Wielokrotne użycie kodu - jak "wstrzykiwać" kod do layoutu?

Odpowiedz Nowy wątek
2014-12-24 19:48
0

Witam!
mam takie coś:

<script type="text/javascript">
                $(window).load(
                        function(){
                        $('#regError').modal('show');
                });
            </script>
            <div class="modal fade" id="regError" tabindex="-1" role="dialog" aria-labelledby="myModalLabel" aria-hidden="true">
                <div class="modal-dialog">
                    <div class="modal-content">
                        <div class="modal-header">
                            <button type="button" class="close" data-dismiss="modal" aria-label="Close"><span aria-hidden="true">&times;</span></button>
                            <h4 class="modal-title" id="myModalLabel">Wystąpił błąd</h4>
                        </div>
                        <div class="modal-body">
                            <?php
                                for($i = 0; $i < count($reg->getErrors()); $i++)
                                {
                                    echo $reg->getErrors()[$i]."\n";
                                }
                            ?>
                        </div>
                        <div class="modal-footer">
                            <button type="button" class="btn btn-default" data-dismiss="modal">Close</button>
                        </div>
                    </div>
                </div>
            </div>

na dłuższą metę takie coś jest niewygodne, ponieważ jeśli gdzieś będę używał tego samego szablonu html, to jeśli coś zmienię to będę musiał zmienić we wszystkich miejscach.
czy jest możliwe aby sam szablon trzymać w osobnym pliku. a zawartość w bloku modal-body, była wstrzykiwana??

Pozostało 580 znaków

2014-12-25 00:04
tk
2

A korzystasz z jakiegos systemu szablonow? Bo jezeli nie, to warto byloby sie jakims zainteresowac. Dobry system szablonow powinien Ci takie cos umozliwic.

Pozostało 580 znaków

2014-12-25 14:24
0

a możesz jakiś polecić??
poczytałem troche o SMARTY i o TWIG.
Korzystałem trochę z twiga przy symfony
ale smarty istnieje dłużej niż twig

Pozostało 580 znaków

2014-12-25 16:14
tk
0

Nie korzystalem nigdy ze SMARTY ale korzystalem z TWIG-a i nie narzekalem - mnie sie ten system szablonow nawet podobal. Natomiast dobrze by bylo gdybys poszukal w necie jakiegos porownania - jak wpiszesz w google fraze "top template engines for php" to pewnie znajdziesz jakis ciekawy artykul.

Dluzsza obecnosc systemu SMARTY niekoniecznie musi byc jego zaleta - czesto jest tak, ze nowsze technologie maja wiecej do zaoferowania, sa bardziej na czasie, bywaja tez lepiej zaprojektowane itd.

edytowany 1x, ostatnio: furious programming, 2014-12-26 00:05
Nie cytuj całego posta, jeśli piszesz zaraz pod nim i do całości się odnosisz; - furious programming 2014-12-26 00:05

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0