Monitorowanie aplikacji trzecich

Odpowiedz Nowy wątek
2015-01-05 13:08
0

Witam.
Posiadam program monitorujący stanowiska pracy w mojej firmie. Aplikacja została napisana w .net, oraz jest spis wszystkich komputerów wraz z aktywnymi oknami (co aktualny użytkownik robi). Chciałbym otrzymywać powiadomienie na ekranie jeżeli użytkownik wejdzie na zakazaną stronę (np. facebook). Niestety ingerencja w aplikację jest niemożliwa, kontakt z twórcami również.
Czy można napisać dddzielną aplikację, która będzie monitorowała określoną "kolumnę" w innym programie?

Pozostało 580 znaków

2015-01-05 13:11
0

zapewne sie da. Latwe to jednak nie bedzie wiec pewnie bedzie kosztowac to dosc duzo.

Takich programow sadze ze jest na peczki, nie lepiej jakis kupic za 80 zl ktory juz ma taka funkcjolanosc?

Pozostało 580 znaków

2015-01-05 13:22
0

Problem w tym, że aplikacja ktora uzywamy jest juz dosyc rozbudowana i pozwala nam na pełną kontrolę oraz udostępnia wszystkie informacje o stanowiskach, brakuje tylko jednej funkcji - powiadamiania o złej aktywności

Pozostało 580 znaków

2015-01-05 13:40
2
jarocki-m napisał(a):

Aplikacja została napisana w .net [...] Niestety ingerencja w aplikację jest niemożliwa

Te zdania są ze sobą sprzeczne. Dlaczego niby ingerencja nie jest możliwa?


"HUMAN BEINGS MAKE LIFE SO INTERESTING. DO YOU KNOW, THAT IN A UNIVERSE SO FULL OF WONDERS, THEY HAVE MANAGED TO INVENT BOREDOM."

Pozostało 580 znaków

2015-01-05 13:45
0

Źle się wyraziłem. Nie ma możliwości ingerencji w kodzie źródłowym programu (bo go nie mam)

Pozostało 580 znaków

2015-01-05 13:53
1

Nie musisz, można to łatwo rozkompilować i kod będzie :P

Pozostało 580 znaków

2015-01-05 14:06
0
jarocki-m napisał(a):

Źle się wyraziłem. Nie ma możliwości ingerencji w kodzie źródłowym programu (bo go nie mam)

Ale to .NET, więc można zdekompilować i kod odzyskać.


"HUMAN BEINGS MAKE LIFE SO INTERESTING. DO YOU KNOW, THAT IN A UNIVERSE SO FULL OF WONDERS, THEY HAVE MANAGED TO INVENT BOREDOM."

Pozostało 580 znaków

2015-01-05 14:52
jarocki-m2
0

hm ciekawe, ciekwe :).
a w przypadku aplikacji visual basic lub c++?

Pozostało 580 znaków

2015-01-05 17:14
0

Visual Basic .NET (czyli współczesny) - łatwo, bo to typowe aplikacje .NET. Da się dość łatwo uzyskać kod źródłowy z aplikacji już zbudowanej.
C++ - zazwyczaj o wiele trudniej do niemożliwości.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0