Okienko otwierania pliku w allegro4

0

Hej, piszę aplikację pod Allegro 4(taki wymóg), no i muszę otwierać w niej pliki graficzne.
W tym momencie używam pola tekstowego, ale wpisywanie całej ścieżki nie jest zbyt komfortowe, dlatego chcę użyć jakiegoś okna dialogowego, coś a'la windowswe, ale nie wiem jak użyć GetOpenFileName() z winapi.
Mógłby mi ktoś zarzucić jakimś przykładem w c++ z GetOpenFileName() lub czymś co będzie działało z allegro?

1

Proszę - "a simple GetOpenFileName example" oraz "OpenFileDlg Sample" - do znalezienia w Google w kilka sekund (jest tego znacznie więcej).

0
furious programming napisał(a):

Proszę - "a simple GetOpenFileName example" oraz "OpenFileDlg Sample" - do znalezienia w Google w kilka sekund (jest tego znacznie więcej).

Ten pierwsz link znalazlem, ale cos mi nie dzialalo... Wlansie probowalem czegos na msdna, ale tam jedynie byla lakoniczna dokumentacja(widocznie beznadziejnie szukalem), niepoprarta zadnymi przykladami, ale przykladow nie widzialem. Dzieki :)

2

ale tam jedynie byla lakoniczna dokumentacja
Ta „lakoniczna dokumentacja” w zupełności wystarcza. Tylko trzeba ją zrozumieć, a nie tylko liczyć na przykłady…

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1