Wątek przeniesiony 2014-08-30 11:36 z PHP przez dzek69.

Przekierowanie na inną stronę w IFie.

0

Witam.

Potrzebuję zrobić przekierowanie na 2 inne strony w zależności od rezultatu IFa.

Przedstawiam potrzebny kod:

if($autoryzacja==$patwoj98){
echo "Udalo sie";

}
else{
echo "Nie poszla pomyslnie.";

} 

Jeżeli prawda przekieruj na stronę A, a jeżeli nie przekieruj na stronę B. Jedyne odpowiedzi w internecie wiążą się z wpisanie w nagłówku adresu strony na którą ma być przekierowanie. Moglibyście podrzucić pomysły?

0

Tu jest dość dobrze objaśnione jak: http://stackoverflow.com/questions/768431/how-to-make-a-redirect-in-php

Jedyne odpowiedzi w internecie wiążą się z wpisanie w nagłówku adresu strony na którą ma być przekierowanie

no i?

0
patwoj napisał(a):

Jeżeli prawda przekieruj na stronę A, a jeżeli nie przekieruj na stronę B. Jedyne odpowiedzi w internecie wiążą się z wpisanie w nagłówku adresu strony na którą ma być przekierowanie. Moglibyście podrzucić pomysły?

Jasne:

  1. To co @Sarrus dał, czyli metoda headerowa (Location: http://example.com) + kod redirecta
  2. meta-refresh: http://en.wikipedia.org/wiki/Meta_refresh
  3. Javascript!
<script type="text/javascript">
            window.location.href = "http://example.com";
        </script>
  1. phpem pisać .htaccess ;)

Co sobie panienka zażyczy ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1