Metoda brute force - jak połączyć się z interfejsem?

0

Witam, mam pewien problem. Potrafię stworzyć algorytm odpowiadający za generowanie losowych ciągów. Jednak tu pojawia się problem, mianowicie jeśli nie mam zakodowanego hasła na komputerze to nie mam z czym porównać mojego ciągu żeby stwierdzić czy hasło się zgadza czy nie. I zastanawiam się w jaki sposób program może mi te wygenerowane ciągi sam wpisywać w jakieś otwarte okienko w miejscu w którym trzeba wpisać hasło. Na przykład otwieram listę z dostępnymi Access Pointami od Wifi i chciałbym żeby program wpisywał te ciągi które wygeneruje (hasła) w miejscu w którym powinienem fizycznie wpisać hasło. Coś takiego żeby strumień wyjścia przekierowało w tamto miejsce a nie na okienko konsoli. Jak to zrobić w przypadkach takich jak wifi, logowanie do systemu, poczty itp? Wiem, że przy próbach logowania do serwisów internetowych, po iluś próbach może to zostać zablokowane na jakiś czas ale mniejsza z tym, zastanawiam się w jaki sposób nakazać programowi wpisywanie hasła w wyznaczone miejsce "na pulpicie". Jeśli ktoś może się podzielić ze mną wiedzą w tym temacie to bardzo proszę :)

0

Najłatwiej Ci uzyc do tego klasy dajacej bezposredni dostep do pulpitu takiej jak Robot w Javie. Ma ona metody takie jak mouseMove, mousePress, keyPress itd.
Jezeli wolisz bardziej profesjonalne rozwiazanie no to tutaj juz musisz pokombinowac. Na Windowsie na pewno jest duzo dobrych bibliotek do tego, na Linuxie juz zalezy od srodkowska graficznego. W jednych wystarczy wlaczyc opcje Assistive, w innych juz nie ma tak łatwo i musisz odwolywac sie bezposrednio do X Window System.
Jezeli chodzi o wpisanie hasla na strone to tutaj wystarczy manipulacja DOMem w Javascripcie

0

Nie napisałeś jaki język. W Javie klasa Robot, w C# tu masz mały tutorial http://www.codeproject.com/Articles/28064/Global-Mouse-and-Keyboard-Library. Możesz też samemu napisać jakiś menadżer połączeń z wifi lub do poczty, wydaje mi się że to by było najlepsze.

0

A od czego zacząć pisanie takiego menadżera? Których bibliotek powinno się używać do takich rzeczy bo nie wiem nawet czego szukać. Języki to c++ lub java

edit: poczytałem o tym DOMie w JS i gdzie ten kod zapisać powinienem? Na przykład napiszę to w notatniku i co dalej żeby to się połączyło ze stroną i tak dalej.. ? wiem że to podstawy ale nigdzie nic nie mogę na ten temat znaleźć

1

http://www.btframework.com/download.htm
Tak patrząc po wątkach które założyłeś to myślę że to Cię na razie przerasta. Może zacznij od czegoś prostszego. Klasa robot w Javie? http://javastart.pl/klasy/klasa-robot/

0

Wiem, że to rzucanie się na głęboką wodę w moim przypadku ale to też dobra nauka i później satysfakcja że zrobiło się coś co oprócz tego, że działa to się jeszcze przydaję. Mam nadzieję, że sobie poradzę i przy użyciu tej klasy / frameworku da się stworzyć na prawdę szybkiego bota do wpisywania danych. Jeszcze prosiłbym tylko o odpowiedź z mojego editu z wcześniejszego postu, to trochę głupie pytanie ale nie wiem jak się za to zabrać :P

i program w Javie przy użyciu klasy Robot będzie szybciej wpisywał te hasła niż jakbym przy pomocy WinApi uchwyt do okna przechwycił i do niego się odnosił?

1

Pod Windows niczego szybszego od WinAPI nie istnieje (oczywiście jeżeli mówimy o współprace z jakimiś windowsowymi okienkami).

1

Może zacznij od:
http://www.p-programowanie.pl/cpp/edycja-pamieci-procesow/

EDIT:
Jak już sobie ściągniesz cheat engine to otwórz proces przeglądarki wejdz na google i otwórz dodatkowo zakładke
https://www.google.pl/search?q=ascii&biw=1366&bih=666&tbm=isch&imgil=2U31hF4tTw886M%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn1.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcS5_dU2V5FyZme1abvP1Z8tAuX8vc0lSoFlqzv8vuOz8zF1N-u7%253B715%253B488%253BJMtOixefP_tDJM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.asciitable.com%25252F&source=iu&usg=__lca1eymdb5iLE_Klf5QQrbgohG8%3D&sa=X&ei=mDRBU_TjA-vQ7AaayYCgBA&ved=0CD0Q9QEwAw#facrc=_&imgdii=_&imgrc=2U31hF4tTw886M%253A%3BJMtOixefP_tDJM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.asciitable.com%252Findex%252Fasciifull.gif%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.asciitable.com%252F%3B715%3B488
I wpisz jakas litere naprzyklad a i znajdz odpowiadajacy mu zapis ascii decymalny wpisz go w cheatengine oczywiscie bez zaznaczania opcji hex i daj first scan pozniej w google zmien literke na d znajdz odpowiadajacy mu kod ascii w tym przypadku 100 wpisz go w cheatengine i next scan i zostanie ci tam iles komorek pamieci ;x

0

ok dzięki za info ;)

0

Zamiast bawic sie okienkami zainteresuj sie czyms co operuje na poziomie protokolu, bedzie wielokrotnie szybsze.
Zacznij od wired shark.

0

a które pakiety odpowiadają za połączenie się z ruterem ? na snifferze tyle tego jest, że nie potrafię zidentyfikować, podpowie ktoś? Ja łącze się po kablu a w przypadku łączenia się do Access Pointa na które pakiety patrzeć?

edit: pytanie o połączenie switchem odpada, przecież i tak mi się nie uda jeśli nie mam fizycznego dostępu, także pytanie tylko o łączenie z AP aktualne, nie mam teraz laptopa więc nie mogę się przyjrzeć dokładnie a moja karta nie obsługuje wifi

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1