Czy jest możliwość ustawienia w Visual Studio 2013 opcji wcięć nawiasów klamrowych?

0

Cześć, chciałem się zapytać czy jest możliwość ustawienia w Visual Studio 2013 opcji wcięć nawiasów klamrowych (dodania automatycznie tab-u przed klamrami)? Po przejrzeniu opcji nie mogę znaleźć tej opcji ;-( - zawsze mam z tym problem (a teraz mam nawet polską wersję programu O_o)...
Chodzi o to, by przed nawiasem klamrowym robiło się wcięcie (tab) - domyślnie wcięcie jest tylko dla text-u a nie dla klamry. Ja chciałbym, żeby było również dla klamry tj. coś takiego:

void funkcja()
   {//tab
   //tab
   }//tab

//obecnie jest:
void funkcja()
{
   //tab
}
0

I pewnie próbowałeś różnych ustawień i szukałeś w Google informacji na ten temat, tak?

FelixMM napisał(a)

Under "Tools->Options->Text Editor->C#->Formatting->New Lines" are the rules for the open brace on each case (new methods, control blocks, etc), maybe you can find the one you want there.

http://stackoverflow.com/questions/4020070/can-i-make-visual-studio-place-curly-braces-on-the-same-line-as-an-if-statement

Sprawdź te ustawienia, być może znajdziesz to, co potrzebujesz; Ewentualnie możesz sobie pobrać rozszerzenie Indent Guides rozszerzające możliwości manipulowania wcięciami.

1

A potrzebne to jest do znęcania się nad sobą, czy nad kolegami z pracy?

0

Dzięki. Szukałem wcześniej i nie mogłem tego znaleźć. Teraz trochę bardziej zdesperowany jeszcze raz przeszukałem opcje i znalazłem to w formatowanie -> wcięciach O_o!

somekind napisał(a):

A potrzebne to jest do znęcania się nad sobą, czy nad kolegami z pracy?

Nad sobą ;-) -> ja tak preferuję ;P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1