Zmianą wyglądu formatki w Swing

0

Witam, posiadam w pakiecie projektu jeden JFrame form, formatka ma wyglad logowania, trzeba podać login i hasło, teraz pytanie, co mam zrobić żeby po wciśnięciu przycisku ok(poprawnym zalogowaniu) zmienił się wygląd formatki? Rozmyślam nad dwoma rozwiązaniami, albo stworzyć nową formatke i zrobić jakieś przejście z jednej formatki na drugą tylko nie wiem jak, albo zmienić wygląd danej formatki w czasie rzeczywistym i też nie wiem jak:). Proszę o jakąś radę. :)

0
setVisible(false); //dla okna logowania
setVisible(true); //dla tego drugiego okna
0

w tym problem, że ja chce mieć to w jednym oknie, tak jak np masz instalnke jakiegoś programu, dajesz cały czas dalej, i zmienia Ci się wygląd, myśle że to nie są osobne okna, chyba że się mylę?

1

To przeważnie jest realizowane jako TabControl z ukrytymi zakładkami.

0

może mnie zjedziecie :) ale nie znalazłem nic konkretnego na temat TabControl i ukrytych zakładek, może hmm jakiś link ? ;)

1
_13th_Dragon napisał(a):

To przeważnie jest realizowane jako TabControl z ukrytymi zakładkami.

A nie można by do tego użyć rozkładu CardLauot? (Przyciski przełączają panele)
Z tego o czym mówi kolega znam tylko JTabbedPane.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1