...DATE osoby1 SET Imie='Jarek',Nazwisko='Kuc',Wiek='5' WHERE 1 ^ in
0

WHERE 1 i co dalej???

0

Masz dokładnie napisane co się dzieje. 1 nie jest wartością logiczną tylko liczbą, jak chcesz mieć zawsze prawdziwą wartość logiczną to możesz użyć 1=1, ale to nie ma zbytniego sensu, jako, że będzie działać tak samo jak bez jakiegokolwiek WHERE.

1
silveriwnd napisał(a):

Dałem tak to mam taki błąd

 $query = "UPDATE osoby1 SET Imie='Jarek',Nazwisko='Kuc',Wiek='5' WHERE 1";

Nie pominąłęś jakiegoś ID czy coś?

 ..... WHERE ID=1 ;

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1