Jak pozbyć się ikonki kwadracika ze strzałką obok odnośnika?

0

Witam

Czy możecie mi powiedzieć co jest odpowiedzialne (lub w drugą stronę - jak to wyłączyć) za wyświetlanie obok odnośnika małej ikonki "kwadracika ze strzałką" (na screenie widać ją obok ikony/odnośnika download)
bez tytułu.JPG
?

Jestem zielony jeśli chodzi o HTML...

1

masz wersję online?

0
Markness napisał(a):

masz wersję online?

wersję on line czego ?

Stronę otwierałem na paru komputerach i zawsze to samo....

1

Omg, podaj link do strony na której jest taki kwadracik ze strzałką.

1

To jest wskaźnik, że to jest link zewnętrzny. Trzeba pewnie odpowiedni styl usunąć (albo kod JavaScript), ale bez kodu nikt nie zgadnie, jak to zostało zrobione i nikt nie powie, jak się tego pozbyć.

0

Kod to zbieranina kilku kursów, poradników...
Może być mało czytelny, pisany tak aby działał....

 

<HEAD>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<META HTTP-EQUIV="Creation-date" CONTENT="2002.03.16">
<META HTTP-EQUIV="Reply-to" CONTENT="adres zwrotny">
<META NAME="Description" CONTENT="opis dokumentu">
<META NAME="Author" CONTENT="autor dokumentu">
<META NAME="Generator" CONTENT="Zaj±czek 3.0">
<TITLE></TITLE>
<style type="text/css">

body{
background-color:rgb(211,211,211);
}

table {
	border-collapse: collapse;
	font-family: "Trebuchet MS", "Lucida Sans Unicode", verdana, lucida, helvetica, sans-serif;
	font-size: 0.8em;
	margin: 0;
	padding: 0;
}
caption {
	font-size: 1.4em;
	font-stretch: condensed;
	font-weight: bold;
	padding-bottom: 5px;
	text-align: left;
	text-transform: uppercase;
}

xxx {
	font-size: 2.0em;
	font-stretch: condensed;
	font-weight: bold;
	padding-bottom: 5px;
	text-align: left;
	text-transform: uppercase;
}

th, td {
	border-bottom: 1px solid #666;
	border-top: 1px solid #666;
	padding: 0.6em;
	vertical-align: 4px;
}
th {
	text-align: left;
	text-transform: uppercase;
}
thead th, tfoot th, tfoot td {
	background-color: #cc9;
	font-size: 1.1em;
}
tbody th {
	background: url(http://www.clacksweb.org.uk/images/bullet_vacancy.gif) no-repeat 6px 0.8em;
	padding-left: 24px;
}
tbody th, td {
	background-color:#eee;
}
tbody tr:hover td, tbody tr:hover th {
	background-color: #E5E5CB;
}
tr.odd td, tr.odd th {
	background-color: #ddd;
}

tbody td+td+td+td a {
	background: url(http://www.clacksweb.org.uk/images/external.gif) no-repeat right 0.4em;
	padding-right: 12px;
}
tfoot th {
	text-align: right;
}
tfoot th:after {
	content: ":";
}


</style>



</HEAD>
<BODY>

<?php

$autor = $_POST['autor'];
$tresc = $_POST['tresc'];

$data = date("H:i").'  '.' '.' '.date("d-m-Y");
$dat =  date("Y-m-d");
$god  = date("H:M");

if($autor && $tresc && $autor!='Autor' && $tresc!='Wykonawca / tytuł')

{
 {echo "WPIS DODANY :)";}
  $mysql_connect=@mysql_connect('xxxxxxxxxxxx', 'xxxxxxx', 'xxxxxxxxxxxx')
        or die('Nie mo_na si_ po_±czy_: ' . mysql_error());
    mysql_select_db('avexim_serwis')
        or die('Nie mo_na si_ po_±czy_: ' . mysql_error());
     // dodajemy rekord do bazy
   $ins = @mysql_query("INSERT INTO zespol_repertuar SET autor = '$autor', tresc = '$tresc', data='$data'");
   mysql_close($mysql_connect);


echo "<form action=\"prawy.php\" METHOD=\"POST\">" ;

echo "<textarea name=\"tresc\" rows=\"5\" cols=\"98%\">Wykonawca / tytuł</textarea>";
echo"</br>";
echo "<textarea name=\"autor\" rows=\"1\" cols=\"98%\">Autor</textarea>";
echo"</br>";
echo "<input type=\"submit\" name=\"\" value=\"WY¦LIJ\" width=\"100px\"></br></br></br>";
echo "</form>" ;

}
else
{

if ($autor || $tresc) {echo "UZUPEŁNIJ WSZYSTKIE POLA !";}


if($autor=='')
 {
 $autor='Autor';
 }

if($tresc=='')
 {
 $tresc='Wykonawca / tytuł';
 }


echo "<form action=\"prawy.php\" METHOD=\"POST\">" ;

echo "<textarea name=\"tresc\" rows=\"5\" cols=\"98%\">$tresc</textarea>";
echo"</br>";
echo "<textarea name=\"autor\" rows=\"1\" cols=\"98%\">$autor</textarea>";
 echo"</br>";
echo "<input type=\"submit\" name=\"\" value=\"WY¦LIJ\" width=\"100px\"></br></br></br>";
echo "</form>" ;
}


$autor='';










if(1==1)
{
   echo"<center><xxx><b></font>PROPOZYCJE DO REPERTUARU</center></xxx></b>";
   echo"</br>"    ;
   mysql_connect('xxxxxxxxxx', 'xxxxxxxxxx', 'xxxxxxxxx')
or die('Nie można się poł±czyć: ' . mysql_error());
   mysql_select_db('avexim_serwis')
or die('Nie można się poł±czyć: ' . mysql_error());
$wynik = mysql_query("SELECT *  FROM  `zespol_repertuar`  ORDER BY ID DESC")
or die('Bł±d zapytania');
echo "<table cellpadding=\"8\" border=1 width=\"100%\">";
 echo "<tr bgcolor=\"gray\">";
        echo "<th width=\"10%\" >"; echo 'AUTOR'; echo "</td>";
        echo "<th width=\"72%\"  nowrap=\"nowrap\">"; echo 'WYKONAWCA / TYTUŁ'; echo "</td>";
        echo "<th width=\"18%\" >"; echo 'DATA'; echo "</td>"; 
	 echo "<th width=\"18%\" >"; echo 'ARANŻ'; echo "</td>";

        echo "</tr>";
    while($r = mysql_fetch_assoc($wynik)) {


        echo "<tr>";
			
        echo "<td>".$r['autor']."</td>";
        echo "<td>".$r['tresc']."</td>";
        echo "<td>".$r['data']."</td>";

       IF($r['plik']!='')
	{ echo "<td><a href=\"".$r['plik']."\"><img src=\"download.png\"></a></td>";}
else

{ echo "<td></td>";}

        echo "</tr>";
    }
    echo "</table>";


    }
    ?>
</BODY>
</HTML>
<!--/FOOTER-->

2

Usuń regułę:

tbody td+td+td+td a {
        background: url(http://www.clacksweb.org.uk/images/external.gif) no-repeat right 0.4em;
        padding-right: 12px;
}

i kwadracik zniknie

dodanie znacznika <code class="css"> - fp

0

Kwadracik znikł, super :)

Dziękuję serdecznie za pomoc :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1