Jak zrobić przekierowanie na stronę główną po wylogowaniu?

0

Mam zrobiony skrypt od wylogowania się chciałbym żeby po wylogowaniu było przekierowanie na stronę główną. Niestety wywala mi błąd:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent
by (output started at D:\Program
Files\Xammp\xampp\htdocs\www\index.php:16) in D:\Program Files\Xammp\xampp\htdocs\www\wyloguj.php on line 5

Skrypt od wylogowania:

<?php
ob_start();
session_destroy();
echo "Zostałeś wylogowany";
header('Refresh: 10; url=http://localhost/nazalodpodstaw/index.php?menu=1');
ob_end_flush();
?>

i index.php:

<?php
                     if (isset($_SESSION['zalogowany']))
                      { 
                       echo '<a href="index.php?menu=7">'.$_SESSION['login'].'</a>/<a href="index.php?menu=100">wylogowanie</a>';
                      }
                       else
                      {
                       echo '<a href="index.php?menu=7">Logowanie</a>/<a href="index.php?menu=8">Rejestracja</a>';
                      }
                    ?>
1

Bo wypisanie coś do dokumentu (echo) powoduje wysłanie nagłówków. Zamień te linijki miejscami:

echo "Zostałeś wylogowany";
header('Refresh: 10; url=http://localhost/nazalodpodstaw/index.php?menu=1');

EDIT:
Doczytałem co to ob_start i pewnie to co napisałem nie pomoże, ale mimo wszystko spróbuj

2

ob_start() powinieneś mieć na początku PIERWSZEGO wywoływanego skryptu.
ty zapewne pierwsze wywołujesz ten index i echo, a potem dopiero includujesz to z ob_start()

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1