Wyświetlenie tekstu w zależności od wartości elementu tablicy.

0

jak zmienic zeby pusta wartosc w tablicy zamias wyswietlac sie 0 wyswietlal sie np: ' '. prosze o pomoc

0

Po prostu dać warunek:

if tablica[indeks]=0 then write(' ');
else write(tablica[indeks]);

dodanie znacznika <code class="delphi"> - furious programming

0

moze zle sie wyrazilem,ale w ten sposob pisze mi te spacje obok zer a nie zamiast nich

0

Chrzani waść, pokaż kod.

0

wlasnie nie wiem jak :)

2

Skopiuj i wklej go?

0

Pokaż ten kod w którym:

regon143 napisał(a):

... mi te spacje obok zer a nie zamiast nich

<Ctrl+C> oraz <Ctrl+V> jeżeli @Patryk27 poprawnie rozumuje twój problem.

0

nie wiem jak to rozwiazac, zeby zamiast tego 0 bylo puste miejsce

0

... przeciez pisze ze nie dziala. pojawia sie obok tego zera ' ' a nie zastepuje tego zera. i tu moje pytanie. czy sie da, a jesli tak to jak?:)

0

... przecież piszę że chrzanisz, podaj kod w którym jak twierdzisz: - "... pojawia sie obok tego zera ' ' a nie zastepuje tego zera ..."

0
for x:=1 to 9 do
begin
  for y:=1 to 9 do
  begin
    write(tab[x,y]);
    if tab[x,y]=0 then
      write(' ');
  end;
  writeln;
end;

dodanie znacznika <code class="delphi"> - furious programming

1

juz wszystko wiem... glupi blad z kolejnoscia

0

To nie jest błąd z kolejnością, tylko błąd z wprowadzeniem zmian, o których napisali poprzednicy; Dostałeś odpowiedź żeby użyć warunku z Else, a Ty tego nie zrobiłeś; Kod z poprzedniego Twojego posta świadczy o tym dobitnie;

Ale dobrze, że zrozumiałeś i doprowadziłeś kod do prawidłowego działania.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1